Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džona Stoktona dēls no Jūtas "Jazz" pārceļas uz Vācijas "Medi Bayreuth"

Rolands Eliņš

Džona Stoktona dēls no Jūtas "Jazz" pārceļas uz Vācijas "Medi Bayreuth"
Deivids Stoktons
Foto: EPA/Scanpix

27 gadus vecais ASV basketbolists Deivids Stoktons, kurš basketbola pasaulē neizbēgami asociējas ar sava tēva, leģendārā Jūtas „Jazz” basketbolista Džona Stoktona vārdu, pievienojies Vācijas komandai „Medi Bayreuth”.

„Labas lietas prasa laiku, un šoreiz šis sakāmvārds piepildījies,” Vācijas medijos citēts „Medi Bayreuth” treneris Raouls Korners, apstiprinot Deivida Stoktona pievienošanos komandai. „Viņš ir spēlētājs, kurš padara savus komandas biedrus labākus, viņam ir lielisks basketbola IQ, un viņa prasmes mūsu komandai ir milzīgs papildinājums.”

Deivids Stoktons pagājušo sezonu noslēdza NBA Jūtas „Jazz” sastāvā, debitējot komandā, kurā par vienu no NBA visu laiku labākajiem saspēles vadītājiem izauga viņa tēvs Džons Stoktons. Deivids piedalījās piecās spēlēs, laukumā izejot minimāli un vidēji gūstot 3.3 punktus. Deivids Stoktons iepriekš NBA spēlējis arī Sakramento „Kings”, bet arī tur nespēja nostiprināties sastāvā, un viņa NBA karjerā pagaidām ir vien astoņas spēles.

Deivids Stoktons bija pieteicies 2014. gada NBA draftā, kurā netika izvēlēts, un pēc tam vairākkārt spēlēja Vasaras līgā un Attīstības līgā. Savā spēlētāja karjerā Stoktons, kurš līdzīgi kā tēvs spēlē saspēles vadītāja pozīcijā, pārstāvējis arī Zagrebas „Cedevita” un Jaunzēlandes „Breakers” vienības.

Viņa jaunā komanda „Medi Bayreuth” aizvadītajā sezonā ieņēma sesto vietu Vācijas Bundeslīgā un šosezon piedalīsies Čempionu līgas kvalifikācijā. Ja to izdosies pārvarēt, šis klubs spēlēs D grupā.

Izmantotie resursi:
https://www.infranken.de/regional/b...