Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Blūmam un "Panathinaikos" izšķirošā cīņa par Eirolīgas "play-off"

Blūmam un "Panathinaikos" izšķirošā cīņa par Eirolīgas "play-off"
Jānis Blūms
Foto: onsports.gr

ULEB Eirolīgā ar piecām spēlēm šovakar startēs "Top 16" priekšpēdējā kārta. Ainara Bagatska un Riharda Kuksika pārstāvētais "Nizhny Novgorod" uzņems Malagas "Unicaja", bet Jānis Blūms un Atēnu "Panathinaikos" savā laukumā spēkosies ar Berlīnes "Alba".

Jau plkst. 20:00 laukumā dosies Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētais "Nizhny Novgorod", kas uzņems citu F grupas pastarīti – Malagas "Unicaja". Krievijas klubam ir tikai teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Lai turpinātu cīņu par "play-off", latviešu pārstāvētajam "Nizhny Novgorod" nepieciešama ne tikai uzvara savā spēlē, bet arī konkurentu "Laboral Kutxa" un "Anadolu Efes" neveiksmes.

"Nav būtiski, vai mums šobrīd ir kādas izredzes vai nav. Katra Eirolīgas spēle mums ir milzīga pieredze. Mēs varam uzvarēt "Unicaja" un "Top 16" posmu savā laukumā noslēgt uz pozitīvas nots," atzina Bagatskis. "Nizhny Novgorod" sastāvā šovakar laukumā dosies arī latviešu uzbrucējs Rihards Kuksiks, kurš piecās spēlēs izcēlies vidēji ar 7,2 punktiem un divām atlēkušajām bumbām.

Nepilnas divas stundas vēlāk Atēnās laukumā dosies saspēles vadītājs Jānis Blūms un Atēnu "Panathinaikos", kas uzņems Berlīnes "Alba". Vācijas klubam šī ir pēdējā iespēja aizķerties cīņā par vietu "play-off", tikmēr arī grieķiem vēl nav garantēta dalība izslēgšanas spēlēs. Pirms šīs spēles priekšrocība ir Atēnām, kas uzvaras gadījumā nodrošinās vismaz ceturto vietu grupā, taču "Alba" uzvaras gadījumā situācijā grupā sarežģīsies. Lai savstarpējās spēlēs apsteigtu grieķus, Berlīnes klubam vajadzēs uzvaru vismaz ar +7.

"Alba" šajā Eirolīgas sezonā jau ir demonstrējusi, ka spēj izbraukumā pārspēt arī labi zināmus Eiropas klubus – viesos ir pārspēts turku "Galatasaray" un Izraēlas "Maccabi Electra". Jāpiebilst, ka Telavivas komanda ir trešā, kas pretendē uz E grupas labāko četrinieku, un tieši Izraēlas un Vācijas klubu savstarpējā cīņa noslēgs "Top 16" posmu pēc nedēļas.

Blūms ir viens no diviem "Panathinaikos" basketbolistiem, kurš piedalījies visās 22 spēlēs. Vidēji mačā Latvijas saspēles vadītājs pavada 13 minūtes un 15 sekundes, gūstot 4,6 punktus.

F grupā cīņu par "play-off" turpinās uzbrucēja Dāvja Bertāna komandas biedri "Laboral Kutxa" rindās, kas šovakar uzņems grupas līderi "Fenerbahce Ulker". Stambulas klubs turpina cīņu par pirmo vietu grupā, uz kuru pretendē kopumā trīs komandas. "Abām komandām šī spēle ir ļoti svarīga. Abām komandām ir sastāva problēmas – mēs spēlēsim bez Rikija Hikmena, bet viņi bez Dāvja Bertāna. Ticu, ka visiem līdzjutējiem patīk šo basketbolistu rādītā spēle, taču tāda diemžēl ir realitāte," pirms mača komentēja turku kluba galvenais treneris Zeļko Obradovičs.

Cīņa par pirmo vietu turpinās arī E grupā, kur šovakar kāda no spāņu komandām – Madrides "Real" vai "Barcelona" – spers platu soli pretī kārotajam panākumam. Katalonijas komandai gan būs ārkārtīgi sarežģīts uzdevums. Lai iegūtu pārsvaru savstarpējās spēlēs, "Barcelona" nepieciešama uzvara ar vismaz 25 punktu pārsvaru – pirmais mačs Madridē noslēdzās ar 97:73 "Real" labā.

Eirolīgas "Top 16" posms

2. aprīļa spēles

GrupaKomandasLaiks
FNizhny Novgorod – Unicaja20:00
EMaccabi Electra – Galatasaray21:05
EBarcelona – Real Madrid21:45
EPanathinaikos – Alba21:45
FLaboral Kutxa – Fenerbahce Ulker22:00

E grupas kopvērtējums

VKomandaU-Z+/-
1.Real Madrid10-2+181
2.Barcelona9-3+59
3.Panathinaikos7-5+29
4.Maccabi Electra7-5-19
5.Alba6-6-48
6.Žalgiris4-8-61
7.Crvena Zvezda3-9-29
8.Galatasaray2-10-112

F grupas kopvērtējums

VKomandaSU-Z+/-
1.Fenerbahce Ulker10-2+99
2.CSKA10-2+98
3.Olympiacos9-3+67
4.Anadolu Efes5-7-27
5.Laboral Kutxa5-7-17
6.Emporio Armani4-8-93
7.Nizhny Novgorod3-9-38
8.Unicaja2-10-89

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


, 2015-04-02 13:24, pirms 9 gadiem
Aiziet Janka iespridzini pāris troikas.
, 2015-04-02 14:16, pirms 9 gadiem
Pacels albu mierīgi!!!
, 2015-04-02 14:25, pirms 9 gadiem
Blums šovakar: 12 minutes, 6 punkti (2/3 troikas), 1 reb, 2 as, 1to, 1pf. +/- uz +2

Speles rezultats 86-70 uzvar PAO
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".