Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.

Divu Eiropas čempionātā Lietuvā spēlējušo basketbolistu analīzēs atrastas dopinga pēdas, rakstīja lrytas.lt / Naujienos, atsaucoties uz Lietuvas Antidopinga aģentūras direktores Eves Stanikūnienes teikto. Vārdus gan aģentūras vadītāja neatklāja, vien apliecinot, ka saņemtie rezultāti nav galējie, izmeklēšana turpināšoties.

Ja aizdomas arī pēc atkārtotas pārbaudes apstiprināsies, abi spēlētāji saņemtu divu gadu diskvalifikāciju, kā tas savulaik noticis arī ar vairākiem Latvijas basketbolistiem. Lietuvieši rakstīja, ka visi materiāli šobrīd nodoti FIBA Europe, kas arī veiktu tālākās pārbaudes.

Šovakar izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliedz šādu informāciju. "FIBA Europe uzsver, ka jebkādas šādas ziņas ir bez pamatojuma," rakstīts paziņojumā. "FIBA Europe būtu pirmā, kas informētu par pozitīviem analīžu rezultātiem "EuroBasket 2011" laikā, kas tika atzīts par vienu no vislabākajiem un tīrākajiem turnīriem vēsturē."

Čempionāta laikā tika veiktas 76 dopinga analīzes. Piemēram, Lietuvas izlases rindās atsevišķi izvēlēti spēlētāji tika pārbaudīti četras reizes.

Lai kādi arī būtus atkārtoto pārbaužu rezultāti, vietu sadalījumu čempionātā tie nespētu izmainīt - Spānija joprojām būtu čempione, savukārt Maķedonija paliktu ceturtajā vietā.


, 2011-11-08 17:45, pirms 12 gadiem
Gan jau ka tas McCalebs no makedonijas, jo speeleja kaa traks
, 2011-11-08 17:49, pirms 12 gadiem
Girts Strikauskis rakstīja: Gan jau ka tas McCalebs no makedonijas, jo speeleja kaa traks
ja tā ir mēraukla(spēlēšana kā trakam), tad jādomā, ka spāņiem visa komanda bija ko salietojusies jau no turnīra pirmās dienas!
, 2011-11-08 17:50, pirms 12 gadiem
ļoti intersanti butu uzzināt kurš no Spānijas tika piekerts
, 2011-11-08 17:51, pirms 12 gadiem
ezers23 rakstīja: ļoti intersanti butu uzzināt kurš no Spānijas tika piekerts
Rubio, steroīdus sarijies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-08 17:59, pirms 12 gadiem
gan jau navarro būs uzpīpējis nedaudz
, 2011-11-08 18:06, pirms 12 gadiem
maķedonijas melnis viennozīmīgi bija ko salietojies
, 2011-11-08 18:11, pirms 12 gadiem
, 2011-11-08 18:21, pirms 12 gadiem
Rūdis ar melno maķedonieti ziepēs
, 2011-11-08 18:37, pirms 12 gadiem
Gan jau Andrejam Hovardam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-08 19:18, pirms 12 gadiem
Interesanti ! Divus gadus nevar spēlēt nevienā profesionālā līgā, turnīrā , kā Kambis ? Vai arī tikai FIBA turnīros? Nu, respektīvi, tāpat neviens viņus neņems , jo viņi tikai pa tādiem turnīriem spēle. Kas tik būtu, ja kāds no Spānijas lielajiem spīdekļiem dabūtu DSQ... Njā, jāgaida oficiālie ziņojumi
, 2011-11-08 19:40, pirms 12 gadiem
Tranquillo rakstīja: Interesanti ! Divus gadus nevar spēlēt nevienā profesionālā līgā, turnīrā , kā Kambis ? Vai arī tikai FIBA turnīros? Nu, respektīvi, tāpat neviens viņus neņems , jo viņi tikai pa tādiem turnīriem spēle. Kas tik būtu, ja kāds no Spānijas lielajiem spīdekļiem dabūtu DSQ... Njā, jāgaida oficiālie ziņojumi
Bet nba jau tas pie kājas Un vai tad nevarēs uz kaut kādu ķīnu braukt? Vai arī tur Fiba ir līgumi ar vietējām līgām?
, 2011-11-08 19:49, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Bet nba jau tas pie kājas Un vai tad nevarēs uz kaut kādu ķīnu braukt? Vai arī tur Fiba ir līgumi ar vietējām līgām?
laikam viens vienīgs bullshit tas vien ir, bet spāņiem jau Gazoli, Kalderons, Ibaka pa NBA. Lēnām visi nāk uz Eiropu
FIBA Europe noliedz, ka kāds no čempioniem pieķerts, lietojot aizliegtās vielas 
Foto: Itar-Tass/Scanpix
14

FIBA noliedz pozitīvu dopinga analīžu esamību

Viens no 2011. gada Eiropas čempiones Spānijas valstsvienības basketbolistiem un viens Maķedonijas izlases spēlētājs pieķerts dopinga lietošanā, otrdien vēstīja lietuviešu mediji. Tomēr vakarā izplatītajā paziņojumā FIBA Europe noliegusi šādu informāciju.
Arvīds Sabonis sarunā ar žurnālistiem
Foto: Tomo Raginos / diena.lt
11

Sabonis: "No lietām, kas man patīk, atliek tikai sekss..."

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis, kurš pirms nedēļas piedzīvoja sirdslēkmi, otrdien sarunā ar žurnālistiem atklāja, ka vismaz pusgadu viņam būs jāklausa ārstu norādījumiem.
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP
91

Campeones! Spānija atkārtoti izcīna Eiropas zeltu

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien, 18. septembrī, Eiropas čempionāta finālā "Žalgirio Arena" Kauņā ar rezultātu 98:85 uzvarēja Franciju un izcīnīja zelta medaļas. Spāņi kļuva par ceturto komandu vēsturē, kas spējusi uzvarēt divos mēģinājumos pēc kārtas. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Spānijas aizsargs Huans Karloss Navarro.