Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zībarts: "Eiropā grūti atrast viltīgāku spēlētāju par Daboviču"

Zībarts: "Eiropā grūti atrast viltīgāku spēlētāju par Daboviču"
Kate Krēsliņa spēlē pret "USK Praha". Foto: Renārs Koris

"Eirolīgas sezonas laikā treneriem brīvdienu nav. Jāskatās un jāanalizē gan pašu, gan pretinieču spēles, jāgriež video, individuāli jāstrādā ar spēlētājām," TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pirmdien, 28. oktobrī, dalījās atziņās pirms mājas spēles pret četrpadsmitkārtējo Francijas čempioni "Bourges Basket".

Buržas klubam pieder viens no spēcīgākajiem sieviešu basketbola zīmoliem Eiropā. “Bourges” ir personīgā zāle ar 5000 skatītāju vietām, tūkstošiem uzticamu fanu, spēcīga jaunatnes piramīda un laba slava Francijā.

Divsimt kilometrus uz dienvidiem no Parīzes esošā Burža ir nozīmīgs groza bumbas centrs. Viens piemērs – sešas no 12 Francijas valstsvienības spēlētājām šīsvasaras Eiropas čempionātā (Žohanesa, Mijē, Ajaji, Šartorū, Rupēra, Ševago) ir nēsājušas “oranži-melnās” krāsas.

Pašreizējais sastāvs nav izņēmums, teica Zībarts. “Elodī Godēna, Izabella Jakubū, Aleksa Šartorū, Iliana Rupēra – četras dažādas un ļoti daudzpusīgas garās spēlētājas. Jaunās Šartorū un Rupēra apveltītas ar lielisku metienu. Godēna ir ļoti pieredzējusi un stabila spēlētāja.”

Godēna un Jakubū pārstāv Francijas “otro zelta paaudzi”. Minētais duets 2009. gadā Valmierā un Rīgā triumfēja Eiropas čempionātā, bet 2012. gadā izcīnīja vēsturisku sudraba medaļu Londonas Olimpiskajās spēlēs. Godēna Eirolīgā spēlē 15. sezonu (izņēmumi 2009, 2016).

Zībarts piekrīt, ka Beninā dzimusī bijusī lodes grūdēja Izabella Jakubū atbilst “Baby Shaq” iesaukai. “Stipra un jaudīga spēlētāja groza apakšā. Pēc vienas izlaistas sezonas nav labākajā formā, taču arī paši neesam pie tik labas veselības, lai izmantotu visas pretinieču problēmas.”

Buržas ārējā līnijā spēlē Zviedrijas un Serbijas valstsvienību līderes, tai skaitā 2015. gada Eiropas čempionāta vērtīgākā spēlētāja Ana Daboviča. “Elīna Eldebrinka ir komandas ārējās līnijas motors. Dod enerģiju un velk partneres. Par Daboviču viltīgāku spēlētāju Eiropā būtu grūti atrast. Iet uz pārķeršanām, pieņem nestandarta lēmumus.”

Pretinieču rīcībā ir vēl divas augsta līmeņa mazās spēlētājas. “Sāra Mišela – stabila Francijas izlases vērtība (kopā ar Šartorū un Rupēru izsaukta uz novembra vidū paredzētajām pārbaudes spēlēm pret Spāniju). Amerikāniete Marisa Kolmena ir liela. Var iepostot groza apakšā, apveltīta ar diezgan stabilu metienu no distances.”

Treneru darba apjoms Eirolīgā nav mazāks kā NBA – sezonas laikā visas dienas ir darba dienas. “Jāskatās katra pieejamā pretinieču spēle. Piemēram, svētdien Burža izbraukumā spēlēja pret (Tonija Pārkera klubu) “Lyon”. Šajā sezonas laikā jāskatās arī katra pašu spēle – jāanalizē spēlētāju sniegums, lai varētu parādīt individuālos video, kā šorīt stundu pēc treniņa.”

Katrai TTT spēlētājai nodrošināta iespēja brīvdienās strādāt individuāli. “Ivaram Ikstenam pienākas lielākie nopelni par Kitijas Laksas rehabilitāciju un ieiešanu formā. Viņš nāk un strādā ar visām spēlētājām, kurām nepieciešams ekstra darbs. Pašlaik Ivars gatavo Kitijas atgriešanos laukumā.”


Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.