Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Basketbolista karjerai punktu liek NBA un Eirolīgas veterāns Arrojo

Rolands Eliņš

Basketbolista karjerai punktu liek NBA un Eirolīgas veterāns Arrojo
Karloss Arrojo. Foto: AFP/Scanpix

Puertoriko basketbolists Karloss Arrojo paziņojis par savas profesionālās karjeras beigām. 39 gadus vecais spēlētājs turpmāk spēlēs „Big3” strītbola līgā, kurā ir vairāki bijušie NBA basketbolisti.

„Manis piekoptā spēle kļūst arvien lēnāka, vecums nāk, un „Big3” ir līga, kur spēlē uz vienu grozu,” savu lēmumu paskaidrojis Karloss Arrojo. „Tā ir līga, kur var satikties ar veciem paziņām, bet reizē spēlēt basketbolu un sacensties. Saprotu, ka šajā dzīves posmā man ir jāpiebremzē, pienācis laiks pielikt punktu un sākt darīt kaut ko citu.”

Arrojo NBA ieradās jau 2001. gadā, pievienojoties „Raptors” vienībai. Lai nostabilizētos līgā, viņam vajadzēja pāris sezonas, bet 2004. gadā viņš jau bija Jūtas „Jazz” pamatsastāva spēlētājs un aizvadīja savu labāko sezonu NBA, vidēji mačā iemetot 12.6 punktus un izdalot 5.0 rezultatīvas piespēles.

Arrojo NBA pavadīja desmit gadus, pārstāvot arī Denveras, Detroitas, Orlando, Maiami un Bostonas komandas. Maiami „Heat” sastāvā viņš spēlēja kopā ar Lebronu Džeimsu un Krisu Bošu, taču tika atlaists pirms izslēgšanas spēļu sākuma. „Heat” toreiz 2011. gadā aizkļuva līdz NBA finālam.

Arrojo savā NBA karjerā piedalījās 569 spēlēs, vidēji gūstot 6.6 punktus un veicot 3.1 rezultatīvu piespēli. Savukārt Eirolīgā Arrojo pārstāvēja Telavivas „Maccabi”, kā arī „Galatasaray” un „Barcelona” vienības. Barselonā Arrojo spēlēja 2016. gadā, bet pēc atgriezās dzimtenē, kur aizvadīja pāris sezonas vietējā līgā.

Arrojo Puertoriko izlasē ilgus gadus bija viens no līderiem, bet vienu no saviem lielākajiem panākumiem Arrojo Puertoriko izlasē guva jau karjeras sākumā. 2004. gada olimpiskajās spēlēs viņš kopā ar savu valstvienību grupu turnīrā ar 19 punktu pārsvaru pieveica ASV izlasi. Arrojo toreiz guva 25 punktus. Viņš toreiz tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Arrojo arī Puertoriko izlases sastāvā 2016. gada vasarā, kad šī izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā dzēsa Latvijas cerības uz dalību Rio spēlēs, uzvarot to ar 77:70. Arrojo toreiz iemeta 14 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

     [+] [-]

, 2019-05-01 23:18, pirms 5 gadiem
Rolis tā arī pa visiem šiem gadiem nav iemācījies, ka decimāldaļas atdala ar komatu, nevis punktu.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-01 23:25, pirms 5 gadiem
Izskoloja mūsējos kvalī