Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Vytautas" treneris: "Brāļi Boli spēlēs daudz, arī Lietuvas līgā"

Andrejs Siliņš

"Vytautas" treneris: "Brāļi Boli spēlēs daudz, arī Lietuvas līgā"
Lamelo, Liandželo un Lavārs Boli
Foto: USA Today Sports / Scanpix

9.jan . 18:30

Vytautas - Tsmoki-Minsk

Jau pēc pāris dienām Lietuvā ieradīsies pazīstamie Liandželo un Lamelo Boli, lai pievienotos Lietuvas līgas komandai Prienu "Vytautas", ar ko noslēguši līgumus līdz sezonas beigām. Īsi pirms brāļu pievienošanās komandai "Vytautas" galvenais treneris apliecinājis, ka abiem tikšot dots pienācīgs spēles laiks.

"Viņi ir jauni, bet es varu apsolīt, ka viņi spēlēs daudz, un ceru, ka mēs viņiem palīdzēsim kļūt par labākiem spēlētājiem, bet viņi palīdzēs mums izcīnīt vairāk uzvaru," komentāru ESPN sniedza Šeškus. "Vytautas" šobrīd Lietuvas čempionātā ar četriem panākumiem 16 spēlēs ieņem priekšpēdējo devīto pozīciju, bet Baltijas līgā Prienu komandai četri panākumi septiņos mačos un ceturtā vieta A grupā.

"Gaidām viņus. Neuztraucieties, viņi spēlēs!" pārliecību pauda Šeškus, kura vadītajai komandai brāļi Boli plāno pievienoties jau šo trešdien. Lai arī izskanēja informācija, ka Boliem spēles laiks varētu būt garantēts tikai Baltijas līgā, Šeškus atzina, ka savainojumu dēļ plāno brāļiem dot nopietnu spēles laiku arī Lietuvas čempionāta mačos. "Viņi spēlēs. Tas, cik daudz minūšu, būs atkarīgs no pašu parādītā snieguma konkrētajā spēlē. Bet viņi spēlēs, tai skaitā arī Lietuvas līgā."

"Es varu runāt angliski, bet ne pārāk labi, tomēr es saprotu sacīto," uz jautājumu, vai nepastāvēs valodas barjera, atbildēja treneris. "Eiropā zinu daudzus trenerus, kuri nerunā angliski, bet tā nav problēma tāpēc, ka pastāv "basketbola valoda"."

Komentāru pasaules sporta mediju gigantam Šeškus sniedzis ar sava dēla Edvīna Šeškus palīdzību. Arī Edvīns spēlē Prienu komandā un ir viens no tās līderiem (Baltijas līgā 13,5 punkti, 3,5 bumbas un 2,8 piespēles). "Saprotu, ka zaudēšu daļu spēles laika, bet tāpat esmu priecīgs, ka viņi brauc šurp," savu viedokli pauda 22 gadus vecais basketbolists. "Varbūt vairāk skautu un aģentu ieradīsies uz mūsu mačiem viņu dēļ, kas dos mums iespēju parādīt savu talantu."

Edvīns Šeškus bijis "Lietuvos Rytas" sistēmā, sezonu uzspēlējis arī Igaunijā, bet augustā neveiksmīgi mēģināja sevi apliecināt Itālijas čempionvienības Venēcijas "Umana Reyer" sastāvā pirmssezonas treniņnometnē. Lielāko karjeras daļu Šešus pavadījis tieši sava tēva vadītajā Prienu komandā.

Prienos dzimušais Virginijs Šeškus ir savas pilsētas basketbola simbols, ilgu laiku strādājis ar jaunatni, bet 2008. gadā pirmoreiz kļuva par profesionālas komandas galveno treneri un desmito sezonu strādā ar profesionāļiem. Pēc Prienu komandas aizvešanas līdz diviem Lietuvas kausiem un divām Lietuvas bronzām 2014./2015. gadā Šeškus pieņēma "Rytas" piedāvājumu kļūt par galveno treneri. Tomēr jau sezonas laikā tika pazemināts par asistentu un nākamajā rudenī atkal atgriezās Prienos.

Sagaidāms, ka pirmo spēli brāļi Boli "Vytutas" sastāvā aizvadīs 9. janvārī Prienos, Baltijas līgas mačā tiekoties ar Minskas "Tsmoki" otro komandu.

Izmantotie resursi:
ESPN

  -4 [+] [-]

, 2018-01-01 20:10, pirms 6 gadiem
ar lielu nepacietību gaidu , labprāt pastīšos pirmo spēli... klaunu bars

  +4 [+] [-]

, 2018-01-01 20:34, pirms 6 gadiem
Pēdējos mačos Vytautas tiešām bija problēmas ar rotāciju, šķiet, ka pietiekumā bija tikai astoņi, bet reāli rotēja septiņi. Bet nu, solot Boliem spēles laiku, Vytautas laikam samierinās ar to, ka šogad netiks LKL play-off.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-01 21:26, pirms 6 gadiem
Aizmuks viņi paši prom ātri

  +1 [+] [-]

, 2018-01-02 01:04, pirms 6 gadiem
Neliktu savu piķi uz Boliem, bet nu pagaidīsim, pirms noliet ar sūdiem! Ja būs pelnījuši, to vienmēr varēs paspēt izdarīt. Un tad arī varēs pasmieties, ja būs par ko. Gan par vienu, gan otru pusi. Bet vienmēr pastāv kaut neliela varbūtība, ka konkrētie zobrati var trāpīt īstajā vietā. Ļausim Boliem izpausties Lietuvā. Un tad manīs, kurš kurmis ko izracis.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-02 11:12, pirms 6 gadiem
Vai LT būtu jātic kādam? Solīt sola, pēc pāris neveiksmīgām spēlēm var arī pasūtīt

     [+] [-]

, 2018-01-02 11:53, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet nu, solot Boliem spēles laiku, Vytautas laikam samierinās ar to, ka šogad netiks LKL play-off.
Visa cīņa vēl priekšā: Turnyro lentelė - LKL.LT