Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa: "WNBA ir gaļasmašīna, nevarēs iztikt bez kodumiem un skrāpējumiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Laksa: "WNBA ir gaļasmašīna, nevarēs iztikt bez kodumiem un skrāpējumiem"
Kitija Laksa. Foto: Renārs Koris

Latvijas sieviešu basketbola izlases un aizvadītās sezonas "TTT Rīga" uzbrucēja Kitija Laksa nākamgad cer spēlēt WNBA klubā Sietlas "Storm". Sportiste saprot, ka amerikāņu klubā būs ļoti grūti izcīnīt lielu lomu. Bez tam šobrīd nav zināms, kāds izskatīsies profesionālais sports pēc koronavīrusa izraisītās krīzes. Par to lasāms žurnālā "Ieva".

Kitijai bija jānonāk ASV un jākļūst par universitātes komandas līderi, lai viņu zinātu dzimtenē. "Mani pazina puse Amerikas, tikai tad par mani sāka runāt arī Latvijā," atklāj mūsu basketboliste.

Sieviešu basketbolā konkurences apstākļos tiek pastrādātas arī riebeklības? "Noteikti ne Latvijā. WNBA gan esmu dzirdējusi visādas lietas. Tā ir gaļasmašīna. Saprotu, ka bez kodumiem un skrāpējumiem nevarēs iztikt," saka Kitija Laksa. "Man būs jābūt labākajā formā, lai izcīnītu savu vietu zem saulītes."

Profesionālai sportistei ir jābūt īstai tīģerienei. "Neesmu galīgi pūkaina, taču arī nezvērs ne," atklāj latviešu uzbrucēja. "Arī bērnībā biju tikpat mierīga un introverta."

Atgādinām, ka Kitija Laksa ir WNBA ar visaugstāko numuru (#11) draftētā Latvijas basketboliste, apsteidzot Elīnu Babkinu (#29). Šajā līgā spēlējušas tikai divas mūsējās: Zane Tamane un Anete Jēkabsone-Žogota. Šo abu spēlētāju loma turienes komandās bija neliela, salīdzinot ar devumu Latvijas izlasē, WNBA cieta arī veselība.

Laksai ir sāpīgi par to, ka koronavīrusa krīzes dēļ profesionālais sports apstājās. "Joprojām nav zināms, kāda būs mūsu nākotne," atzīst 24 gadus vecā sportiste. Bet šeit ir arī pozitīvais - iespēja "apstāties un padomāt", katru dienu redzēt tuviniekus.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Ieva", Agnese Meiere

     [+] [-]

, 2020-05-31 17:03, pirms 4 gadiem
Laksa: "WNBA ir gaļasmašīna, nevarēs iztikt bez kodumiem un skrāpējumiem"

Kodumiem vai kodieniem ???