Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Babkina, Tamane, Brumermane sāk cīņu par uzvaru Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Babkina, Tamane, Brumermane sāk cīņu par uzvaru Eirolīgā
Elīna Babkina
Foto: www.fenerbahce.org

No trešdienas, 28. marta, līdz svētdienai, 1. aprīlim, Turcijas pilsētā Stambulā notiks pirmais FIBA Eirolīgas "Astoņu Fināls" basketbolā sievietēm. Jau plkst. 18:00 "Abdi Ipekči" arēnā Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētais klubs "Fenerbahçe" tiksies ar Aijas Brumermanes vienību "Famila Schio". Iekļūšanu finālā garantēs trīs uzvaras grupas spēlēs.

Spēlei bez maksas varēs sekot FIBA TV tiešraidē. Pārējo spēļu vērošanai nepieciešama abonementa iegāde.

Astoņu Fināla kalendārs

28. marts
Wisla Can-Pack – Sparta&K Moscow Region-Vidnoje / 13.00
Ros Casares – UGMK / 15.30
FenerbahçeBeretta Famila/ 18.00
Rivas Ecopolis – Galatasaray Medical Park / 20.45

29. marts
Sparta&K Moscow Region-Vidnoje – Ros Casares / 13.00
UGMK – Wisla Can-Pack 15.30
Beretta Famila – Rivas Ecopolis / 18.00
Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe / 20.45

30. marts
Ros Casares – Wisla Can-Pack / 13.00
Sparta&K Moscow Region-Vidnoje – UGMK 15.30
Fenerbahçe – Rivas Ecopolis / 18.00
Galatasaray Medical Park – Beretta Famila / 20.45

1. aprīlis
Spēle par septīto vietu 13.00
Spēle par piekto vietu 15.30
Spēle par trešo vietu 18.00
Fināls 20.45

Turcija, Krievija vai Spānija?

2010. gada decembrī FIBA Eiropas nodaļa apstiprināja jauno Eirolīgas formātu, paredzot, ka finālsacensībām kvalificēsies divreiz vairāk komandu un turnīra rīkotāji tiks nosaukti vēl pirms regulārās sezonas sākuma. Finālturnīrā “play-off” sistēma mainīta pret astoņu komandu sadalīšanu divās grupās, dubultojot spēļu skaitu un izvēršot sacensības piecu dienu garumā. Finālam kvalificēsies A un B grupu uzvarētājas.

A grupā spēlēs Turcijas klubi “Fenerbahçe” un “Galatasaray”, Itālijas čempiones “Beretta Famila Schio” un Amaijas Valdemoro pārstāvētais Spānijas klubs “Rivas Ecopolis”, kas astodaļfināla sērijā līdz divām uzvarām pieveica Ievas Kubliņas pārstāvētās Francijas čempiones “Bourges Basket” ar 2-1.

B grupā pulcētas abas stiprākās Krievijas komandas Jekaterinburgas UGMK un Maskavas apgabala “Sparta&K”, Spānijas superklubs Valensijas “Ros Casares” un Polijas čempiones “Wisla Can-Pack”.

Vidnoje pret Spāniju – tā var īsumā raksturot pēdējo piecu gadu Eirolīgas finālus. Maskavas apgabala klubs Eiropas prestižākajā turnīrā triumfēja četrus gadus pēc kārtas (Vidnoje 2007, Brno 2008, Salamanka 2009, Valensija 2010), tikai pērn Jekaterinburgā atzīstot Lukasa Mondelo vadītās Salamankas komandas “Perfumerias Avenida” pārākumu. Arī trijos no četriem pārējiem fināliem “Spartak” spēlēja pret Spānijas komandām, vien 2008. gadā izšķirošajā cīņā pārspējot Čehijas klubu “Gambrinus”.

Salamankas komandas šoreiz finālā nav, jo astotdaļfinālā tā zaudēja Aijas Brumermanes pārstāvētajam Itālijas klubam “Famila Schio”. Taču parastie aizdomās turamie – Spānija un Krievija – Stambulā ir pārstāvēti ar divām komandām. Pirmo reizi finālsacensībās startē Turcijas komandas, turklāt gan “Fenerbahçe”, gan “Galatasaray” var ierakstīt fināla pretendentu vidū. Abām turku vienībām ir spēcīgāks sastāvs nekā konkurentēm A grupā, bet pārējās titula tīkotājas apvienotas B grupā.

Vai “Fenerbahçe” otro reizi pēc kārtas apspēlēs “Galatasaray” pretinieču mājas arēnā? Vai UGMK pārtrauks četru neveiksmju sēriju spēlēs pret “Sparta&K”? Vai Vidnojes komanda sesto gadu pēc kārtas iekļūs finālā? Vai “Ros Casares”, “Galatasaray” un “ Fenerbahçe” pirmo reizi 21. gadsimtā uzvarēs čempionātā? Pagaidām jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, taču skaidrs, ka nākamajās piecās dienās Marmora jūras krastos būs 16 interesantas spēles.

Pirmo reizi finālturnīrā spēlēs trīs klubi, kuru sastāvos var atrast Latvijas spēlētājas. Savainojuma dēļ Stambulā nevar sacensties Anete Jēkabsone-Žogota, taču viņas pārstāvētais klubs UGMK fināliem gatavojies īpaši. Starpsezonā Jekaterinburga savam varenajam sastāvam piesaistīja trīs Eirolīgas čempiones – Jēkabsoni-Žogotu, Hanu Horākovu un Sjū Bērdu, turklāt pēdējo nedēļu pirms brauciena uz dienvidiem aizvadīja Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos.

Final 8 favorītes

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +3 [+] [-]

, 2012-03-28 12:32, pirms 12 gadiem
Prieks ka musu meitenes spele augstakaja limeni,atskiriba no dzekiem.
zel ka jekabsonei trauma,ta ari speletu.

  +5 [+] [-]

, 2012-03-28 12:35, pirms 12 gadiem
Babkinas & Tamanes kluba mērķis - vismaz Fināls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-28 16:57, pirms 12 gadiem
bezmaksas ir tikai otrai pelītei siers

     [+] [-]

, 2012-03-28 21:53, pirms 12 gadiem
ārkārtīgs lepnums par to, ka vismaz kādam tagad iet veiksmīgi. mums šeit latvijā ar to basketbolu iet kā pa celmiem, bet mūsu meitenes vismaz raujas, un rāda labus rezultātus eiropā! TĀ TURPINĀT!!!