Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ACB līga pagarina pārtraukumu, Grieķijas līga tiks atcelta

Rolands Eliņš

ACB līga pagarina pārtraukumu, Grieķijas līga tiks atcelta
Rolands Šmits. Foto: Zumapress/Scanpix

Spānijas augstākā basketbola līga pavēstījusi, ka pārtraukta uz nenoteiktu laiku, taču saglabā cerības izspēlēt sezonu līdz galam. Savukārt Grieķijā klubu asociācija un spēlētāju arodbiedrība panākusi principiālu vienošanos, kas novedīs pie augstākās basketbola līgas atcelšanas tuvākajā laikā.

Spānijas ACB līga līdz šim bija pārtraukta līdz 24. aprīlim, taču klubu video konferencē šodien tika atzīts, ka šis datums vairs nav aktuāls termiņš. Tā vietā līga ir pārtraukta uz nenoteiktu laiku. ACB līgas vadība sola analizēt veselības krīzes attīstību un pieņemt lēmumus saskaņā ar to.

„Mērķis joprojām ir panākt sezonas atsākšanos un spēļu aizvadīšanu līdz galam,” lēmumu komentēja ACB līgas prezidents Antonio Martins. „Mēs kopā ar klubiem strādāsim, lai panāktu šo mērķi, taču vienmēr ņemot vērā visu dalībnieku veselību.”

Jāpiemin, ka sezonu saglābt cenšas arī ULEB Eirolīgas vadība, un šodien tiek piesaukti varianti par komandu sapulcēšanu vienkopus un spēļu aizvadīšanu vienā vietā. Līdzīgu variantu ieviesa Ķīnas basketbola līga, taču arī tās sezonas atsākšanās tika pārcelta uz maiju un šobrīd pastāv neskaidrības par spēļu norisi.

Savukārt līgas atcelšanai gatavojas Grieķija. Tiek ziņots, ka šodien notikusi Grieķijas basketbola klubu asociācijas un spēlētāju arodbiedrības vadītāju sapulce, kurā abas puses izteikušas piekrišanu sezonas atcelšanai.

Oficiāli gan šis lēmums tiks pieņemts vēlāk, jo vēl līgas vadībai jātiek skaidrībā par vietu sadalījumu un to, vai tiks noteikta valsts čempione. Sezonas pārtraukšanas brīdī līdere bija „Panathinaikos”. Tāpat vēl jāatrisina jautājums, kas notiks ar spēlētāju algām atlikušajā sezonas daļā. Abas puses piekritušas, ka algas tiks samazinātas, taču vēl rit diskusijas par to, kādā apmērā, un vai tiks izdarīti izņēmumi spēlētājiem ar maziem līgumiem (līdz 20 tūkstošiem eiro gadā).

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/acb/10...