Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA spēlētājai pozitīvs "Covid-19" tests pēc atgriešanās no Spānijas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA spēlētājai pozitīvs "Covid-19" tests pēc atgriešanās no Spānijas
Sidnija Vīze: trīs vasaras "Los Angeles Sparks" rindās. Foto: Yahoo

WNBA kluba "Los Angeles Sparks" aizsardze Sidnija Vīze (Sydney Wiese) piektdien, 27. martā, paziņoja, ka inficējusies ar elpceļu vīrusu "Covid-19".

Divdesmit četrus gadus vecā Vīze šosezon pārstāvēja katalāņu klubu “Cadi La Seu” (Sedis Basket), spēlējot kopā ar kādreizējo “South Florida” absolventi Ariadni Puholu. Amerikāņu aizsardze 20 spēlēs vidēji 27:27 minūtēs guva 9,4 punktus un izdarīja 2,7 rezultatīvas piespēles.

Spānijas virslīga pirms 15 dienām paziņoja par sezonas pārtraukšanu – šobrīd pauze pagarināta līdz 12. aprīlim. Vīze jau 12. martā palūdza klubam lauzt līgumu, atsaucoties uz neskaidro situāciju un ASV prezidenta Trampa noteikto lidojumu pārtraukumu no 26 Eiropas Savienības valstīm, sākot no 14. marta plkst. 00:00.

Basketboliste 14. martā atgriezās mājās pēc ceļojuma maršrutā Barselona – Mehiko – Losandželosa – Fīniksa. Divas dienas vēlāk viņa devās pie ārsta, cerot iziet vīrusa testu. Vīze saņēma atteikumu – ārsts pastāstīja, ka viņa “izskatās” vesela. Vēl viens noraidījuma iemesls bija ierobežotais pieejamo testu skaits.

Arī Vīzes otrais mēģinājums pārbaudīties bija nesekmīgs, taču beigās – gandrīz divas nedēļas pēc atgriešanās no Spānijas – viņai tika reģistrēts pozitīvs “Covid-19” tests. Spēlētāja atzina, ka jūtas labi, taču zaudējusi garšas un smaržas sajūtas.

Vīze studiju gados pārstāvēja “Pacific-12” līgas komandu “Oregon State”, palīdzot “bebriem” sasniegt NCAA čempionāta “Četru finālu”. Aizsardze tika ar 11. numuru izvēlēta 2017. gada WNBA draftā un kopš tā laika pārstāv Losandželosas “Sparks”. Pērnvasar spēlēja ar Marinu Meibriju.

Izmantotie resursi:
Acord amb Sydney Wiese per la rescissió del...
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
https://uk.news.yahoo.com/sparks-sy...