Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijā par nepakļaušanos varai aizturēta WNBA vicečempione Ļevčanka

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baltkrievijā par nepakļaušanos varai aizturēta WNBA vicečempione Ļevčanka
Jeļena Ļevčanka. Foto: Baltkrievijas brīvo sportistu apvienība

Varas iestādes trešdienas, 30. septembra, rītā aizturējušas Baltkrievijas pazīstamāko basketbolisti Jeļenu Ļevčanku par līdzdalību tautas manifestācijās, ziņo kaimiņvalsts mediji.

“Šorīt Jeļena Ļevčanka piezvanīja advokātam Mihailam Kiriļukam un pateica, ka aizturēta (Minskas) lidostā pirms izlidošanas uz plānotu ārstēšanos un rehabilitāciju,” teikts Brīvo sportistu apvienības izplatītajā paziņojumā. “Viņa tiek vesta uz Ļeņina rajona iekšlietu pārvaldi, jo piedalījusies nelikumīgos masu pasākumos.”

Ļeņina rajona iekšlietu pārvalde pagaidām spēlētājas advokātam šo ziņu nav apstiprinājusi. “Nav zināms tiesas datums un laiks, taču informācija par to jāsniedz 72 stundu laikā.”

Ļevčanka bija viena no pirmajām, kura parakstīja sporta sabiedrības atklāto vēstuli, nosodot 4.-9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un pieprasot pārmaiņas valstī. Otrdien, 18. augustā, publicēto vēstuli līdz 30. septembrim parakstījuši 663 sporta sabiedrības pārstāvji.

Basketboliste kopā ar kolēģiem – divkārtējā OS vicečempioni peldēšanā Aleksandru Herasimeņu, pasaules čempionu sambo Stepanu Popovu, ilggadējo valstsvienības basketbolistu Jegoru Meščerjakovu, handbolistu Arturu Ūdri un citiem – izveidoja Brīvo sportistu apvienību. Ļevčanka katru svētdienu piedalās tautas manifestācijās Minskā, kā arī piedalās līdzekļu vākšanā represijās cietušajiem.

Sākot no 9. augusta, Baltkrievijā aizturēti vairāk nekā 12 tūkstoši cilvēku. Ļevčanka paziņojumos norādījusi uz varas iestāžu liekulību. “Sports ārpus politikas? Sports pie mums pat ļoti ir politikā. Kas vada Nacionālo olimpisko komiteju un sporta ministriju. Ierēdņi – politiķi.”

Izmantotie resursi:
https://people.onliner.by/2020/09/3...

     [+] [-]

, 2020-09-30 16:39, pirms 4 gadiem
Izturību Jeļenai! Varas uzurpatora un noziedznieka Lukašenko režīms raustās agonijā! Cerams, ka šī marazmātiskā Baltkrievijas vara drīz kritīs un taisnība uzvarēs! Un vēl. Latvijas valdībai jābūt stingrai - kamēr šī kliķe ir Baltkrievijā pie varas, nekāda kopīga hokeja čempionāta ar Baltkrieviju! Tas būtu visīstākais apkaunojums Latvijai, ja mēs tādā avantūrā ielaistos.