Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" piesaista Argentīnas izlases saspēlnieku Laprovitolu

Andrejs Siliņš

"Rytas" piesaista Argentīnas izlases saspēlnieku Laprovitolu
Niko Laprovitola
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Lietuvos Rytas" vadība parakstījusi līgumu ar Argentīnas valstsvienības basketbolistu Niko Laprovitolu, kuram nākamā būs pirmā sezona Eiropā.

25 gadus vecais Laprovitola karjeru sāka dzimtenes vienībā "Lanus", bet pēdējās divas sezonas pavadīja Brazīlijas čempionāta klubā "Flamengo". Ar to basketbolists izcīnīja divus Brazīlijas čempiontitulus pēc kārtas un aizvadītajā sezonā tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. 39 turnīra spēlēs Laprovitola vidēji guva 11,9 punktus un atdeva 5,7 rezultatīvas piespēles.

2014. gada septembrī Laprovitola palīdzēja "Flamengo" divu spēļu summā uzveikt Telavivas "Maccabi", izcīnot FIBA Internacionālo kausu un pats kļūstot par vērtīgāko spēlētāju (otrajā mačā 24 punkti un sešas piespēles).

193 centimetrus garais Laprovitola Argentīnas izlases sastāvā izcīnījis Dienvidamerikas zeltu (2012) un sudrabu (2014), kā arī FIBA Amerikas čempionāta bronzu (2013). Šovasar notikušajās "Pan American" spēlēs argentīnieši izcīnīja vienu uzvaru trijos grupas mačos un netika pusfinālā.

"Rytas" galvenais treneris ir argentīnietis Marcelo Nikolā, bet par asistentu strādā latviešu bijušais basketbolists Sandis Buškevics. Sastāvs jaunajai sezonai jau pilns, un Laprovitola ir vienīgais ārzemnieks. Komandu starpsezonā papildināja lietuvieši Roks Giedraitis, Karolis Guščiks, Mrjuss Runkausks, Deivids Gaiļus, Artūrs Gudaitis, Julijs Juciks un jau pieminētais Laprovitola.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup