Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Cīņa pret poļiem bija psiholoģiski smagāka par treniņiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Cīņa pret poļiem bija psiholoģiski smagāka par treniņiem"
Aigars Nerips un TTT spēlētājas
Foto: Vilnis Kozlovskis

"Pilnā sastāvā esam tikai divas nedēļas, tāpēc sestdienas cīņa pret Polijas kausa ieguvējām "AZS UMCS Lublin" kļuva par labu pārbaudījumu," izcīnot trīs uzvaras Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā (EEWBL), teica "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

"Nedēļas nogale bija piesātināta, pretinieki – zināmi un respektējami. Mūsu mērķis bija trīs uzvaras, neatkarīgi no parādītā snieguma. Centāmies gan uzvarēt, gan īstenot savus uzdevumus. Jāatstrādā aizsardzība un uzbrukums, jāmācās individuāli. Pagaidām nespēlējam plaši, brīžiem šauri.

Brīžiem laukumā strādājām ļoti centīgi, tajā pašā laikā vairākas reizes ielaidām grozus uzbrukuma pēdējā sekundē. Jāturpina strādāt pie tādām niansēm, vienlaikus domājot par individuālo piespiešanos, atbildību un komandas disciplīnu.

Tuvākā mēneša laikā paredzētas dažas Latvijas un Igaunijas čempionāta spēles. Viņu nav daudz, tāpēc nemitīgai fokusa uzturēšanai ar to nepietiks. Daudz strādāsim treniņos, lai būtu gatavi pirmajai Eiropas kausa spēlei."

Rūta Veidere sarunā teica, ka sestdienas spēle pret Polijas kausa ieguvējām “AZS UMCS Lublin” bija smagāka par treniņiem.
Spēle bija psiholoģiski smagāka nekā treniņi. Brīdī, kad ieguvām pārsvaru, bija iespējas to palielināt, taču pretinieces cīnījās ļoti labi un izmantoja pietiekami plašu rotāciju, lai noturētos. Pilnā sastāvā esam tikai divas nedēļas, tāpēc spēle pret Ļubļinu kļuva par labu pārbaudījumu.

Otrs aspekts – pašu nenoskaņošanās otrās ceturtdaļas beigās, kad ielaidām piecus punktus pēc kārtas. Tādos gadījumos spēle var strauji pavērsties uz vienu vai otru pusi. Polijas komandas treneris darbojās ārkārtīgi aktīvi, liekot savām spēlētājām strādāt visas 40 minūtes.

Spēlēja uz maksimumu?
Spēlēja uz maksimumu, neļaujot mums atslābināties. Uzvara sagādāja psiholoģiskus plusus.

Austrumeiropas līgā šogad ir vairāk stipru komandu no Polijas, Krievijas, Slovākijas un Turcijas.
Tas ir papildus izaicinājums. Košice ir Eirolīgas klubs (“Good Angels” piecus gadus pēc kārtas spēlēja FIBA Eirolīgas izslēgšanas spēlēs, 2013. gadā sasniedzot “Četru Finālu” – Sportacentrs.com). Maskavas “Dynamo” šogad pulcējusi Eirolīgas sastāvu, bet “Istanbul University” spēlē Turcijas čempionātā, kur jebkura komanda var pieveikt jebkuru. Arī Ļubļinas komanda ir spēcīga, progresē Viļņas “Kibirkštis”.

Vai pēc trīs dienu cikla komandai ir divas brīvdienas?
Pusotra. Atsāksim strādāt fiziskās bāzes ielikšanai, darbojoties bez basketbola bumbām. Visas spēlētājas pēc vasaras vēl nav labākajā fiziskajā formā. Jāatgūst nepadarītais, jāvienādo sportiskā forma uz augšu.

Eiropas kausa regulārās sezonas izspēles kārtība

Trīsdesmit divi klubi, sadalīti astoņās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, no 26. oktobra līdz 15. decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies “play-off”. Izslēgšanas spēles sastāv no piecām kārtām: 1) Round of 16, 2) Round of 8, 3) ceturtdaļfināli, 4) pusfināli, 5) fināls.

Katrā “play-off” kārtā uzvarētājas noskaidros divu spēļu summā. Pirmā spēle tiks aizvadīta zemāk izsētās komandas laukumā. “Round of 8” uzvarētājas – četras komandas – ceturtdaļfinālā tiksies ar četrām Eirolīgas komandām, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu.

“Round of 16” pāri tiks noteikti, sarindojot 16 komandas no 1-16. Rangs tiks noteikts, balstoties uz 1) uzvaru un zaudējumu bilanci, 2) gūto un zaudēto punktu attiecību. Astoņi pāri tiks sadalīti sekojoši:

1. pāris: 1-16
2. pāris: 2-15
3. pāris: 3-14
4. pāris: 4-13
5. pāris: 5-12
6. pāris: 6-11
7. pāris: 7-10
8. pāris: 8-9

Eirokausu pieredze

Pērn “TTT Rīga” basketbolistes kvalifikācijas kārtā pārspēja Austrijas čempiones “Flying Foxes”, grupas turnīrā apsteidza Turcijas, Krievijas un Zviedrijas klubus, bet “Round of 16” kārtā divu spēļu summā atzina Itālijas komandas “Reyer Venezia” pārākumu.

TTT kalendārs Eiropas kausa C grupā

DienaLaiksSpēle
26.1020:00Galatasaray – TTT Rīga
03.1119:30TTT Rīga – Dynamo Novosibirsk
3.kārta19:30TTT Rīga – Vologda/Samsuna
01.1219:30TTT Rīga – Galatasaray
5.kārta15:00Dynamo Novosibirsk – TTT Rīga
6.kārta-Vologda/Samsuna – TTT Rīga

  -1 [+] [-]

, 2016-09-28 15:56, pirms 8 gadiem
Kāpēc vīriešu dzimtē, transvestīti pretī bija?