Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA nepaturēs Kazlausku, centīsies pierunāt Mesinu

Andrejs Siliņš

CSKA nepaturēs Kazlausku, centīsies pierunāt Mesinu
Milošs Teodosičs un Jons Kazlausks
Fotto: AFP/Scanpix

Krievijas čempionvienību basketbolā Maskavas CSKA nākamajā sezonā vairs nevadīs lietuviešu speciālists Jons Kazlausks, ziņo eurohoops.net. Ambiciozā kluba vadība centīsies pierunāt galvenā trenera amata atgriezties Etori Mesinu, kurš 2008. gadā spēja aizvest CSKA līdz triumfam Eirolīgā.

58 gadus vecais Kazlausks par CSKA galveno treneri kļuva 2011. gada februārī, kad noslēdza līgumu ar klubu uz pusotru sezonu ar kluba iespēju turpināt sadarbību arī 2012./2013. gada sezonā. Tomēr maskaviešiem ar Krievijas čempiontitulu, kausu un VTB titulu nav bijis gana, lai izmantotu iespēju paturēt Kazlausku. Negaidītais zaudējums ULEB Eirolīgas finālā pret Kazlauska bijušo komandu "Olympiacos" bijis tik sāpīgs, ka sadarbība netiks turpināta.

Bez CSKA Kazlausks trenera karjera slaikā vadījis Kauņas "Žalgiri", Viļņas "Lietuvos Rytas" un Pireju "Olympiacos", kā arī bijis galvenais treneris Lietuvas, Ķīnas un Grieķijas valstsvienībām. Kazlausks bija tas, kurš aizveda līdz Eirolīgas čempiontitulam "Žalgiri" 1999. gadā.

CSKA aizvadītajā sezonā bija turīgākais Eirolīgas klubs°ar 30,5 miljonu eiro lielu budžetu. Tagad Maskavas organizācija meklēs jaunu galveno treneri. Kandidātu saraksta galvgalī esot Etore Mesina, kurš savulaik četras reizes aizveda CSKA līdz dalībai Eirolīgas "Final Four" un divās no šīm reizēm izdevās izcīnīt titulu (2006., 2008.). Tagad Mesina veic Losandželosas "Lakers" asistenta pienākumus. Itāliešu speciālista ģimene jau pieradusi pie krāšņās Holivudas un neesot sajūsmā par iespēju atgriezties Krievijā.

Izmantotie resursi:
Eurohoops

  +3 [+] [-]

, 2012-06-02 16:58, pirms 12 gadiem
nu tas jau bija gaidāms

  +1 [+] [-]

, 2012-06-02 17:33, pirms 12 gadiem
Krieviem vienmeer vajag visu un uzreiz! eiroliiga pagruuda muļķiigi varbuut arii bija trenera vaina!