Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF gatavojas uzņemt viesus no tālās Krasnojarskas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

VEF gatavojas uzņemt viesus no tālās Krasnojarskas
VEF talismans patīk arī bērniem
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Pirmdien, 4.februārī, "VEF Rīga" mājas spēlē tiksies ar Krievijas klubu Krasnojarskas "Enisey". VTB Vienotās līgas spēles sākums Arēnā Rīga plkst. 19:30, tiešraide LTV7 no plkst.19:15, informē Rīgas kluba mājas lapa.

"VEF Rīga" pirmdienas vakarā aizvadīs otro spēli "Arēnā Rīga" pēc kārtas. Šoreiz ULEB Eiropas kausa izcīņu būs nomainījusi VTB Vienotā līga, kuras 13. kārtas spēlē vefieši savā laukumā tiksies ar Krasnojarskas "Enisey", kas uz Latviju būs veicis tālu ceļu. Viens virziens no šīs Sibīrijas apgabala pilsētas līdz Rīgai vien stiepjas 5000 km attālumā, prasot vairāku stundu pārlidojumu.

Rīgas klubs sezonas sākumā jau paspēja izbaudīt šādu ceļojumu, kad oktobra izskaņā notikušajā spēlē viesos piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pagarinājumā ar 93:96. Minētā mača papildlaika beigās Kristaps Janičenoks iemeta precīzu trīspunktu metienu, kas būtu izlīdzinājis rezultātu, taču tas netika ieskaitīts, jo tika izdarīts mirkli par vēlu.

Kopš abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes "Enisey" vienība aizvadījusi 11 spēles, gūstot trīs uzvaras. Patlaban krievu klubs zaudējis trijās spēlēs pēc kārtas, no kurām pēdējā neveiksme tika piedzīvota 27.janvārī izbraukumā pret Ņižņijnovgorodas komandu ar rezultātu 44:84. Pēc šīs spēles atlūgumu iesniedza "Enisey" galvenais treneris Vladislavs Konovalovs, kuru aizvieto Pāvels Dergačovs.

Viens no pretinieku vienības līderiem ir amerikāņu saspēles vadītājs Zeibiens Daudels, kurš ir pirmajā vietā savā komandā pēc punktiem un rezultatīvajām piespēlēm. Šis 28 gadus vecais kreilis ieguvis pieredzi, spēlējot visaugtākajā līmenī kā ASV, tā Eiropā. Daudels ir spēlējis NBA komandā Fīniksas "Suns", kā arī spāņu Eirolīgas komandā Malagas "Unicaja". Pagājušo sezonu Daudels noslēdza citā Spānijas ACB līgas klubā "Gran Canaria", bet starpsezonā Kanāriju salu komandu nomainīja pret Sibīrijā bāzēto "Enisey".

Vēl Krasnojarskas komandā ir četri citi ārzemju basketbolisti, kuriem arī atvēlētas nozīmīgas lomas. Viens no tādiem ir Daudela tautietis un pārinieks "Enisey" ārējā līnijā Džeisons Ričs, kurš ir bīstams groza apdraudēšanā un punktu gūšanā. Starp citu, Ričam šī nebūs pirmā vizīte Rīgā, jo šeit viņš viesojās jau 2010.gada rudenī, esot toreizējo ULEB Eiropas kausa izcīņas pretinieku Jeruzalemes "Hapoel" sastāvā.

"Enisey" iekšējā līnijā izceļams centrs Elmedins Kikanovičs, kurš pagājušajā vasarā bija Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībā, pret kuru spēlēja arī Latvijas valstsvienībā esošie vefieši Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns. Klāt Kikanovičam groza apakšā ir piepulcēts 2,12m garais slovēņu centrs Hasans Rizvičs. Uzskaitītajiem četriem "Enisey" leģionāriem decembrī pievienojās piektais - amerikāņu uzbrucējs Deivons Džefersons, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Krievijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. No Krievijas basketbolistiem "Enisey" rindās atzīmējams Andrejs Komarovskis, Aleksejs Kotiševskis un Pjotrs Gubanovs. Visi šīs trijotnes spēlētāji galvenokārt tiek izmantoti uzbrucēju pozīcijās.

Vefiešiem gaidāmā spēle pret "Enisey" būs nozīmīga, lai nostiprinātu savas pozīcijas VTB Vienotās līgas B apakšgrupas tabulā. Pagaidām ar astoņām uzvarām 12 spēlēs „VEF Rīga” ir 4.vietā. Tikpat uzvaras ir arī 3. vietā esošajai "Lokomotiv-Kuban", bet pirmajās divās vietās ir Kauņas "Žalgiris" (10-1) un Maskavas CSKA (11-1).

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-02-02 15:35, pirms 11 gadiem
Raksts sagatavots ļoti laicīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-02 16:03, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Raksts sagatavots ļoti laicīgi
experts

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 16:06, pirms 11 gadiem
Justin Hamilton spēlēs?

  +4 [+] [-]

, 2013-02-02 17:01, pirms 11 gadiem
ļoti vērtīgs komentārs zem bildes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 17:56, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: WHo cares šis naudas atmazgāšanas klubs

Nu pastāsti kā tas iespējams