Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dānijai vēsturiska zelta medaļa FIBA turnīrā un otrais brauciens uz A divīziju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dānijai vēsturiska zelta medaļa FIBA turnīrā un otrais brauciens uz A divīziju
Dānijas U16 basketbolistes un treneri
Foto: FIBA

Dānijas U16 sieviešu basketbola izlase sestdien, 26. augustā, Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē uzvarēja Beļģiju ar 74:73 un izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pirms sestdienas spēles Dānijas sieviešu basketbola augstākais sasniegums bija bronzas medaļa 2013. gada Eiropas U16 čempionāta B divīzijā. Portugāles pilsētā Matusiņju notiekošajā turnīrā dānietes palika trešās aiz Serbijas un Portugāles, pirmo reizi nopelnot tiesības spēlēt elites grupā.

A divīzijas debijā 2014. gadā Dānija finišēja 15. vietā un nākamās trīs vasaras spēlēja B divīzijā. Šogad turnīrā piedalījās 22 komandas. Dānietes grupas turnīru pabeidza bez zaudējumiem, bet pusfinālā uzvarēja Ukrainu ar 54:38, nodrošinot pirmo finālu un atgriešanos augstākajā līgā.

Finālā Dānijai pretī stājās Beļģija – komanda, kura grupas turnīrā visas pretinieces apspēlēja ar vismaz 22 punktu pārsvaru. Flāmu un valoņu zemju pārstāves pirmo nopietno pretestību sastapa ceturtdaļfinālā, kurā pieveica Somiju ar 65:64. Pusfinālā sekoja panākums pret Grieķiju – 70:63.

Dānietes aizvadīja izcilu spēles vidusdaļu, trešajā ceturtdaļā uz brīdi panākot 24 punktu pārsvaru – 54:30. Beļģijas meitenes atspēlējās un pēdējās sekundēs varēja izraut uzvaru, taču netrāpīja no groza apakšas – 74:73 (13:13, 26:10, 18:26, 17:24).

Komandas līderes – Malene Pedersena un Andrea Larsena – 28. maijā Dānijas pilsētā Orhūsā kļuva par Eiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) U16 čempionāta uzvarētājām, pārstāvot “Aabyhoj” vienību. Finālā “Aabyhoj” pieveica Kopenhāgenas BMS, kuras rindās spēlēja Katrine Jessena un Juliana Okosuna.

Sestdien bija piektā reize vēsturē, kad Dānijas komanda nopelnīja ceļojumu uz A divīziju. Dāņu 1993. gadā dzimušie puiši 2009. gadā Madeiras salā ieguva sudraba medaļu Eiropas U16 čempionātā, bet 2011. gadā Bulgārijas pilsētā Varnā atkārtoja panākumu U18 finālturnīrā. Visbeidzot, 2013. gadā Sarajevā dāņu kadeti izcīnīja zelta medaļu Eiropas U16 čempionāta B divīzijā.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks Lietuvā. Dānija un Beļģija spēlēs A divīzijā, kamēr Baltkrievijai un Rumānijai būs jācīnās B divīzijā. Lietuva šogad elites grupā finišēja 14. vietā, taču kā nākamā turnīra rīkotāja saglabāja tiesības palikt augstākajā līgā.

Izmantotie resursi:
FIBA U16 Women's European Championship Division...
Guld til U16 - Nyheder - Landshold - DBBF

     [+] [-]

, 2017-08-27 17:59, pirms 7 gadiem
Intersanti, vai z līgā arī tiek dalītas medaļas? Kā vispār var iedomāties dalīt medaļas apakšlīgā? Un ko tad lai pasniedz uzvarētājiem normālajā virslīgā? Platīna un ar briljanta pumpiņām? Sporta spēļu rīkotāji (šajā gadījumā FIBA) sevi diskreditē, dalot nepiemērotas goda zīmes simbolus tajos gadījumos, kad pietiktu pakratīt ķepu un novēlēt rāpties no autsaideriem ārā un tur nekad neatgriezties. Zelta medaļas...............

     [+] [-]

, 2017-08-27 18:17, pirms 7 gadiem
Nopietni? Raksts par Dānijas sieviešu u16 izlasi, kas spēlē B divīzijā. Vai tiešām šeit tas kādu interesē, izņemot Novika kungu? Laikam nav par ko rakstīt...

     [+] [-]

, 2017-08-27 22:14, pirms 7 gadiem
Ierosinājums, sieviešu basketbola nodaļu apzīmēt nevis ar oranžo, bet rozā bumbu, tā ietaupot laiku tiem, kas neinteresējas par sieviešu basketbolu izņemot Latvijas izlasi...