Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsonei-Žogotai divi punkti, "Mercury" 16.panākums pēc kārtas

Jēkabsonei-Žogotai divi punkti, "Mercury" 16.panākums pēc kārtas
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: David R. Alleyne, sportspagemagazine.com

Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) jau 16.panākumu pēc kārtas izcīnīja Latvijas aizsardzes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais klubs Fīniksas "Mercury", kas ar 90:69 pārspēja Losandželosas "Sparks".

WNBA līdervienība Fīniksas "Mercury" šajā sezonā tuvojas līgas rekorda labojumam visvairāk pēc kārtas izcīnīto uzvaru ziņā. Šonakt "Mercury" tika pie 16.panākuma pēc kārtas, ar 90:69 uzvarot Losandželosas "Sparks" – Fīniksas komandai jau šobrīd ir otra ilgākā WNBA uzvaru sērija (pirmajā vietā "Sparks" ar 18 uzvarām 2001.gadā).

"Mercury" ir tuvu arī citiem rekordiem. Vēl viens panākums atlikušajās deviņās spēlēs ļaus atkārtot kluba rekordu vienā sezonā izcīnīto uzvaru skaita ziņā (23). Šīs nakts panākums ir 11. pēc kārtas savā laukumā ir atkārtots kluba labākais rezultāts (1999.gadā).

Šonakt – tāpat kā citos mačos – vadošo lomu rezultāta veidošanā spēlēja Diana Taurasi ar 17 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Kendisa Duprī, savukārt Britnija Grainere guva 14 punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un bloķēja trīs pretinieču metienus.

Anete Jēkabsone-Žogota nepilnās septiņās minūtēs (6:56) guva divus punktus (2p. – 1/1, 3p. – 0/1), vienreiz kļūdījās un nopelnīja pozitīvu +/- rādītāju (+3). Vidēji 23 spēlēs šosezon Jēkabsonei-Žogotai 11,5 minūtes, 3,3 punkti un viena rezultatīva piespēle.

Nākamā spēlē "Mercury" notiks naktī uz 1.augustu, kad izbraukumā sacentīsies ar Minesotas "Lynx". Minesotas vienība ar 20 uzvarām 26 spēlēs ir Rietumu konferences un visas līgas vicelīdere ("Mercury" ir 22 uzvaras 25 spēlēs).

Izmantotie resursi:
WNBA.com