Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

14 gadus CSKA pavadījušais Voroncevičs meklēs citu komandu

Andrejs Siliņš

14 gadus CSKA pavadījušais Voroncevičs meklēs citu komandu
CSKA basketbolisti Daniels Hakets un Andrejs Voroncevičs. Foto: VTB līga

14 sezonas Maskavas CSKA nospēlējušais Krievijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Andrejs Voroncevičs neturpinās darbu "armijnieku" rindās, pavēstījis klubs.

Omskā dzimušais Voroncevičs karjeru 2004. gadā iesāka Novosibirskas "Lokomotiv" rindās, bet divus gadus vēlāk ar tobrīd 19 gadus veco talantu līgumu parakstīja Maskavas CSKA. "Armijnieku" rindās Voroncevičs pamazām kļuva par neatņemamu Krievijas izlases sastāvdaļu.

Aizvadītajā sezonā Voroncevičs Eirolīgā vidēji 13 ar pusi minūtēs guva 3,6 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un atdeva 1,0 rezultatīvu piespēli. VTB līgā uzbrucējs nepilnu 18 minūšu laikā izcēlās ar 6,6 punktiem, 3,2 bumbām zem groziem un 1,8 piespēlēm.

32 gadus vecais Voroncevičs karjeras laikā ar CSKA trīsreiz kļuvis par Eirolīgas čempionu, astoņas reizes triumfējis VTB Vienotajā līgā, septiņas reizes Krievijas čempionātā (kad tas vēl bija atsevišķs turnīrs no VTB līgas), divreiz uzvarējis Krievijas kausā (pēdējā desmitgadē CSKA kausā vairs nepiedalās), 2015. gadā tika atzīts par VTB līgas fināla MVP, labāko Krievijas spēlētāju līgā, kā arī labāko aizsardzības spēlētāju līgā un divus gadus vēlāk kļuva par Zvaigžņu spēles MVP.

Ar Krievijas izlasi Voroncevičs piedalījies četros Eiropas čempionātu finālturnīros, 2011. gadā palīdzot izcīnīt Eiropas bronzu. Tāpat Voronceviča rēķinā ir dalība 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.