Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbei 16+8, Latvijas U18 meitenes vēlreiz zaudē Lietuvai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gulbei 16+8, Latvijas U18 meitenes vēlreiz zaudē Lietuvai
Aleksa Gulbe
Foto: LBS

Gatavojoties Eiropas čempionātam, pārbaudes spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas U18 sieviešu basketbola izlase, kas izbraukumā ar 69:77 piekāpās Lietuvas vienaudzēm.

Latvijas valstsvienībai pēc pirmās ceturtdaļas bija četru punktu deficīts, kas līdz puslaika pārtraukumam pieauga līdz septiņiem punktiem. Nākamajās desmit minūtēs latvietēm beidzot izdevās tikt pie neliela panākuma, tomēr spēles griezumā tas iznākumu nespēja mainīt – zaudējums ar 69:77.

Rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Aleksa Gulbe, kura realizēja visus sešus soda metienus un piecus no septiņiem divpunktu metieniem, tomēr no tālās distances viņai neveicās – 1/6. Gulbes kontā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Viņas tuvākā sekotāja ar 15 punktiem bija Līga Ligita Golovko, un viņa lielāko daļu punktu iemeta tieši ar trīspunktnieku palīdzību, trāpot trīs no deviņiem. Savukārt Laurai Okuņevai 12 punkti. Laukumā devās 11 Latvijas izlases spēlētājas, četrām no viņām pie punktiem netiekot.

Vakar Latvijas izlase lietuvietēm zaudēja ar 57:65. Daļa no Latvijas U18 valstsvienības kandidātēm šobrīd U17 izlases sastāvā piedalās Pasaules kausa izcīņā, kurā šodien piekāpās Itālijas vienaudzēm. Latvijas izlase gatavojas Eiropas čempionātam A divīzijā, kas startēs 4. augustā Itālijā, Udīnē.