Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais Eirolīgas čempions Fotsis beidz profesionāļa karjeru, bet spēlēs Grieķijas 4. līgā

Andrejs Siliņš

Trīskārtējais Eirolīgas čempions Fotsis beidz profesionāļa karjeru, bet spēlēs Grieķijas 4. līgā
Antonis Fotsis
Foto: EPA / Scanpix

Grieķu basketbolists Antonis Fotsis, kurš pēdējās četras sezonas pavadīja Atēnu "Panathinaikos", nolēmis likt punktu profesionāla sportista gaitām, taču turpinās spēlēt amatiera statusā Grieķijas pēc spēka ceturtajā līgā.

"Nevēlos turpināt spēlēt profesionāli ne kādā Grieķijas, ne Eiropas klubā. Taču basketbols man ar šo nebeidzas. Turpināšu spēlēt amatieru līmenī un darīšu to "Ilysiakos" klubā. Aiz sevis atstāju čempiontitulus, bet turpināšu nodarboties ar savu iecienītāko sporta veidu, kamēr vien mana sirds to prasīs," sacīja 36 gadus vecais Fotsis.

208 centimetrus garais un 113 kilogramus smagais spēka uzbrucējs karjeru sāka 1996. gadā "Ilysiakos" vienībā, bet jau gadu vēlāk devās uz "Panathinaikos". Tieši "Pao" Fotsis aizvadījis ilgāko karjeras posmu, ar pārtraukumiem komandu pārstāvot kopumā 12 sezonas. Tāpat Fotsis bijis Madrides "Real", Maskavas "Dynamo" un Milānas "Olimpia" rindās.

Vienu sezonu Fotsis spēlējis Memfisas "Grizzlies", kas draftēja basketbolistu 2001. gadā ar 47. numuru.

"Panathinaikos" sastāvā Fotsis trīs reizes kļuva par Eirolīgas čempionu (2000, 2008, 2011). Savukārt Grieķijas izlases sastāvā Fotsim 2005. gada Eiropas zelts, 2006. gad pasaules sudrabs un 2009. gada Eiropas bronza. Fotsis ir desmitkārtējs Grieķijas čempions, seškārtējs Grieķijas kausa ieguvējs, Eirokausa un Spānijas čempions, kā arī "Triple Crown" ieguvējs ar "Pao" 2009. gadā.

"Ilysiakos" vienība, kurā Fotsis sāka karjeru un tagad spēlēs amatiera statusā, spēlē Grieķijas C jeb pēc spēka ceturtajā līgā.

Karjerai punktu licis arī Itālijas basketbolā labu slavu iemantojušais Džefs Vidžiano, kurš Itālijā spēlējis kopš 2008. gada un ar "Montepaschi", kā arī Milānas "Olimpia" spēlējis Eirolīgā. Pēdējās trīs sezonas aizvadīja Venēcijas "Umana Reyer", ar ko šajā pavasarī kļuva par Itālijas čempionu.