Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Novickis vēl nedomā par aiziešanu no Vācijas izlases

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Novickis vēl nedomā par aiziešanu no Vācijas izlases
Dirks Novickis, saņemot augstāko apbalvojumu Vācijas sportā - "Sudraba lauru lapu"
Foto: AP/Scanpix

“Es vienmēr atstāju iespējas nākotnei,” dažas stundas pirms izšķirošās Eiropas čempionāta spēles ar Lietuvu žurnālistiem Viļņā teica Vācijas valstsvienības un “Dallas Mavericks” līderis, NBA čempions Dirks Novickis, liekot noprast, ka patur iespējas arī karjeras turpinājumā spēlēt nacionālajā izlasē.

“Protams, esmu vecākais spēlētājs komandā,” svētdien teica Novickis. “Un jāredz, kas notiks nākotnē. Es noteikti paņemšu pauzi, bet neapgalvoju, ka esmu beidzis spēlēt valstsvienībā.”

Jūnijā otrajā piegājienā kļuvis par NBA čempionu un finālu vērtīgāko spēlētāju, Vircburgā dzimušais basketbolists nepiedalījās 2010. gada pasaules čempionātā Turcijā. Tā vietā Novickis koncentrēja visu uzmanību 2011. gada Eiropas čempionātam, kas kalpo par 30. Olimpiādes spēļu kvalifikācijas turnīru.

Nākamais pasaules čempionāts 2014. gadā notiks Spānijā, bet 31. Olimpiādes spēles 2016. gadā risināsies Brazīlijā, kad “Dallas Mavericks” zvaigznei būs 38 gadi. Viens no Novicka piesaistes punktiem varētu būt EuroBasket 2015, kura rīkošanai Vācija ir pieteikusies kopā ar Franciju, Itāliju un Horvātiju.

“Tas būtu liels notikums. Esmu ilgi spēlējis valstsvienībā, taču man nav bijusi iespēja Eiropas čempionātā spēlēt mājās. Domāju, ka basketbolam tas nāktu par labu,” teica Novickis. “Jūs redzējāt, kas notika ar handbolu, kad Vācijas izlase mājās kļuva par pasaules čempioni. Arī mēs 1993. gadā kļuvām par Eiropas čempioniem, man pat bija iespēja klātienē sekot spēlēm Minhenē.”

Neatkarīgi no tā, kad Novickis atvaļinās savu Vācijas kreklu ar 14. numuru, viņš atzīst, ka “gājis jautri”.

“Mums bija daži lieli panākumi. Olimpiskās spēles 2008. gadā vienmēr izcelšu citu starpā, tāpat sudraba medaļu 2005. gada Eiropas čempionātā Serbijā un bronzas medaļu 2002. gada pasaules čempionātā Indianapolisā. Bijuši izcili brīži, kurus nosvinēšu kopā ar komandas biedriem, treneriem un visiem cilvēkiem, kuri bijuši ap komandu. Mēs esam piedzīvojuši dižas dienas.”

Novickis ir sacenties sešos Eiropas čempionātu finālturnīros (Parīze 1999, Stambula 2001, Stokholma 2003, Belgrada 2005, Madride 2007, Lietuva 2011), trīs reizes kļūstot par čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Kopā viņš guvis 983 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs Eiropas čempionātu vēsturē.

Pēc zaudējuma Lietuvai 75:84 intervijā televīzijai Vācijas galvenais treneris Dirks Bauermans atzina, ka šī, iespējams, nav viņa pēdējā spēle kopā ar valstsvienību. Tādējādi nākotnē Vācijas rindās var atgriezties gan Novickis, gan Bauermans.

Izmantotie resursi:
heinnews — the world of international sports

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 00:04, pirms 13 gadiem
Tad jau 2015.gadā vajadzeetu uzspeeleet Vacijaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-12 00:30, pirms 13 gadiem
Kur, starpcitu, notiek nākamais eiropas čempis basītī?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 09:49, pirms 13 gadiem
Es teiktu, šī arī ir tā atšķirība, kas atšķir labus un ļoti labus spēlētājus no IZCILIEM, kāds ir Dirks... Viņš basketbola dēļ ir gatavs ziedoties vienmēr. Paskatiet, cik čempionātos viņš ir spēlējis, neskatoties uz garajām NBA sezonām. Es tikai par to, lai viņš vēl spēlētu un iegūtu visu laiku rezultatīvākā EČ spēlētāja titulu, līdz kam nedaudz pietrūkst

Mazliet žēl Vācijas, kura iekļuva nāves E grupā... Gan Vācija, gan Turcija F grupā stabili būtu četriniekā, visticamāk 2. un 3. vietā, bet izloze un sports citreiz mēdz būt nežēlīgs..