Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

VTB līgai ir tiesības noskaidrot Krievijas čempionus vēl divas sezonas

VTB līgai ir tiesības noskaidrot Krievijas čempionus vēl divas sezonas
VTB Vienotās līgas prezidents Sergejs Kuščenko
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

VTB Vienotās basketbola līgas prezidents Sergejs Kuščenko atklājis, ka sadarbība ar Krievijas Basketbola federāciju (KBF) par to, ka VTB līga noteiks arī Krievijas čempionus, ir spēkā vēl nākamos divus gadus.

"Ceru, ka jaunajā sezonā, kura sākas jau piektdien, mums izdosies novadīt interesantu un aizraujošo turnīru, kurā tiks noskaidroti arī Krievijas čempioni, kā jau to paredz līgums starp KBF un Vienoto līgu. Šis līgums ir spēkā vēl uz diviem gadiem," sacījis Sergejs Kuščenko.

Kuščenko arī apgalvoja, ka līga eksistē tikai to dalībnieču dēļ un ir gatava aizsargāt to intereses:"Svarīgi saprast, ka tieši šie profesionālie klubi ir Krievijas basketbola elites līmenis. Pateicoties viņu uzvarām, sportistu, treneru un menedžeru darbam, Krievija saglabā savu vietu starptautiskajā līmenī."

Kārtējo spriedzi KBF un VTB starpā bija radījis nesenais KBF prezidentes Jūlijas Akinfejevas norādījums, ka krievu klubi VTB līgā šobrīd nemaz neskaitās Krievijas čempionāta dalībnieki, jo nav izgājuši sertifikāciju federācijā. 13. augustā tika apstiprināts nolikuma punkts, kurš paredz pamatīgus nodokļus par katru pieteikto leģionāru.

VTB līgas desmit krievu klubi vakar vērsās pie KBF ar protestu pret šo nolikuma punktu, apgalvojot, ka klubu sertifikācija ir VTB līgas pārziņā, un KBF nav tiesīga iekasēt nekādus nodokļos. Ja reiz KBF tik ļoti vēloties, tā varot meklēt taisnību tiesā.

Šosezo VTB līgā piedalīsies 16 komandas, to skaitā arī "VEF Rīga", kura savu pirmo spēli aizvadīs 9. oktobrī pret "Enisey". Savukārt līgu atklās 3. oktobra mačs ar "Nimburk" un "Lokomotiv" dalību.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Единая лига ВТБ будет владеть...


Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
2

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".