Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Izlase otrajā pārbaudes spēlē pret Slovēniju

Izlase otrajā pārbaudes spēlē pret Slovēniju
Latvijas izlasei šovakar pretiniekos Slovēnija
Foto: siol.net

Šovakar Klaipēdā otro pārbaudes spēli, gatavojoties Eiropas čempionātam, aizvadīs Latvijas izlase, kas tiksies ar Slovēnijas basketbolistiem. Spēles sākums pulksten 20:30 un Sportacentrs.com to rādīs tiešraidē.

Otrdienas vakarā Latvijas izlasei bija pirmā pārbaudes spēle, kurā gan mūsu basketbolisti nespēja gūt uzvaru. Lai arī bija iespējas izraut uzvaru spēles izskaņā, veiksmīgāki un labāki bija pretinieki, kas šoreiz bija Lietuvas studentu izlase. Uzreiz jāpiebilst, ka bez dažiem saviem līderiem spēlēja ne tikai Latvija, bet arī lietuvieši. Dodoties šajā spēlē, abas komandas bija arī dažādā kondīcijā - latvieši ir tikko kā pēc pirmās treniņnometnes, bet lietuviešiem jābūt tuvu optimālajai formai.

Vakardienas mačā Latvijas labā pārliecinoši rezultatīvākais bija Rolands Freimanis, kuram 24 punkti, bet vēl četri spēlētāji pārsniedza desmit gūto punktu robežu. Uzbrukums tik tiešām Latvijai bija rezultatīvs, bet diemžēl otrā laukumā galā iespētais neiepriecināja, jo mūsu izlases aizsardzībā ielaida 94 punktus... "Spēlētāji vēl ir atšķirīgā kondīcijā, jo katrs slodzes panes savādāk. Tomēr uzbrukums bija pietiekami kustīgs un atradām savas izdevības. Taču jākoncentrējas uz aizsardzību - viens pret vienu, atgriešanās... Tās pašas problēmas, kas bija kvalifikācijas turnīrā. Centības trūkumu nevar pārmest, bet pārāk daudz bija muļķīgu kļūdu," pēc spēles atzina galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Cīņas smagumu iznesa deviņi spēlētāji un katrs kādā epizodē izdarīja kaut ko labu. Bet nebija stabilitātes. Loģiski, jo svaigums pēc treniņiem vēl nevar būt," tā Bagatskis, kuram šodien jāgatavojas spēlei pret Slovēniju.

"Ar Slovēniju mums pretī nāks daudz prognozējamāka komanda. Nebūs tādas improvizācijas, kā bija lietuviešiem, Ir zināmi gan līderi, gan viņu meistarības līmenis. Katrs darīs savu darbu. No vienas puses varbūt būs vieglāk. No otras - viņi būs izteikti favorīti," par saviem šīvakara pretiniekiem izsakās Bagatskis. Klaipēdā slovēņi ieradās otrdien, paspējot arī tās pašas dienas laikā patrenēties un piešaut grozus jaunuzceltajā arēnā.

"Mums priekšā ir divi sarežģīti mači. Latviju un Lietuvu labi pārzinu, jo esmu pēdējos gados tur viesojies uz dažādiem semināriem. Lietuvieši patiesībā ir kā basketbola modelis visām Baltijas valstīm. Varu teikt, ka viņi ir ātri vai pat pārāk ātri visiem. Tas ir novērojams visās pozīcijās, tāpēc nedrīkst iekrist uz ātrajiem pretuzbrukumiem. Latvijas stils arī ir līdzīgs," sacījis Slovēnijas izlases galvenais treneris Božidars Maļkovičs. Pagaidām viņa trenētajai komandai bijušas divas pārbaudes spēlēs, kurās apspēlētas Maķedonijas un Polijas vienības.

Šogad Slovēnijai nāksies iztikt bez viena no saviem labākajiem uzbrucējiem Boštjana Nahbara, kuram problēmas sagādāja potītes savainojums. Tāpēc malējo spēlētāju pozīcijās ir nedaudz sarežģītāka situācija, kur nāksies izmantot ne tik pārbaudītus spēlētājus. Lielu lomu tur vajadzēs uzņemties slovēņu uzlecošajai zvaigznei Zoranam Dragičam (šīgada Slovēnijas čempions ar "Krka" un Hjūstonas "Rockets" saspēles vadītāja Gorana Dragiča brālis). Pēc trešdienas un ceturtdienas spēlēm slovēņi atgriezīsies Adrijas jūras krastos, lai turpinātu gatavošanos Eiropas čempionātam. Jau šīs nedēļas beigās Ļubļanā viņiem nākamais turnīrs.

Slovēnijas izlases sastāvs

spēlētājspozīcijaklubs
Mirza BegićcentrsReal Madrid
Goran DragićaizsargsHouston Rockets
Zoran DragićaizsargsKrka
Goran JagodnikuzbrucējsUnion Olimpija
Jaka LakovičaizsargsBarcelona
Luka LapornikaizsargsZlatorog Laško
Erazem LorbekcentrsBarcelona
Edo MurićuzbrucējsKrka
Sašo OžboltaizsargsUnion Olimpija
Klemen PrepeličaizsargsHelios Domžale
Uroš SlokarcentrsAssignia Manresa
Matjaž SmodišuzbrucējsCSKA
Samo UdrihaizsargsUnion Olimpija
Miha ZupanuzbrucējsSt. Spartak

Izmantotie resursi:
basket.lv
siol.net
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica


, 2011-08-03 10:48, pirms 13 gadiem
vismaz mīnus 20 ir garantēts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-03 10:51, pirms 13 gadiem
ar vakardienas aizsardzību slovēņi samals Latviju
, 2011-08-03 10:58, pirms 13 gadiem
nesaprotu ko visi cepās... atskaites punkts ir eiropas čempis... iepriekšējos gadus mēs bijām pierādījuši ka esam pārbaudes spēļu čempioni... pietiek. saprotu ka sastāvs ir tāds kāds ir, bet no šī sastāva eiropas čempī gaidu pašatdevi un cīņu par katru centimetru. rezultāts la ir tāds kāds tas ir

nu un veči gaida atbalstu no mums. atbalstām!
, 2011-08-03 10:58, pirms 13 gadiem
Ieprien, ka viņiem centri ir no Spānijas grandiem Real Madrid un Barcelona, bet mums gandrīz no LBL-2.
Slēpts komentārs: Shed
, 2011-08-03 11:35, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: stabils zāģis!!! un pareiz vien ir, Bagijam jāaiziet, tāpat kā Šnepstim un pārējiem pajoļiem!!!

kurš šodien būs rezultatīvākais?- es teiktu, ka Bertāns vai Kuksiks.
Par zāģi piekrītu - par pajoļiem nē, lielākie pajoļi tagad atpūšas....
, 2011-08-03 11:37, pirms 13 gadiem
Kritika šodien garantēta. Vakar tikai daļēji paskatījos 2.puslaiku un apbēdināja nestabilitāte, nervozitāte un nepārliecinātība. Nevaru gan spriest par visu spēli. Ja izlase šobrīd ir fiziskās kondīcijas bedrē, tad daļu no šīm īpašībām ar to attaisnot nevar. Vismaz vakardienas spēlē es neatradu neko īpašu, ar ko Bagatskis varētu pārsteigt EČ. Bagatskis paziņoja, ka uz šīm pārbaudes spēlēm neizvērtēs iepriekš pretiniekus. Pie šādiem apstākļiem neredzēju nekādu ieguldījumu no trenera puses. Mūsu izlases darbība bija raksturojama ar vārdu - panika. Ceru, ka šī ir tikai pirmās spēles mandrāža, kas tik jaunai izlasei ir pieņemama pie spēcīga pretinieka. Taču , manuprāt, ne spēlējot pret studentiem. Šodien gaidu Bagatska kā trenera prasmju pierādījumu. Pat, ja izlasei ir joprojām fiziskās kondīcijas bedre.
, 2011-08-03 11:40, pirms 13 gadiem
Es ceru ka vakardienas Kuksiks bija švaks dēļ slodzēm. Savādāk ir visai viduvējs spēlētājs kam ir tikai labs metiens no perimetra bez dribla un caurgājiena un par aizsardzību vispār negrib domāt.
, 2011-08-03 11:44, pirms 13 gadiem
brox88 rakstīja: Es ceru ka vakardienas Kuksiks bija švaks dēļ slodzēm. Savādāk ir visai viduvējs spēlētājs kam ir tikai labs metiens no perimetra bez dribla un caurgājiena un par aizsardzību vispār negrib domāt.
Vērojot Kuksiku iekrita acīs viņa izmisušais skatiens. Lai arī sniegums bija pašvaks, tomēr viens no retajiem nekrita panikā. Sodus taisīja, kad nepieciešams. Vienīgi pie 5.piezīmes izskatījās, ka pats domāja vēl palikt laukumā. Ņemot vērā, ka tie bija izšķirošie spēles momenti, nesapratu kā tādas paviršības pieļaujamas (akmens treneru dārziņā).
, 2011-08-03 12:00, pirms 13 gadiem
Diemžēl bet domāju ka šodien vispāŗ bus ATA Bet vienalga fanošu par MUSU IZLASI! Esmu patriots, un pat bezcerīga situācija to darīšu vienmēr! Par LIELU Latviju! Tūram ikšķus un prognozējam spēles iznākumu Bet For Fan ar citiem
, 2011-08-03 12:15, pirms 13 gadiem
Bagijs atkal teiks, ka centības trūkumu pārmest nevar, vēl nav sasniegta visiem vienāda sportiskā forma, brīžiem tika demonstrēts acij tīkams basketbols utt...utjp...
, 2011-08-03 12:20, pirms 13 gadiem
šī spēle parādīs uz ko mēs šobrīd esam spējīgi.
Man pret LV izlases puišiem nav vispār nekādu pretenziju.
Es zinu, ka Bagatskis, treneris bez lielas pieredzes, kurš ir atlaists no visiem klubiem, kurus viņš ir trenējis, NEDRĪKST!!! uzņemties tik nozīmīgu lomu kā valsts izlases paaudžu maiņa!!! un Šneps ir jāpadzen ar diezgan sūdainu koku.
Un vēlreiz - Čaļi ne pie kā nav vainīgi!!!
, 2011-08-03 12:23, pirms 13 gadiem
a kur beno Udrihs?? kur Vijacic?
, 2011-08-03 12:31, pirms 13 gadiem
Protams ka šīs ir tikai pārbaudes spēles, protams ka komanda tikai sāk iepēlēties un vēl citi desmitiem protams bet bažas tāpēc nepaliek mazākas jo sastāvs mums tiešām ir vājš un treneris arī nav nekāds stiprais un dikti jau negribās ja par mums smejās.
, 2011-08-03 12:47, pirms 13 gadiem
Ko jūs domājat ka EC būs cita mēraukla, šī ir kvalifikācija uz olimpiskajām spēlēm, tur visi cīnisies par katru centimetru un punktu starpība arī var būt svarīga, līdz ar to mums visi vnk pārbrauks pāri, ja mēs pat draudzības spēlēs nevaram uzvarēt Studentus, ko lai tad mēs daram pret ACB, NBA, Eirolīgas spēlētājiem, ja BBL un Lietuvas līgas viduējības dara ar mums ko vien vēlas un mūsu aizsardzība pret tādu zemu klasi nav vispār! Mūsējie ir pagrūsti zem tanka, redzēs cik izdzīvos un gribēs atgriezties izlasē nakamgad pēc sagrāvēm un lielās kritikas!
, 2011-08-03 13:42, pirms 13 gadiem
šodien arī būs zaude,bet ir sajūta ka parādīs labāku sniegumu spēles ziņā nekā vakar pret Lietuva-2
, 2011-08-03 13:51, pirms 13 gadiem
ceru ka spēle ies labāk nekā vakar!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-03 17:05, pirms 13 gadiem
lai veicas
, 2011-08-03 17:30, pirms 13 gadiem
wtf, sportacentrs.lv galevaja lapa uz Sloveniju koef. 11.12, domaju jauzmet, ieeju tur, skatos izrasas viss otradak
, 2011-08-03 17:38, pirms 13 gadiem
-40, kā likts!
, 2011-08-03 18:11, pirms 13 gadiem
vai i-netā redzēt varēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-03 18:53, pirms 13 gadiem
zb, ne jau visiem ir pieejama interaktīvā tv, ceru, ka vismaz teksta live būs!
, 2011-08-03 19:06, pirms 13 gadiem
Rakstā rakstīts, ka būs tiešraide, bet programmā nav. Kam ticēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-03 19:37, pirms 13 gadiem
jurijs7 rakstīja: Rādīs kkur spēli ?
varbūt vismaz raksta ievadu izlasīsi pirms iepļūtīsi kaut ko komentāros?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-03 20:16, pirms 13 gadiem
mozh kaads links ir pieejams - jo sportacentrs tv - shivakarara programmaa uzraadaas tikai kkaac futbols .......

ieprieksh pateicos.
, 2011-08-03 20:20, pirms 13 gadiem
Tad radīs vai neradīs? Tulit tac jasakas spelei!
, 2011-08-03 20:22, pirms 13 gadiem
tie koificenti ir pareizi?
, 2011-08-03 20:24, pirms 13 gadiem
tad kur ir taa speele? nekur SC neuzraadas, ka tulit kkko raadiis!!!

McRELE rakstīja: varbūt vismaz raksta ievadu izlasīsi pirms iepļūtīsi kaut ko komentāros?
, 2011-08-03 20:25, pirms 13 gadiem
vēl 5 min līdz spēlei

cerams, ka kaut kur uznirs live
, 2011-08-03 20:26, pirms 13 gadiem
Nebus tieshraides uz speles sakuma SportaCentraa!!! tur esot nets par shvaku!!! jaacer, ka brolukas kaadu linku iemetiis!!!
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.