Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Matīss Rožlapa: "Spēli izšķīra TTT meiteņu drosme"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Matīss Rožlapa: "Spēli izšķīra TTT meiteņu drosme"
TTT spēlētājas pēc uzvaras pār UGMK. Foto: Renārs Koris

"Paldies meitenēm par drosmi un nebaidīšanos. Viņas nebaidījās stāties pretī labākajām spēlētājām," pēc uzvaras pār Jekaterinburgas UGMK teica basketbola kluba "TTT Rīga" treneris Matīss Rožlapa.

Ceturtdienas spēle “Elektrum” Olimpiskajā centrā bija neparasta daudzās nozīmēs. FIBA spēka ranga sešpadsmitā komanda pret pirmo. Vienība ar daudzām debitantēm pret klubu, kurā piecas spēlētājas uzvarējušas Eirolīgā trīs un vairāk reizes. Eiropas pirmgadnieces pret WNBA rekordu īpašniecēm.

TTT uzvarēja pirmo puslaiku, taču trešā ceturtdaļa kļuva par jaunu pavērsiena punktu. UGMK ilgu laiku spēlēja ar jaudīgākajām centra spēlētājām, izretinot rīdzinieču plāno priekšējo līniju vēl vairāk – Zenta Meļņika atstāja laukumu ar piecām piezīmēm. Mārtiņš Zībarts reaģēja, iesaistoties diskusijās ar spēles tiesnešiem un igauņu komisāru. Vienu minūti un 56 sekundes pirms pusstundas beigām viņš saņēma otro tehnisko piezīmi.

Atlikušajā laikā spēli vadīja Zībarta palīgs Matīss Rožlapa. Galvenā trenera izraidīšana – kā tas bieži notiek – deva komandai jaunu emocionālo lādiņu, bet asistents noturēja spēlētājas grožos, kad tas bija nepieciešams. UGMK panāca lielāko pārsvaru (63:70), bet atlikušajās nepilnās 11 minūtēs TTT guva virsroku ar 26:11.

Matīss Rožlapa, TTT treneris

“Brīdī, kad notika trenera izraidīšana, Jekaterinburga veica 7:0 izrāvienu. Tehniskā piezīme, pēc tam divreiz ielaidām punktus no spēles. Paņēmu minūtes pārtraukumu. Sagrupējāmies. Izstāstīju, kas un kā. Pateicu, ka nākamās divas aizsardzības (līdz trešās ceturtdaļas beigām) ir ļoti svarīgas. Jākoncentrējas, jāpaņem atlēkušās bumbas.

Izdarījām norunāto un atbildējām ar 8:0 atbildes izrāvienu. Kad sākās ceturtā ceturtdaļa, teicu – par taktiku vairs nav jārunā. Izšķirs drosme. Varu paslavēt visas meitenes. Neviena nesāka domāt par problēmām. Katra gāja un izdarīja, cik varēja. Izdarīja maksimumu.

Rotācijas iespējas nebija lielas, taču mainīju spēlētājas. Paldies meitenēm par drosmi un nebaidīšanos. Viņas nebaidījās stāties pretī labākajām spēlētājām. Jācer, ka uzvara kļūs par atspēriena punktu pārliecības vairošanai. Un ticībai saviem spēkiem.”