Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško: "Karjeras laikā piedzīvoju trakāku ceļošanu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gunta Baško: "Karjeras laikā piedzīvoju trakāku ceļošanu"
Gunta Baško: 136 spēles un 1337 punkti Eirokausos. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Šarlvilā mums jākoncentrējas cīņai no pirmās sekundes. Jāspēlē ar lielu spēku, enerģiju un intensitāti," pirms došanās uz Eirolīgas izbraukuma spēli Francijā teica basketbola kluba "TTT Rīga" uzbrucēja Gunta Baško.

Rīdzinieču pieredzējušākā spēlētāja Eirokausos spēlē četrpadsmito (!) sezonu. Guntas rēķinā ir Eirolīgas fināls (Avenida 2009) un Eiropas kauss (Dynamo Kursk 2012). Sākot no 2004. gada rudens, viņa 136 spēlēs guvusi 1337 punktus.

Pirmā mājas cīņa pret Kursku kļuva par enerģiskās gaišmates 50. spēli Eirolīgā. Uzvaru skaits ievērojami papildināts – no TTT rokas krituši Itālijas, Krievijas, Nīderlandes, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Čehijas, Slovākijas, Turcijas, Francijas, Grieķijas un Spānijas klubi.

Desmit kārtas Eirolīgā aiz muguras. Vai šī ir viena no priecīgākajām un visvairāk gandarījuma nesošajām sezonām Tavā karjerā?
Katra sezona ir citādāka. Spēlējot TTT sastāvā, noteikti, jo spēlējam kā komanda. Būt komandai tas ir mūsu spēks.

Janvārī sešas izbraukuma spēles. Vai radusies sajūta, ka ceļā pavadīts vairāk laika nekā mājās?
Sanāk nedaudz paceļot...tāds darbs! Protams, tas nav viegli. Fiziski grūti – mainās laika apstākļi, jāmēro tāls ceļš. Ir komandas, kurām ceļošana ir vēl trakāka.

Vai tev ir bijis trakāk?
Jā, tiesa, tikai pusi sezonas. Kad 2012. gadā spēlēju Kurskas “Dynamo”. Nebija iespēju lidot (TTT lidoja no Maskavas uz Belgorodu, pēc tam mēroja divas stundas autobusā). Uz Maskavu katru reizi un atpakaļ braucām ar vilcienu. Domāju, ka TTT ceļojumi ir ļoti labi saplānoti.

Kad esi nogurusi, pati palūdz atpūtu pirms spēles vai treneris piedāvā?
Personīgi nejautāju. Treneri paši redz spēlētāju situāciju un pieņem lēmumus, kuras meitenes atpūtināt. Citreiz tas nav fizisks nogurums, vienkārši sāp. Treneri sadala minūtes un brīvo laiku pēc saviem ieskatiem.

TTT otro reizi sezonā spēlēs pret Šarlvilas “Carolo Basket”. Vai Francijā šī komanda būs bīstamāka?
Noteikti. “Carolo Basket” ļoti labi spēlē mājās un šoreiz viņām būs šī priekšrocība. Šarlvilas komanda savā laukumā nesen uzvarēja tādus klubus kā “Bourges Basket” un “Lattes Montpellier”. Viņas noskatīsies iepriekšējās spēles video un sapratīs, ka jāveic izmaiņas.