Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pārkers un Gazols piesaista milzīgu TV auditoriju

Pārkers un Gazols piesaista milzīgu TV auditoriju
Tonijs Pārkers
Foto: www.fibaeurope.com Castoria

Trīsdesmit septītās Eiropas meistarsacīkstes basketbolā vīriešiem ir veicinājušas lielu TV skatītāju interesi visā Eiropā. Finālspēlei Spānijā sekojuši līdz 30 procentiem televīzijas skatītāju, savukārt ceturtdaļfināla spēle starp Lietuvu un Maķedoniju abās valstīs piesaistīja gandrīz pusi TV auditorijas.

Francijā lielākā basketbola auditorija 18 gadu laikā

Spānijas uzvaru pār Franciju kanāla “La Sexta” tiešraidē vidēji vērojuši 4,73 miljoni skatītāju, turklāt otrajā puslaikā to skaits sasniedzis 5,96 miljonus. Tas veido gandrīz trešdaļu no kopējās TV auditorijas svētdienas vakarā. Finālspēle kļuva par astoto skatītāko “La Sexta” pārraidi 2011. gadā.

Francijā finālspēle tika pārraidīta divos kanālos – bezmaksas programmā “France 4” un maksas televīzijā “Canal+ Sport”. Pirmajā spēli skatījās 1,9 miljoni cilvēku, savukārt maksas versiju izvēlējās 1,05 miljoni skatītāju. Tā bija lielākā basketbola spēles TV auditorija 18 gadu laikā.

Iepriekšējo reizi tik daudz cilvēku basketbolu skatījās 1993. gadā, kad Francijas klubs “Limoges” Eirolīgas finālā spēlēja ar “Benetton Treviso” no Itālijas.

Francija finālā spēlēja pirmo reizi kopš 1949. gada, izcīnot otro sudraba medaļu un ceļazīmi uz 30. Olimpiādes spēlēm Londonā.

Rekordinterese Lietuvā un Maķedonijā

Spēle par trešo vietu starp Maķedoniju un Krieviju kļuva par gada skatītāko pārraidi mazajā Dienvidaustrumeiropas valstī. Vidēji tai sekoja 480 000 skatītāju jeb puse TV auditorijas.

Lietuvā ceturtdaļfināla spēli ar Maķedoniju vēroja 842 000 cilvēku, padarot to par skatītāko sporta raidījumu septiņu gadu laikā un trešo skatītāko vēsturē.

Augstāki reitingi bija tikai Lietuvas spēlei ar Spāniju EuroBasket 2003 finālā un Atēnu Olimpisko spēļu pusfināla cīņai ar ASV izlasi. Maķedonijā spēlei sekoja puse TV auditorijas.

Serbijas un Vācijas spēle pirmajā valstī piesaistīja 1,053 miljonus skatītāju. Vācijā tā kļuva par skatītāko basketbola pārraidi sešu gadu laikā. Cīņai uzmanību pievērsa 998 000 TV vērotāju. Rekords tika sasniegts 2005. gadā, kad Vācija spēlēja Eiropas čempionāta finālā, piesaistot 1,35 miljonus skatītāju.

Nākamais Eiropas čempionāts 2013. gada 4. - 22. septembrī notiks Slovēnijas pilsētās Ptujā, Novo Mesto, Jaseņicē, Koperā un Ļubļanā.

EuroBasket 2011 Lithuania making of

Izmantotie resursi:
We Are Basketball | FIBA.COM


, 2011-09-21 22:53, pirms 13 gadiem
Bet Bula komentetaja talants no basketbola skatisanas Latijas televizija pamatigi atbaidija.
Slēpts komentārs: Ruck&Maul
, 2011-09-21 23:44, pirms 13 gadiem
miconis rakstīja: Bet Bula komentetaja talants no basketbola skatisanas Latijas televizija pamatigi atbaidija.
Es gan teiktu, ka atbaidīja tiesneša ( Luigi Lamone? ) darbība.
, 2011-09-22 22:04, pirms 13 gadiem
Es gan teiktu, ka viss bija pa pirmo.
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.