Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Itāliešu sensācija Zandalasini trešdien debitēs WNBA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Itāliešu sensācija Zandalasini trešdien debitēs WNBA
Cecilija Zandalasini Eiropas čempionātā Prāgā
Foto: FIBA

Itālijas sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucēja Cecilija Zandalasini (185/16.03.1996) pirmdien, 28. augustā, parakstīja līgumu ar trīskārtējām WNBA čempionēm "Minnesota Lynx" un trešdien piedalīsies cīņā pret "Indiana Fever".

WNBA regulārā sezona beigsies 3. septembrī. Nedēļu pirms tās beigām līgā notika viena no vasaras skaļākajām pārejām – Mineapoles “Lynx” izslēgšanas spēļu priekšvakarā paziņoja par līguma noslēgšanu ar Itālijas uzlēcošo zvaigzni Ceciliju Zandalasini.

Divdesmit vienu gadu vecā spēlētāja uz ASV izlidoja 22. augustā un tajā pašā vakarā apmeklēja pirmo "Lynx" spēli. Komandas galvenā trenere Šerila Rīva todien noliedza, ka plānots parakstīt līgumu ar itālieti, taču visiem bija skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums. Pirmdien tika nokārtotas pēdējās formalitātes.

Zandalasini debijas reizē kļuva par Eiropas čempionāta simboliskā piecinieka dalībnieci. Čehijas galvaspilsētā Prāgā viņa vidēji guva 19,0 punktus (otrais rādītājs turnīrā), iemeta 51,0% metienu no spēles (trešais rādītājs), tai skaitā realizēja 50,0% tālmetienu un 88,9% brīvmetienu (otrā vieta).

Itāliete izcēlās ar caurmērā 9,6 izcīnītām atlēkušajām bumbām (trešā vieta turnīrā), turklāt pret Latviju sameta 25 punktus un savāca 14 bumbas zem groziem. Zandalasini tika arī pie nesportiskās piezīmes, bet Itālija zaudēja latvietēm un palika bez ceļazīmes uz Pasaules kausu.

Uzbrucēja maijā “Famila Schio” sastāvā sasniedza Itālijas čempionāta finālu, 10 “play-off” spēlēs vidēji gūstot 10,4 punktus un izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas, kā arī realizējot 46,9% metienu no spēles. Pavisam sezonā viņai 36 spēlēs caurmērā 9,3 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas.

“Lynx” 31. augustā plkst. 02:00 pēc Latvijas laika izbraukumā Indianapolē tiksies ar “Indiana Fever”. Tā būs 1 no 20 regulārās sezonas spēlēm, kura tiks translēta tviterī https://twitter.com/WNBA .

Izslēgšanas spēles

WNBA vadība 2016. gada 28. janvārī apstiprināja jaunu izspēles kārtību.

1) Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņas labākās komandas, neatkarīgi no konferences.

2) Komandas tiks izsētas, ņemot vērā regulārās sezonas bilanci.

3) Izslēgšanas spēles notiks četrās, nevis trīs kārtās. Regulārās sezonas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūst trešajā kārtā (pusfinālā), savukārt trešās un ceturtās vietas īpašnieces “play-off” sāks no otrās kārtas.

4) Pirmajā un otrajā kārtā cīņa notiks līdz vienai uzvarai. Pirmajā kārtā #5 spēlēs pret #8, savukārt #6 tiksies ar #7. Otrajā kārtā #3 spēlēs pret zemāk izsēto pirmās kārtas uzvarētāju, bet #4 sacentīsies ar citu pirmās kārtas uzvarētāju.

5) Pusfinālos cīņas notiks sērijās līdz trīs uzvarām, tai skaitā #1 spēlēs pret zemāko palikušo izsēto komandu, bet #2 tiksies ar otru palikušo komandu. Augstāk izsētās komandas pirmo, otro un, ja nepieciešams, piekto spēli aizvadīs savā laukumā. Finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām.

Izmantotie resursi:
Minnesota Lynx Sign Forward Cecilia Zandalasini...
Cecilia Zandalasini Conversation - Minnesota Lynx
Get To Know New Lynx Forward Cecilia...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-30 17:18, pirms 7 gadiem
Virsrakstā sensācja lika spriest, ka laikam kāds dzimumu mainījis čalis no Eiropas parakstīja līgumu ar WNBA klubu

     [+] [-]

, 2017-08-30 19:39, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Virsrakstā sensācja lika spriest, ka laikam kāds dzimumu mainījis čalis no Eiropas parakstīja līgumu ar WNBA klubu
vai ne
ar padomaju,wtf
bet shitai labs,visticamak ka chempionu sastava uzreiz...5as speles jau buus pret LA