Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Olympiacos" kā pēdējā iekļūst Eirolīgas "Final Four"

"Olympiacos" kā pēdējā iekļūst Eirolīgas "Final Four"
Vasilis Spanulis noslēdz uzbrukumu
Foto: EPA / Scanpix

Par pēdējo komandu, kas iekļuvusi ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīrā, otrdienas vakarā kļuva Pirejas "Olympiacos", kas ceturtdaļfināla piektajā spēlē ar rezultātu 87:78 apspēlēja Stambulas "Anadolu Efes", sērijā triumfējot ar 3-2.

Pirmajās četrās spēlēs katra no komandām izcīnīja pa vienai uzvarai savā laukumā un pa reizei savā laukumā zaudēja. Līdz ar to bija nepieciešama izšķirošā piektā kauja, kas norisinājās Pirejā, jo "Olympiacos" regulārajā sezonā ieņēma augstāku (trešo) pozīciju.

Mājas priekšrocības "Olympiacos" palīdzēja - labāko spēli sezonā aizvadīja "Oly" dzīvā leģenda Vasilis Spanulis, esot konstants bieds viesu komandai un izprovocējot desmit pārkāpumus. Spanulis ne vien apgādāja ar punktiem partnerus, atdodot sešas rezultatīvas piespēles, bet arī pats bija labākais punktu guvējs laukumā - 22 punkti visā mačā ir Spanuļa rezultatīvākais sniegums šajā sezonā.

Viesi ar labu precizitāti (40%) uzbruka no tālienes, tomēr ar to nebija gana, lai cīnītos par uzvaru, lai gan pirmajā puslaikā spēle virzījās "Efes" labvēlīgā gultnē. Uz trešo ceturksni mājinieki ieradās ar jaudu - 9:0 sākot otro puslaiku un, lai arī "Efes" atkal pietuvojās līdz minimumam, uzvaru atdot "Oly" nebija gatava. Beigās sasniegts arī lielākais pārsvars un nopelnīta vieta "Final Four" turnīrā - 87:78.

Bez Spanuļa rezultatīvi uzvarētāju sastāvā nospēlēja arī Georgiss Printezis, kuram 14 punkti, bet ar desmit punktiem izcēlās Eriks Grīns. "Efes" rindās Cedi Osmans guva 11 punktus, bet pa desmit pieciem basketbolistiem - Dešonam Tomasam, Taileram Hanīkatam, Derikam Braunam, Džeisonam Grendžeram un Tomā Ertelam, kuram arī sešas piespēles.

Viens no spēles tiesnešiem bija Oļegs Latiševs.

"Olympiacos" spēlēs "Final Four" turnīrā desmito reizi vēsturē. Pusfinālā "Olympiacos" tiksies ar Maskavas CSKA, bet otrā pusfināla duelī tiksies Madrides "Real" un Stambulas "Fenerbahce". Finālturnīrs norisināsies Stambulā, pusfināli paredzēti 19. maijā, bet spēles par vietām - 21. maijā.

Jāpiezīmē, ka tieši tāds pats pusfināla pāru sadalījums bija 2015. gadā, kad "Real" finālā uzveica "Olympiacos", bet CSKA par trešo vietu apspēlēja "Fenerbahce".

Olympiacos - Anadolu Efes 87:78 (25:21, 12:20, 26:17, 24:20)
Olympicos: Spanulis 22, Printezis 14, Grīns 10, Birčs 9, Papapetru 8, Milutinovs 8, Papanikolau 8, Mancaris 4, Jangs 3, Agravanis 1, Voterss.
Anadolu Efes: Osmans 11, Tomass 10, Hanīkats 10, Brauns 10, Grendžers 10, Ertels 10, Pols 9, Danstons 4, Kirks 4, Balbajs.


, 2017-05-02 23:48, pirms 7 gadiem
Apsveicu basketbolu ar ČL 1/2 un CR7 hettrik sakaušanu cīņā par ēteru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.