Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Francijas federācija neaizsargās komandas, kas izvēlējušās ULEB Eirokausu

Francijas federācija neaizsargās komandas, kas izvēlējušās ULEB Eirokausu
"Strasbourg" centrs Artjoms Parahauskis. Foto: FIBA

Francijas basketbola federācijas prezidents Žans-Pjērs Siutats intervijā nosodījis Eirolīgas rīcību, kā arī norādījis, ka neiestāsies par komandām, kas izvēlējušās piedalīties ULEB Eirokausā jaunajā sezonā.

"Eirolīga ir ļoti jauks turnīrs, bet šie cilvēki [Eirolīgas vadītāji] neciena nevienu. Piemēram, tiesnešu jautājums. Mēs un FIBA investējam, lai sagatavotu augstākā līmeņa tiesnešus, bet pienāk brīdis, kad šiem tiesnešiem piedāvā strādāt Eirolīgā. Kādu kompensāciju mēs par to saņemam? Nekādu, tādas nav. Tas pats attiecas uz treneriem, tas pats uz spēlētājiem - mūsu investīcijām nav nekādas atdeves, kāda tā pastāv sadarbībā ar NBA. Eirolīga nepiedāvā izpirkuma naudas, viņi vienkārši paņem no citiem," sacīja Siutats.

Jaunajā sezonā Eirolīgā turpinās spēlēt viena Francijas komanda - Riharda Lomaža pārstāvētā Lionas-Vilērbānas ASVEL. Tikmēr ULEB Eirokausā, ko FIBA Čempionu līga uzskata par savu lielāko konkurentu, spēlēs četras vienības: "Monaco", "Metropolitans 92", "JL Bourg" un "Nanterre 92".

Siutats norāda, ka federācija neatbalstīs Eirokausu izvēlējušās komandas gadījumos, kad pārklāsies spēļu kalendāri abos turnīros: "Mēs vienmēr esam atbalstījuši Francijas komandas Eirolīgā un kalendāra jautājumā to turpināsim darīt, taču ne Eirokausā. Labi, ka komandas, kas finišēja 8. un 10. vietā, izvēlējušās Eirokausu, bet mēs tās neaizsargāsim. Kalendārs ir līgas pārziņā, bet, ja kādā brīdī, spēles pārklāsies, klubiem būs jāizvēlas. Nevaram tos aizsargāt. Vienkārši tā iemesla dēļ, ka privāta struktūra (Eirolīga) tikai vēlas izsūkt naudu, nesniedz atdevi par mūsu investīcijām un mēs to nevaram pieļaut."

Siutats gan stipri kļūdījies, jo 8. un 10. vietā aizvadītajā sezonā finišēja attiecīgi "Limoges" un "Strasbourg" - divas komandas, kas izvēlējušās nākamajā sezonā startēt tieši FIBA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.bebasket.fr/


Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
2

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.