Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas decembra MVP: "Fenerbahce" čehu centrs Veselijs

Andrejs Siliņš

Eirolīgas decembra MVP: "Fenerbahce" čehu centrs Veselijs
Jans Veselijs. Foto: EPA / Scanpix

Par ULEB Eirolīgas decembra mēneša vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts pašreizējās līdervienības Stambulas "Fenerbahce" čehu basketbolists Jans Veselijs.

28 gadus vecais Veselijs decembrī palīdzēja "Fenerbahce" izcīnīt uzvaras visās piecās aizvadītajās spēlēs, tostarp pret niknākajām konkurentēm Maskavas CSKA un Madrides "Real". Veselijs vidēji šajā laikā guva 16,6 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas. 213 centimetrus garais Veselijs no spēles trāpīja 68,9% izdarīto metienu. Veselijs vidēji sakrāja +23,6 efektivitātes punktus ik spēlē.

Šī ir otrā reize Veselija karjerā, kd saņemts mēneša MVP apbalvojums Eirolīgā, iepriekšējo reizi tas notika 2016. gada janvārī. Veselijs ir viens no galvenajiem kandidātiem arī uz visas sezonas MVP godu.

Šī ir Veselija piektā sezona "Fenerbahce" rindās un visās četrās iepriekšējās ar komandu piedalījies "Final Four", bet 2017. gadā izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu. Pēc šīs sezonas beigsies pašreizējais Veselija līgums ar Stambulas superklubu un nav izslēgts, ka čehu basketbolists vēlreiz mēģinās sevi apliecināt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Pirmais mēģinājums cieta neveiksmi - 2011. gada jūnijā Veseliju ar augsto sesto kārtas numuru draftēja Vašingtonas "Wizards", un spēlētājs nākamās trīs sezonas centās nostiprināties NBA. Neatradis savu īsto pozīciju (iepriekš Eiropā spēlēja pat kā vieglais uzbrucējs, pārsvarā kā spēka uzbrucējs, bet ar laiku pārkvalificējies par centru) un pielietojumu, 2014. gada vasarā Veselijs atgriezās Eiropā, pievienojoties Žeļko Obradoviča vadītajai "Fenerbahce".