Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1456, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

EČ: Melnkalne sagrauj mājinieces, Krievija izvelk uzvaru pret Slovākiju

EČ: Melnkalne sagrauj mājinieces, Krievija izvelk uzvaru pret Slovākiju
Lietuvas izlase sākusi ar uzvaru
Foto: fibaeurope.com

Polijas pilsētās Bidgoščā un Katovicē aizvadītas vairākas Eiropas sieviešu basketbola čempionāta apakšgrupu spēles. Ar salīdzinoši vieglām uzvarām turnīru iesākušas mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Baltkrievija, bet Spānijai nācās pasvīt pret Vāciju. Par vislielāko pārsteigumu parūpējās Eiropas čempionāta debitantes melnkalnietes, kuras pārspēja mājinieces polietes. Viegli neklājās arī Krievijai, kas dramatiskā galotnē ar 68:66 pieveica Slovākiju.

Latvijas izlase čempionātu iesāka ar zaudējumu Grieķijai 57:67. Ja Latvijas izlases spēlē skatītāju tribīnēs bija ļoti maz (Latvijas fani gan bija skaļi), katrā nākamajā cīņā līdzjutēju palika arvien vairāk. C grupas pirmajā spēlē Spānijas izlase negaidīti sīksti cīnījās ar Vāciju, kas uz Poliju tika tikai papildus kvalifikācijas turnīrā. Spānieties ātri ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā vācietes vilka klāt līdz pavisam nelieliem mīnusiem. Vēl pēdējās ceturtdaļas vidū komandas šķīra vien pāris punkti, bet galotnē pārākas bija dienvidnieces - 79:69.

Vislielāko ažiotāžu, kā arī tas bija gaidāms, izraisīja Polijas izlases spēle ar Melnkalni. Polietes bija spēles favorītes, taču daudzu tūkstošu skatītāju atbalsts viņām nepalīdzēja. Mājinieces spēlēja sasaistīti, bet melnkalnietes meta precīzi, labi cīnījās zem groziem, visu maču atrodoties vadībā. Lai arī polietēm bija pāris rezultativitātes uzplaiksnījumi, pret fiziski spēcīgajām pretiniecēm uzbrukumā klājās grūti. Beigās zaudējums ar 53:70. Pirmā patiešām labi apmeklētā spēle noslēgusies ar mājinieču fiasko. Rīt Latvija spēlēs uzreiz pēc Polijas, tādēļ cerēsim uz vietējās publikas palīdzību.

A grupā (Bidgošča) ar uzvaru čempionātu uzsākusi mūsu kaimiņiene Lietuva, kas salīdzinoši viegli tika galā ar Turciju. Galarezultāts gan tikai 64:58, bet cīņas gaitā pārsvars ievērojami pārsniedza 15 punktus. Tikai galotnē turcietes uz brīdi saasināja spēli, bet šaubu par lietuviešu uzvaru nebija nekādu.

Otrā grupas spēlē ļoti tuvu sensācijai bija Slovākijas basketbolistes, kuras visu spēli līdzvērtīgi cīnījās ar Krieviju, lielu daļu mača atrodoties arī vadībā. Mača izskaņā abas komandas pieļāva vairākas muļķīgas kļūdas, taču viss liecināja par to, ka uzvara tiks krievietēm. Priekšpēdējā minūtē viņas bija vadībā ar 67:62, taču tad kļūdījās piespēlē, ļāva pretiniecēm iemest brīvu tālmetienu, kā arī aizmeta garām divus sodus. 26 sekundes pirms cīņas beigām pie rezultāta 66:67 bumba bija slovākietēm, kuras gandrīz pieļāva centra autu, tomēr bumbu saglabāja. Krieviju izglāba Osipova, kura nobloķēja Vinuhalovas metienu, bet pēc tā iemeta arī soda metienu. Pēdējo sekunžu izmisuma metiens slovākiešu izpildījumā bija neprecīzs, un laimīga uzvara Krievijai - 68:66.

B grupā viegla uzvara Baltkrievijai, kas droši un pārliecinoši kontrolēja notikumus cīņā ar Lielbritāniju. Lieliskā aizsardzība nesa augļus - 55:40.

2011. gada Eiropas čempionāts basketbolā

A grupa:
Lietuva - Turcija 64:58
Krievija - Slovākija 68:66

B grupa:
Baltkrievija - Lielbritānija 55:40
Čehija - Izraēla 72:56

C grupa:
Latvija - Grieķija 57:67
Francija - Horvātija 86:40

D grupa:
Spānija - Vācija 79:69
Polija - Melnkalne 53:70


, 2011-06-18 21:30, pirms 13 gadiem
kokteilis pirmajā dienā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-19 20:31, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka pēc čempja izlasei būs jauns treneris...
Dita Krūmberga 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
41

Dita Krūmberga pielikusi punktu basketbolistes karjerai

Pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) čempione Rīgas TTT sastāvā, finālsērijas MVP balvas ieguvēja, Pekinas olimpisko spēļu dalībniece Latvijas dāmu valstsvienības sastāvā Dita Krūmberga 27 gadu vecumā pielikusi punktu spēlētājas karjerai.
Jeļena Daņiločkina
Foto: fibaeurope.com
8

Daņiločkina tiek pie MVP balvas, simboliskajā izlasē arī Mandira

Noslēdzies Eiropas sieviešu basketbola čempionāts, kurā triumfēja Krievijas izlases basketbolistes. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīta Jeļena Daņiločkina, bet simboliskajā izlasē kopā ar viņu iebalsotas Marija Stepanova, Sandra Mandira, Eva Vitečkova un Nevrije Jilmaza.
Krievijas izlases spožākā zvaigzne - Marija Stepanova
Foto: AFP/Scanpix
80

Krievija pārliecinoši apspēlē Turciju un triumfē EČ

Ar Krievijas izlases triumfu šodien Polijā noslēdzās Eiropas 2011. gada sieviešu basketbola čempionāts. Finālā pārsteigumi nenotika un Krievijas valstsvienība pārliecinoši guva virsroku pār Turcijas izlasi - 59:42. Cīņā par 3. vietu Francija, pateicoties veiksmīgam otrajam puslaikam, ar 63:56 pieveica Čehijas izlasi.