Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vasiliadis: "Pret VEF parādījām sliktāko sniegumu sezonā"

Vasiliadis: "Pret VEF parādījām sliktāko sniegumu sezonā"
Gatis Jahovičs uzvarā pār "Bilbao Basket" iemeta visus metienus: 2p 3/3, 3p 1/1, 1p 7/7
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Komandas, kuras spēlē Eiropas kausā, katru gadu kļūst nedaudz spēcīgākas. Daudzas no tām varētu sekmīgi startēt Eirolīgā. Nepieciešama rūpīga pretinieku izpēte, jo turnīrā piedalās daudz klubu un spēlētāju, pret kuriem nav nācies spēlēt," intervijā stāsta "Bilbao Basket" rezultatīvākais spēlētājs Eiropas kausā, grieķu basketbolists Kostas Vasiliadis.

Otrdienas vakarā Vasiliadis izbraukuma spēlē pret “Valencia Basket” iemeta izšķirošo tālmetienu, palīdzot Basku zemes klubam izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas. Tas bija tikai otrais Valensijas zaudējums mājās septiņās Eiropas kausa sezonās.

Bilbao“Top 16” kampaņu sāka ar zaudējumu mājās pret “ČEZ Nymburk” (83:85) un sagrāvi izbraukumā Rīgā (76:99), taču divas uzvaras pār Valensiju saglabā kluba izredzes cīnīties pat par pirmo vietu J grupā. Vasiliadim komandā ir nozīmīga loma. Spēlētāja rēķinā vidēji iekrāti 15,4 punkti, izcīnītas 3,5 atlēkušās bumbas, izdarītas 1,9 rezultatīvas piespēles un pārtvertas 1,3 bumbas.

“Kad mūsu bilance bija 0-2, daudzi cilvēki izteicās, ka Bilbao netiks ārā no grupas. Pēc zaudējumiem pret “Nymburk” un “VEF Rīga”, notikušo pārrunājām komandas sapulcē. Zinājām, ka mums jāsāk labāk spēlēt aizsardzībā. Esam ļoti smagi strādājuši, lai uzlabotu pieci-pret-pieci aizsardzību. Progresu apliecina uzvaras pār Valensiju, turklāt bijām tuvu panākumam Spānijas čempionātā pret “FC Barcelona”.”

Izšķirošā metiena brīdī pret Valensiju nav bijis daudz laika domāt, atceras Vasiliadis, kurš šosezon ar pēdējo sekunžu trāpījumiem panācis papildlaiku pret “Budučnost” un izcēlies vairākās spēlēs Spānijā. “Mūsu treneris (Fotis Kacikaris) ieteica izspēlēt sadarbību, zinot, ka pretinieki gatavi mainīt sedzamos un uzmanīt pick-and-roll situācijas. Man laimējās palikt brīvam. Saņēmu bumbu, taču laika domāšanai nebija. Saņem un met, tik vienkārši. Šoreiz tas biju es, taču arī Rauls Lopess izšķirošos brīžos var uzņemties iniciatīvu. Visa komanda gaida, ka mēs to darīsim. Tie nav tikai metieni – laba aizsardzība vai laba piespēle komandas biedram var izrādīties tikpat svarīga.

Vasiliadis piekrīt, ka Rīgā komandai nav veicies. “Aizvadījām sliktāko spēli sezonā, vismaz es tā domāju. Pēc cīņas sākām smagāk strādāt aizsardzībā. Tagad mums radusies iespēja braukt uz Čehiju un sakaut “Nymburk”, savukārt pēdējā spēlē uzņemsim “VEF Rīga”. Zinām, ka tiksim tālāk, uzvarot abās spēlēs. Pagaidām jādomā tikai par tuvāko spēli, neaizmirstot koncentrēties abos laukuma galos. Ja spēlēsim labi, būs izredzes finišēt pirmajiem pat gadījumā, ja vajadzēs pārspēt VEF ar 23 punktu starpību.”

Vasiliadis domā, ka Bilbao uzskatāma par spēcīgāku komandu nekā nākamie pretinieki no Čehijas. “Pret viņiem vajadzēs labi nospēlēt aizsardzībā. Ja to paveiksim, iegūsim pārliecību uzbrukumā un tas maina visu. “Nymburk” ir ļoti laba komanda, taču, ieguvuši pārliecību, mēs spēlējam daudz labāk. Ticu, ka esam labāki, atliek to pierādīt laukumā.”

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-01 17:43, pirms 11 gadiem
Ka tik čurkas neaplaužas . To arī noēlu - palikt aiz VEFa !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-01 17:59, pirms 11 gadiem
Šobrīd tabula ir labi iegriezusies. Visas var tikt 1 vietā un visas var izkrist.
, 2013-02-01 19:27, pirms 11 gadiem
domaaju kad čehiem kadu uzvaru gribas kaa eest! vienu komadu (Valencia vai Bilbao ) vinji uzvarees! un tad jau viss buus interesantaak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-01 20:02, pirms 11 gadiem
Tas bija ar neapbruņotu aci redzams – melnās kepkas protams pārliecinātas, ka VEF uzvarēs arī Bilbao ciemos
Latvijas karogs rokā, melnā kepka galvā, 2l apinis vēderā un uz priekšu, var paspiegt par VEFu, uzprasīt kapēc Sandža un Miledžs nespēlē
, 2013-02-01 21:56, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: VEF uzvares gan pret Valencia, gan pret Bilbao!
soskas drillētājs
kad sapņo, tad izņem sosku no mutes
, 2013-02-01 23:26, pirms 11 gadiem
aris no pumpuliem rakstīja: Tas bija ar neapbruņotu aci redzams – melnās kepkas protams pārliecinātas, ka VEF uzvarēs arī Bilbao ciemos
Latvijas karogs rokā, melnā kepka galvā, 2l apinis vēderā un uz priekšu, var paspiegt par VEFu, uzprasīt kapēc Sandža un Miledžs nespēlē
Un tu jau neizklausies daudz gudraks par tiem kepkam
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
20

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".