Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Grīnbergs

Sabonis piedzīvojis sirdstrieku, insultu un klīnisko nāvi

Sabonis piedzīvojis sirdstrieku, insultu un klīnisko nāvi
Arvīds Sabonis
Foto: fotodiena.lt

Leģendārais lietuviešu basketbolists Arvīds Sabonis otrdienas vakarā piedzīvojis sirdstrieku un arī klīnisko nāvi, vēsta Lietuvas plašsaziņas līdzekļi. Sabonis uzreiz tika nogādāts Kauņas slimnīcā.

46 gadus vecais noraudzījies divu Kauņas komandu maču, bet pēc tam palicis sporta zālē, lai uzspēlētu ar draugiem. Pēc treniņspēles viņam kļuvis slikti un Sabonis ticis nogādāts pilsētas slimnīcā.

Vēl otrdien informācija bija diezgan pretrunīga, bet šodien "Lietuvos rytas" vēsta, ka Sabonim bijusi ne tikai sirdslēkme, bet arī insults un pat klīniskā nāve. Ārstu laicīgā un kvalitatīvā palīdzība ļāvusi bijušā basketbolista veselības stāvokli normalizēt. Tiek ziņots, ka, ja situācija nepasliktināsies, Sabonis slimnīcā pavadīs nedēļu, bet pēc tam izies rehabilitācijas kursu.

Sabonis otrdien sākotnēji vērojis "VIČI-Aisčiai" komandas un Kauņas politiķu draudzības spēli, bet pēc tam kopā ar saviem draugiem un domubiedriem Kauņas sporta zālē pats spēlējis basketbolu. Pēc treniņspēles visi devušies uz ģērbtuvēm, bet Sabonis nav juties labi un atgūlies uz soliņa, padzēries ūdeni. Vēlāk viņš devies uz ģērbtuvēm, bet pēc tam parādījusies informācija par to, ka Sabonis nogādāts slimnīcā.

Profesionālā basketbolista karjeru Sabonis beidza 2005.gadā. 46 gadus vecais Sabonis bija šogad Lietuvā notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra vēstnesis. Profesionālā sportista karjeras laikā un arī pēc tam Sabonim nav bijušas veselības problēmas, ja neskaita sportiskās traumas.

Izmantotie resursi:
Sportas - DELFI


, 2011-09-28 06:24, pirms 13 gadiem
Ja jau "...neoficiālā informācija ir diezgan pretrunīga...", tad kāpēc tāds kliedzošs virsraksts?
Piesauksiet vēl nelaimi!
, 2011-09-28 07:10, pirms 13 gadiem
, 2011-09-28 07:13, pirms 13 gadiem
Virsrakstu jau varēja tiešam nelikt tik dramatisku,kamēr vēl īsti nekas nau zināms...
, 2011-09-28 08:39, pirms 13 gadiem
laiž kā dzeltenā prese...skumji
Slēpts komentārs: Upenaajs
, 2011-09-28 09:32, pirms 13 gadiem
Dramatisks būtu - Sabonis 2x piedzīvojis klīnisko nāvi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.