Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" izīrē Sabecki "Ventspils" nākamajai pretiniecei Čempionu līgā

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" izīrē Sabecki "Ventspils" nākamajai pretiniecei Čempionu līgā
Donāts Sabeckis, Foto: zalgiris.lt

ULEB Eirolīgā spēlējošā Lietuvas čempionvienība basketbolā Kauņas "Žalgiris" vienojusies ar Vācijas klubu Ludvigsburgas "MHP Riesen" par lietuviešu aizsarga Donāta Sabecka izīrēšanu līdz sezonas beigām.

Iepriekšējā bija 25 gadus vecā Sabecka "izlaušanās" sezona, kļūstot par vienu no spilgtākajiem spēlētājiem Lietuvas čempionātā "Šiauliai" komandas rindās. Starpsezonā Sabeckis un viņa komandas biedrs Laurīns Birutis no Šauļiem pārcēlās uz Kauņu, parakstot līgumu ar valsts lielāko klubu "Žalgiri". Sabeckis parakstīja līgumu uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1, tomēr pāreja uz ievērojami augstāku līmeni neizvērtās tik gluda.

Līdz šim 198 centimetrus garais Sabeckis Eirolīgā nospēlējis tikai vienu minūti un 13 sekundes, un arī Lietuvas čempionātā pagājušās sezonas labākais piespēlētājs izkarot sev pienācīgu spēles laiku (vidēji mazāk nekā piecas minūtes). Tagad "Žalgiris" panācis vienošanos ar Vācijas klubu "MHP Riesen" par Sabecka izīrēšanu līdz sezonas beigām. Savukārt vasarā Kauņas klubam būs iespēja vienpusēji izvēlēties - turpināt līgumu uz vēl vienu sezonu vai pārtraukt to.

Viens no pēdējo gadu stabilākajiem vācu klubiem "MHP Riesen" šo sezonu sācis neapmierinoši - Bundeslīgā vairāk zaudēts nekā uzvarēts (bilance 2-3), bet FIBA Čempionu līgā pirmā uzvara aizvien jāmeklē. Ludvigsburga spēlē A grupā, kur zaudējusi "Banvit", "Avellino", "Le Mans" un "Anwil".

Nākamo spēli Čempionu līgā "MHP Riesen" aizvadīs otrdien Ventspilī pret Latvijas desmitkārtējo čempioni "Ventspili".

Izmantotie resursi:
Žalgiris