Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1456, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Sabīne Niedola: "Izlasē jānāk ar jauniem spēkiem"

Sabīne Niedola: "Izlasē jānāk ar jauniem spēkiem"
Sabīne Niedola
Foto: Ēriks Biters

"Jānāk, jāstrādā un jāpierāda, ko esi sezonā iemācījies. Jādod labākais. Sevi nav jāžēlo, jo tas ir tikai viens mēnesis, pēc tam visa atlikušā vasara būs nosacīti brīva," pēc pārbaudes spēļu noslēguma Sportacentrs.com teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucēja Sabīne Niedola.

Piecām izlases spēlētājām – kapteinei Guntai Baško, priekšējās līnijas spēlētājām Ievai Kubliņai, Lienei Jansonei, Zanei Tamanei un saspēles vadītājai Zanei Eglītei – Eiropas čempionāts Polijā būs ceturtais finālturnīrs pēc kārtas (Baško kopā piektais). Otro reizi Eiropas labāko komandu forumā cīnīsies Kristīne Kārkliņa, Aija Putniņa un Sabīne Niedola, bet debijas reize čempionātā būs Elīnai Babkinai, Zanei Jākobsonei, Karlīnei Nīmanei un Lienei Priedei.

Komanda izcīnīja uzvaras divās no trim pēdējām pārbaudes spēlēm, apliecinot, ka Eiropas čempionāta tuvums motivē koncentrēties, cīnīties un spēlēt labāk. Valstsvienības spēlētājas ir paveikušas lielu darbu, lai labi sagatavotos, uzskata izlases jaunākā basketboliste Niedola.

Par komandas gatavību

Pārbaudēs spēlējām kā pa viļņiem, gan augšā, gan lejā. Vienā spēlē izpildījām visu, ko treneris prasīja. Nākamajā nevarējām savākties, pieļaujot kļūdas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Esam smagi strādājušas, ceru, ka Eiropas čempionātā tas nāks atpakaļ. Rezultātam ir jābūt, cerams, no sestdienas.

Par darbu klubā un izlasē

Sezonas beigas Francijā nemazināja manu darba intensitāti izlasē. Klubs ir pavisam cita lieta nekā izlase. Te jānāk ar jauniem spēkiem. Tas, ka tev bijusi gara sezona, nenozīmē, ka kāds dos atlaides.

Man bija četras brīvas dienas. Rēķinājos, ka nebūs pusmēneša vai piecpadsmit dienu atpūta. Tā nebija problēma, ieskriešanās (darbā) nebija vajadzīga. Jānāk, jāstrādā un jāpierāda, ko esi sezonā iemācījies. Jādod labākais. Sevi nav jāžēlo, jo tas ir tikai viens mēnesis, pēc tam visa atlikušā vasara būs nosacīti brīva.

Zane Tamane: “Viss sākas ar aizsardzību”

Izlases jaunpienācējām lielu atbalstu treniņos, spēlēs un izbraukumos lielu atbalstu sniedz pieredzējušās spēlētājas. Smaids, labi vārdi un personīgais piemērs vienmēr ir Zanes Tamanes arsenālā. Viņa uzmundrina izlases debitantes. “Jaunās spēlētājas treniņos ir labi strādājušas, būs laba jaunā paaudze. Visas meitenes var skriet, mums ir daudz ātro uzbrukumu. Gatavība pēdējā laikā ir uzlabojusies, taču viss sākas ar aizsardzību. Kad labi nospēlējam aizsardzībā, uzbrukums arī uzreiz aiziet. Nedēļā pirms sacensībām jāstrādā pie kļūdu skaita samazināšanas, jo Eiropas čempionātā nevajadzētu tik daudz kļūdīties kā pārbaudes spēlēs.

Zane Eglīte: “Mums piemīt cīņasspars!”

Pārbaudes spēlēs ar Slovākiju simto reizi valstsvienības krāsas aizstāvēja Zane Eglīte. Viņas pieredze un stabilitāte komandai labi noderēs Eiropas čempionātā, lai gan sezonas beigās spēlētājai bija nepieciešams laiks savainojuma ārstēšanai. “Basketbola laukumā atgriežos pamazām. Pirmās nedēļas trenējos individuāli, mēģinot saārstēt savu savainojumu. Vēl nejutos savā formā, taču ceru ar katru dienu, katru treniņu justies labāk. Būt varoša un spējīga izdarīt laukumā,” apņēmīgi runā saspēles vadītāja.

Eiropas čempionāta spēlēs koncentrēties nepieciešams visas 40 minūtes, uzsver Eglīte. “Pēdējā nedēļā pirms čempionāta labi nospēlējām ar Lielbritāniju. Arī spēles beigās ar Slovākiju meitenes parādīja cīņassparu. Mums tas piemīt, tikai par to jāatceras no pirmajām spēles minūtēm.”


, 2011-06-18 12:46, pirms 13 gadiem
Go women
, 2011-06-18 13:07, pirms 13 gadiem
Mūsējām piestāv rozā krāsa!
, 2011-06-18 16:54, pirms 13 gadiem
Tiešām skaisti šīs formas izskatās ..
, 2011-06-18 20:23, pirms 13 gadiem
skipijs25 rakstīja: Tiešām skaisti šīs formas izskatās ..
diemzel ar skaistam formal nekur talak par grupu turniru netikt
Dita Krūmberga 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
41

Dita Krūmberga pielikusi punktu basketbolistes karjerai

Pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) čempione Rīgas TTT sastāvā, finālsērijas MVP balvas ieguvēja, Pekinas olimpisko spēļu dalībniece Latvijas dāmu valstsvienības sastāvā Dita Krūmberga 27 gadu vecumā pielikusi punktu spēlētājas karjerai.
Jeļena Daņiločkina
Foto: fibaeurope.com
8

Daņiločkina tiek pie MVP balvas, simboliskajā izlasē arī Mandira

Noslēdzies Eiropas sieviešu basketbola čempionāts, kurā triumfēja Krievijas izlases basketbolistes. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīta Jeļena Daņiločkina, bet simboliskajā izlasē kopā ar viņu iebalsotas Marija Stepanova, Sandra Mandira, Eva Vitečkova un Nevrije Jilmaza.
Krievijas izlases spožākā zvaigzne - Marija Stepanova
Foto: AFP/Scanpix
80

Krievija pārliecinoši apspēlē Turciju un triumfē EČ

Ar Krievijas izlases triumfu šodien Polijā noslēdzās Eiropas 2011. gada sieviešu basketbola čempionāts. Finālā pārsteigumi nenotika un Krievijas valstsvienība pārliecinoši guva virsroku pār Turcijas izlasi - 59:42. Cīņā par 3. vietu Francija, pateicoties veiksmīgam otrajam puslaikam, ar 63:56 pieveica Čehijas izlasi.