Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Francijai +23 pret horvātiem, Dengam šīs vasaras debija izlasē

Francijai +23 pret horvātiem, Dengam šīs vasaras debija izlasē
Ronijs Turiafs rokas savainojuma dēļ tomēr nespēlēs Eiropas čempionātā, bet tas neliedz atbalstīt savu izlasi klātienē
Foto: london2012.fiba.com

Sestdien basketbola laukumos Eiropā notika vairākas pārbaudes spēles - ne tikai Latvijas izlasei, bet arī tās pretiniecēm gaidāmajā Eiropas čempionātā. Pārliecinošāko uzvaru guva Francijas basketbolisti, kas Londonā ar 83:60 apspēlēja Horvātiju.

Francijai +23 pret horvātiem, Lielbritānijai debitē Dengs

London Invitational Tournament, kas lielā mērā ir sagatavošanās nākamā gada Olimpisko spēļu basketbola turnīram, Francijas izlase parādīja labu sniegumu, apspēlējot Horvātiju - 83:60. Uzvarētāju sastāvā punktu guvēji sadalījās līdzīgi, jo septiņi spēlētāji guva vismaz astoņus punktus. Rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Tonijs Pārkers, bet 11+9 pievienoja Joakims Noā. Horvātijas rindās 16 punkti šīgada NBA draftā izvēlētajam Bojanam Bogdanovičam. Pēc uzvaras pār horvātiem Francijai septiņās draudzības spēlēs gūtas sešas uzvaras, bet nākamā pārbaude svētdien turpat Londonā pret Serbiju.

Otrā spēlē mājinieki Lielbritānijas basketbolisti spraigā mačā ar 64:56 tika galā ar Ķīnu. Lielisks uzvarētājiem bija Malagas "Unicaja" spēka uzbrucējs Džoels Frīlends, kuram 23 minūtēs "double-double" ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Pirmo spēli šovasar britu sastāvā aizvadīja Luols Dengs, kuram 15 punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet nākamais rezultatīvākais ar 13 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija kādreiz Latvijā spēlējušais Maiks Lenzlijs. Ķīniešiem labākais ar 20 punktiem bija Jī Jianlians. Dienas noslēdzošajā spēlē Austrālija pamanījās apspēlēt Serbiju - 78:69.

Spānija pieveic Slovēniju, Grieķijai uzvara Vācijā

Pēc zaudējuma Kauņā pret Lietuvu sestdien uz panākumu takas atgriezās Spānija - uzvara savā laukumā Malagā pār Slovēniju (73:61). Spēli noraudzīties bija sanākuši desmit tūkstoši līdzjutēju. Puslaika pārtraukumā īpaši tika godināti bijušie Spānijas izlases spēlētāji - iepriekšējo piecu sezonu vietējā Malagas "Unicaja" spēlētājs Karloss Himenezs (turpmāk spēlēs Madrides "Estudiantes"), kā arī esošais malagietis Horhē Garbahosa.

Spānijai labākie bija brāļi Pau un Marks Gasoli, gūstot attiecīgi 15 un 14 punktus, bet pa deviņiem punktiem Hosē Kalderonam un Huanam Karlosam Navarro. Slovēnijas labā pa 11 punktiem Matjazam Smodišam un Goranam Dragičam, bet ar desmit punktiem atzīmējās Zorans Dragičs. Spānijai piecās pārbaudes spēlēs gūtas četras uzvaras, bet slovēņiem šī bija tikai otrā neveiksme astoņās spēlēs. Jāpiebilst, ka arī spēlējuši slovēņi nebija 11 dienas, kamēr spāņiem pēdējā spēle bija pirms dažām dienām. Svētdien abas komandas pārcelsies uz Granadu, kur notiks vēl viena pārbaudes spēle.

Bambergas turnīra otrajā dienā sestdien vispirms tikās komandas, kas pirmajā dienā zaudēja, bet pēc tam laukumā devās abas pirmās dienas veiksminieces. Otrā diena tika sākta ar Turcijas uzvaru pār Beļģiju (66:60), kam sekoja Vācijas-Grieķijas divcīņa. Šoreiz pārāki bija Grieķijas basketbolisti, uzvarot laukuma saimniekus Vāciju ar 13 punktu pārsvaru - 69:56.

Citā spēlē Maķedonijas pilsētā Skopjē savā starpā tikās Jaunzēlande un Melnkalne, kurā pārāki bija eiropieši - 78:72. Melnkalnes sastāvā neapturams turpina būt Nikolā Pekovičs, kuram 23 punkti.

Izmantotie resursi:
We Are Basketball | FIBA.COM

  +2 [+] [-]

, 2011-08-21 01:48, pirms 13 gadiem
Vai Andris arī ņems piemēru no ex-komandas biedra un klātienē brauks skatīties spēles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-21 10:32, pirms 13 gadiem
Vot tā ir attieksme turiafs vismaz brauc spēles skatīties, bet man lieks priekš francijas tas nav nemaz tik liels zaudējums, jo garajā galā vēl ir, kas spēlē piem. noahs vai diavs.
Francija šogad paņems čempi.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-21 15:22, pirms 13 gadiem
number__8 rakstīja: Vot tā ir attieksme turiafs vismaz brauc spēles skatīties, bet man lieks priekš francijas tas nav nemaz tik liels zaudējums, jo garajā galā vēl ir, kas spēlē piem. noahs vai diavs.
Francija šogad paņems čempi.
tu esi no ledus laikmeta?