Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabpiliete Tomašicka spēlēs NBA Junioru līgas pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jēkabpiliete Tomašicka spēlēs NBA Junioru līgas pasaules čempionātā
Raina Tomašicka
Foto: Latvijas Basketbola savienība

Jēkabpils basketbola audzēkne Raina Tomašicka pēc labā snieguma NBA Junioru līgas Eiropas nometnē iekļauta Eiropas U14 izlasē, kas augustā piedalīsies pirmajā NBA Junioru līgas pasaules čempionātā ASV pilsētā Orlando.

Nometnē Slovēnijas pilsētā Roglā piedalījās meitenes un puiši no 17 Eiropas valstīm, kurās notiek NBA Junioru līgas turnīri. Raina Tomašicka tika izraudzīta pēc snieguma Jēkabpils pamatskolas komandas sastāvā 2016./2017. gada sezonā

"Latvijā NBA junioru līgā spēlē jaunāka vecuma dalībnieki – 10 un 11 gadus veci bērni – nekā daudzās citās valstīs, tāpēc atbilstoša vecuma delegātu izraudzījāmies starp meitenēm un puišiem, kas turnīrā piedalījās pērn. Izvēle krita uz Rainu, kura bija pārliecinoša sava komandas līdere un šogad labi spēlē LJBL čempionātā," izteicies Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) direktors Kaspars Cipruss.

Nometni Roglā vadīja NBA darbinieki un NBA Junioru līgas treneri no dažādām valstīm. Pēc nometnes NBA pārstāvji izvēlējās 10 puišus un 10 meitenes, kuri Eiropas komandas sastāvā piedalīsies pasaules čempionātā, kas ASV notiks 7.-12. augustā

NBA Junioru līgas pasaules čempionāts ir pirmais šāda veida globālais jauniešu basketbola turnīrs labākajiem U14 vecuma basketbolistiem. Čempionātā piedalīsies 16 zēnu un 16 meiteņu komandas. Vispirms notiks divi grupu turnīri – vienā spēlēs 8 komandas no ASV, bet otrā piedalīsies astoņas daudznacionālās komandas – Āfrika un Tuvie Austrumi, Āzija un Okeānija, Kanāda, Ķīna, Eiropa, Indija, Meksika un Dienvidamerika. Apļa turnīriem (katrai komandai pa 7 spēlēm) sekos izslēgšanas spēles. Uzvarētāji no ASV un Starptautiskās grupas tiksies finālspēlē, noskaidrojot NBA Junioru līgas pasaules čempionus.

NBA Junoru līgas pasaules čempionāta laikā jaunieši ne tikai sacentīsies laukumā, bet arī piedalīsies “NBA cares” sabiedriskā darba projektos.

NBA Junioru līgas pasaules čempionāta globālie vēstnieki būs Maiami "Heat" aizsargs trīskārtējais NBA čempions Dveins Veids un Losandželosas "Sparks" uzbrucēja, WNBA čempione Kendisa Pārkere.

Latvijas Jaunatnes basketbola līga NBA Junioru līgas turnīru rīkos arī nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Jēkabpiliete Raina Tomašicka spēlēs NBA Junioru...