Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Jaunzēlandi: ar maoriem, bez hakas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvija pret Jaunzēlandi: ar maoriem, bez hakas
Foto: Ray Vysniauskas

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sestdien, 28. maijā, plkst. 17:15 Rīgas arēnā sacentīsies pret Jaunzēlandes izlasi. Ieeja par ziedojumiem krūšu veselībai. Tiešraide LTV7.

Aizvadītajās dienās komanda aizvadīja divas treniņspēles, kuru rezultāti neparādās oficiālajā izlases statistikā. Trešdien sarkanbaltsarkanās atspēlēja 10 punktu starpību un pieveica Baltkrieviju – 65:60, savukārt piektdien pagarinājumā piekāpās Jaunzēlandei – 64:70.

Otrajā spēlē cīņas gaitu mainīja četru tālmetienu sērija trešās ceturtdaļas beigās un Dignas Strautmanes sekmīgais sniegums. Jaunā uzbrucēja otrajā puslaikā sameta 16 punktus, īsi pirms beigām panākot 56:53. Pēdējā aizsardzībā neizdevās izcīnīt atlēkušo bumbu un pretinieces izrāva pagarinājumu, kurā ar trīs tālmetieniem izcēlās Jaunzēlandes līdere Mikaela Koksa.

Latvijas sastāvs ievērojami atšķiras no Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Lietuvu. Februārī ierindā bija Kristīne Vītola, Aija Putniņa, Dita Rozenberga, Liene Priede un Zenta Meļņika, turklāt pēdējās divas netika laukumā.

Maija treniņnometnē treneriem izdevies iespēlēt daudz jaunāku sastāvu ar piecām debitantēm. Ilze Jākobsone un Digna Strautmane piedalījās visās trīs spēlēs, kamēr Asnate Fomina, Paula Strautmane un Luīze Šepte sacentās abās treniņspēlēs.

Turpretī Jaunzēlande ir labākajā sastāvā. “Garajām papardēm” (Tall Ferns – izlases iesauka) vēl palikušas 16 dienas līdz Rio kvalifikācijas turnīram Francijas pilsētā Nantē, kurā 12 izlases no visām FIBA zonām cīnīsies par piecām ceļazīmēm uz Brazīliju.

Jaunzēlande nav talantiem pārbagāta, taču tā ir sīksta un ļoti kaujinieciska komandas. Pilna laukuma presings – lūdzu. Komandas cīņa par atlēkušajām bumbām – likums, nevis izņēmums. Agresivitāte 40 minūšu garumā – bez nekādām atlaidēm.

Sarakstā ir trīs basketbolistes, kuras 2008. gadā piedalījās Pekinas spēlēs – Mikaela Koksa (Micaela Cocks), Liza Volbatona (Lisa Wallbutton) un Džiliana Hārmona (Jillian Harmon). Četras kandidātes spēlē Jaunzēlandes līgā, četras mācās ASV augstskolās, astoņas profesionāli spēlē ārzemēs.

Puse no leģionārēm nesen sacentās Austrālijas virslīgas finālā. Koksa un Čevanna Palvasta (Chevannah Paalvast) pārstāvēja “Townsville Fire” komandu, bet Antonija Edmondsone (Antonia Edmondson) un Volbatona aizstāvēja Rietumkrasta vienības “Perth Lynx” krāsas.

“Esam pulcējuši labāko komandu, kāda vien iespējama,” teica Kereama. “Dažas spēlētājas pieder NCAA elitei, citas ir spēks Austrālijas līgā WNBL, pāris profesionāli spēlē Eiropā. Jaunie talanti nonākuši laulībā ar pieredzējušām veterānēm.”

Vairākas Jaunzēlandes komandas – regbija valstsvienība “All Blacks”, vīriešu basketbola valstsvienība “Tall Blacks” un sieviešu regbija valstsvienība “Black Ferns” – pirms starptautiskajām spēlēm mēdz izpildīt pamatiedzīvotāju maoru kaujas deju “haka”. Basketbolistes ar to nenodarbojas, taču komandā spēlē vairākas maoru izcelsmes spēlētājās.

Jaunzēlandes sastāvā ir Erina Rūnija (Erin Rooney). Viņa absolvējusi “Fordham” universitāti Ņujorkā – augstskolu, kuru pārstāv Asnate Fomina un Kate Krēsliņa.

Jaunzēlandes sastāvs

#SpēlētājaVecumsKlubs
2Micaela Cocks30Townsville Fire (Austrālija)
7Antonia Edmondson (C)28Perth Lynx (Austrālija)
4Kalani Purcell21Brigham Young (NCAA)
-Erin Rooney25Basket Calais (Francija)
10Lisa Wallbutton30Perth Redbacks (Austrālija)
11Jessica Bygate24Adelaide Lightning (Austrālija)
5Chevannah Paalvast24Townsville Fire (Austrālija)
6Jordan Hunter25Lady Hawks
15Deena Franklin-Waitakere Lady Rangers
-Krystal Leger-Walker18Waikato Wizards
-Brooke Blair-Idaho State (NCAA)
-Katelyn Noyer-Waitakere Lady Rangers
9Stella Beck20Saint Mary`s College California (NCAA)
12Penina Davidson20University of California Berkeley (NCAA)
13Josie Stockill-Colgate University (NCAA absolvente)
22Jillian Harmon29Lucca (Itālija)/Stanford

Pēc Latvijas apmeklējuma Jaunzēlande viesosies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, lai spēlētu pret mājiniecēm, Japānu un Turciju.

Latvijas valstsvienība maija treniņnometnē

#SpēlētājaSporta skolaPoz.Augums/Dz.d.KlubsDzimš.v.
6Dita RozenbergaJugla/KandavaU181/22.12.1992Vega 1/LiepājaTukums
9Liene PriedeRīdzeneA/U180/23.04.1990TTT RīgaRīga
11Aija Putniņa (C)TTPU/C192/15.01.1988Nantes Reze (Francija)Rīga
14Kristīne VītolaJuglaC196/02.06.1991Perfumerias Avenida (Spānija)Rīga
16Ilze JākobsoneRīdzene/ValmieraA168/19.04.1994Vega 1/LiepājaValmiera
17Rūta VeidereRīdzeneU188/01.06.1994TTT RīgaRīga
21Asnate FominaTTPA175/09.11.1994Fordham (NCAA)Rīga
22Zenta MeļņikaACS Athens/KolibriC197/06.09.1991TTT RīgaJūrmala
24Ieva KūlīteVentspils/KolibriC193/02.07.1988TTT RīgaRīga
31Paula StrautmaneRīdzeneU185/23.03.1997Quinnipiac (NCAA)Rīga
35Kate KrēsliņaKolibriA184/14.04.1996Fordham (NCAA)Rīga
42Luīze ŠepteVentspilsU180/08.10.1999TTT junioresVentspils
44Baiba EglīteRīdzeneA176/09.01.1989TTT RīgaRīga
53Digna StrautmaneRīdzeneC189/18.09.1998TTT junioresRīga

Galvenais treneris: Mārtiņš Zībarts
Treneri: Aigars Nerips, Artūrs Visockis-Rubenis
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis
Ārste: Līga Folkmane
Menedžeris: Edijs Eglītis
Direktors: Māris Jučmanis

Rozā lentītes spēle

Latvijas sieviešu valstsvienība sesto gadu piedalās krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības “Vita” un Latvijas Basketbola savienības organizētajā informatīvajā kampaņā “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!”

Sestdien, sākot no plkst.13 pie Brīvības pieminekļa būs iespēja satikt pārstāvjus no pacientu atbalsta organizācijas – krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības „Vita”, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības „Dzīvības koks” un “Rozā vilciena” labdarības fonda, kas sniedz neatsveramu psiholoģisku un arī praktisku palīdzību gan vēža pacientiem, gan viņu tuviniekiem.

Paredzēta atraktīva iesildīšanās, ko vadīs kampaņas “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!” vēstnese Vija Tirzmale.
No plkst. 14 līdz 15.30 pasākuma oficiālo daļu vadīs kampaņas patronese Baiba Sipeniece, uzstāsies grupa “Elektrofolk”, dziedātājas Elza Rozentāle un Elizabete Zagorska, mākslinieks Andris Kivičs, kā arī mūziķe Guna Pūcīte.

No plkst. 13.00 līdz 15.30 norisināsies sportiskās aktivitātes sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju. Būs pieejami vairāki fizisko aktivitāšu punkti ar iespēju uzstādīt rekordu, piemēram, lēkšanā ar lecamauklu, vingrošanā ar riņķi, nūjošanā un citos jebkuram vecumam draudzīgos sporta veidos.

Darbosies arī pacientu organizāciju teltis, krūšu pašpārbaudes punkts, kurā speciālistu pavadībā būs iespēja iemācīties pareizi veikt krūšu pašpārbaudi, bet sievietēm no 50 līdz 69 gadu vecumam būs iespēja pārbaudīt krūtis mobilajā mamogrāfā. Tāpat varēs nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei mobilajā pasta stacijā, kā arī paviesoties Happy bērnu stūrītī, kurā bērniem būs iespēja rotaļāties un vecākiem pārtīt mazuli tam piemērotos apstākļos.

Plkst. 15.30 dosimies gājienā „Ejam kopā, lai dzīvotu”, priecājoties un novērtējot ikvienas sievietes rūpes par krūšu veselību. Lai piedalītos gājienā „Ejam kopā, lai dzīvotu”, aicinām ikvienu dalībnieku reģistrēties pie Brīvības pieminekļa esošajā teltī, kas ļaus piedalīties balvu izlozē basketbola spēles starplaikā.

Plašāka informācija par kampaņu „Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu” www.pārbaudikrutis.lv.

Video: kā veikt krūšu pašpārbaudi

     [+] [-]

, 2016-05-28 07:34, pirms 8 gadiem
Novik, Tu slims esi!

     [+] [-]

, 2016-05-28 07:37, pirms 8 gadiem
Vienkārši perfekti, nezinu, kas sportacentrā atbild par basketbolu, bet kopš vakardienas gaidu rakstu par Spānijas play off. Kā nekā vakar tikās Bertāna un Pasečnika komandas. Nu jau visu atradu citur.

     [+] [-]

, 2016-05-28 07:51, pirms 8 gadiem
Televīzijā rādīja, kam tev vēl raksts? Joks!

     [+] [-]

, 2016-05-28 08:16, pirms 8 gadiem
skars rakstīja: Vienkārši perfekti, nezinu, kas sportacentrā atbild par basketbolu, bet kopš vakardienas gaidu rakstu par Spānijas play off. Kā nekā vakar tikās Bertāna un Pasečnika komandas. Nu jau visu atradu citur.
Šis ir amatieru portāls, ja tu vēlies, vari pieteikties rakstīt par kaut kādu nepopulāru līgu sacensībām, par Spānijas, Grieķijas, kaut Albānijas līgu! Rakstītāju ir tik, cik viņu ir, un tu arī diez vai pakaļu plēstu to 1-2 EUR dēļ, ko tev samaksātu par to Albānijas vai Spānijas līgas rakstiņu...
Bet pretenzijas kādam par to izvirzīt... Nu, nezolīdi.

     [+] [-]

, 2016-05-28 08:23, pirms 8 gadiem
Sju Viksa saņem ziedus un suvenīrus no "Kolibrī" spēlētajām

Šāds raksts ir svarīgāks un interesantāks, par Eiropas vienu no labākajām basketbola līgām, kur piedevām vienā spēlē tikās Latvijas basketbola izlases kandidāti?

     [+] [-]

, 2016-05-28 08:46, pirms 8 gadiem
skars rakstīja: Sju Viksa saņem ziedus un suvenīrus no "Kolibrī" spēlētajām

Šāds raksts ir svarīgāks un interesantāks, par Eiropas vienu no labākajām basketbola līgām, kur piedevām vienā spēlē tikās Latvijas basketbola izlases kandidāti?
Saproti, nav runa par "svarīgs" vai "nesvarīgs"... Šajā portālā apvienojušies amatieri, kam nu kura tēma tuvāka, tas par to arī uzraksta. Nu nevar no cilvēkiem kaut ko pieprasīt, katrs uzraksta pa bišķiņam to, kas katram liekas vērtīgs. Viņi visi strādā citās darbavietās, viņiem visiem ir arī personīgā dzīve, darīšanas, prieki, bēdas, un tamlīdzīgi. Priecājies par to, kas ir, nevis izgāz te savas negācijas. Uzraksti pats sākumā to rakstu par Spānijas līgu, un saņem tos 0.50 EUR, kā iesācējs, tad redzēsi, ka tas nav tik vienkārši. Te viss darbojas uz entuziasmu.

     [+] [-]

, 2016-05-28 08:57, pirms 8 gadiem
Es nekādas negācijas neizgāžu - vakar intereses pēc pagaidīju līdz 1 naktī - raksta nav, šorīt tas pats. Nevajag reklamēt sevi kā vadošo sporta ziņu portālu Latvijā( tas gan laikam ir taisnība, jo citas alternatīvas nav), nu vismaz nerakstīt, ka ir operatīvas sporta ziņas. Ja cilvēks ir uzņēmies rakstīt par basketbolu, tad tas ir jāizdara, un runa nav par naudu un laiku - vismaz rezultātu un Latvijas spēlētāju statistiku var pieminēt - tas ir darbs 5-10 min.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-28 09:22, pirms 8 gadiem
Kā to saprast ? ..."jauni talanti nonākuši laulībā ar pieredzējušām veterānēm"..jaunzelandes izlasē ir tikai netradicionālās ?

     [+] [-]

, 2016-05-28 09:39, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kā to saprast ? ..."jauni talanti nonākuši laulībā ar pieredzējušām veterānēm"..jaunzelandes izlasē ir tikai netradicionālās ?
Sieviešu basī tas ir pilnīgi normāli. Savādi ir būt heteroseksuālai.

     [+] [-]

, 2016-05-28 11:08, pirms 8 gadiem
skars rakstīja: Es nekādas negācijas neizgāžu - vakar intereses pēc pagaidīju līdz 1 naktī - raksta nav, šorīt tas pats. Nevajag reklamēt sevi kā vadošo sporta ziņu portālu Latvijā( tas gan laikam ir taisnība, jo citas alternatīvas nav), nu vismaz nerakstīt, ka ir operatīvas sporta ziņas. Ja cilvēks ir uzņēmies rakstīt par basketbolu, tad tas ir jāizdara, un runa nav par naudu un laiku - vismaz rezultātu un Latvijas spēlētāju statistiku var pieminēt - tas ir darbs 5-10 min.
Ja tas būtu maksas saturs, par ko tu būtu samaksājis jau priekšapmaksu, tad varbūt varētu protestēt. Patreizējā situācijā, vienkārši nejēdzīgi vainot.
Nav šis nekāds vadošais portāls - bet tajā pašā laikā pietiekami jaudīgs neprofesionāls portāls, kuru uztur redakcija uz savu entuziasmu.