Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Francijas snaiperis Želabale izlaidīs vismaz divas spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francijas snaiperis Želabale izlaidīs vismaz divas spēles
Mikaels Želabale
Foto: www.fibaeurope.com Castoria/Molliere

Francijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrucējs Mikaels Želabale ("Spirou Basket") potītes savainojuma dēļ nevarēs piedalīties vismaz divās nākamajās spēlēs, pēc uzvaras pār Turciju un kvalificēšanās ceturtdaļfinālam pavēstīja izlases galvenais treneris Vensāns Kolē.

Trešdien, 7. septembrī, 37 sekundes pirms spēles beigām pēc sadursmes ar Turcijas spēlētāju Želabale izmežģīja potīti un sacensību nepabeidza. Pēc apstākļu noskaidrošanas kļuva skaidrs, ka uzbrucējs nevarēs piedalīties piektdienas spēlē ar Lietuvu un svētdienas sacensībā ar Spāniju.

Kolē cer, ka Želabale līdz ceturtdaļfinālam spēs atgriezties ierindā. “Viņš ir mūsu metējs. Labi aizsargājas, vērtīgs, izšķirošo brīžu spēlētājs.”

Pirmajās sešās EuroBasket spēlēs Želabalem bija piektais lielākais spēles laiks Francijas komandā. Vidēji 25,3 minūtēs viņš guvis 9,3 punktus, izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas un 1,5 reizi rezultatīvi piespēlējis.

Želabale ir otrs precīzākais tālmetienu izpildītājs Eiropas čempionātā aiz Krievijas spēlētāja Vitālija Fridzona. Viņš iemetis 12 no 20 tālmetieniem, sasniedzot 60% precizitāti.

Francija jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā un tagad cīnīsies par pirmo vietu E grupā.

Izmantotie resursi:
De la fierté et l'inquiétude Gelabale -...

     [+] [-]

, 2011-09-08 01:13, pirms 13 gadiem
Pēc apstākļu noskaidrošanas kļuva skaidrs, ka uzbrucējs nevarēs piedalīties piektdienas spēlē ar Lietuvu un svētdienas sacensībā ar Franciju.