Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagaram divi punkti un uzvara NBA jauno talantu nometnē Trevīzo

Rolands Eliņš

Žagaram divi punkti un uzvara NBA jauno talantu nometnē Trevīzo
Artūrs Žagars
Foto: penya.com

Latvijas jaunais basketbolists Artūrs Žagars aizvadījis pirmo spēli Nacionālās basketbola asociācijas jauno talantu nometnē „Global Camp”, palīdzot starptautiskajai U18 izlasei pieveikt Austrālijas akadēmijas komandu ar 53:50.

18 gadus vecais Artūrs Žagars, kurš šosezon debitēja Spānijas ACB līgā, laukumā pavadīja septiņas minūtes, kurās izdarīja trīs divpunktu metienus, trāpot vienu un attiecīgi tiekot pie diviem punktiem. Viņam arī viena atlēkusī bumba un viena rezultatīva piespēle.

Žagara pārstāvētā starptautiskā U18 izlase ar 53:50 pieveica Austrālijas „Center of Excellence”. Žagara komandā neviens spēlētājs neguva vairāk par desmit punktiem, un rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija 16 gadus vecais Kilians Heizs, kurš dzimis Floridā, bet pārstāv Franciju, kur arī uzsācis savu karjeru.

Nākamā spēle Žagara komandai paredzēta rītdien pret NBA akadēmijas otro komandu, bet aizparīt būs tikšanās ar NBA akadēmijas pirmo komandu.

Jauno talantu nometni Trevīzo, Itālijā, šogad rīko NBA pati, un tajā uz NBA pirmsdrafta pārbaudēm un treniņiem tiek pulcēti ārpus ASV spēlējoši spēlētāji. Jāatgādina, ka Žagars NBA draftam varēs pieteikties līdz ar nākamo vasaru.

Izmantotie resursi:
NBA Global Camp - Jun 2-5, 2018 - Treviso, Italy