Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones "Mercury" otrā garākā uzvaru sērija WNBA vēsturē

Andrejs Siliņš

Jēkabsones "Mercury" otrā garākā uzvaru sērija WNBA vēsturē
Anete Jēkabsone-Žogota ar kolēģēm
Foto: www.wnba.com

Naktī uz svētdienu Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie 15. uzvaras pēc kārtas tika Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Fīniksas "Mercury" vienība, kas mājās ar 78:63 pieveica Ņujorkas "Liberty".

"Liberty" galvenais treneris ir divkārtējs NBA čempions Bils Lembīrs, kurš astoņdesmitajos un deviņdesmito gadu sākumā bija Detroitas "Pistons" komandā. Pateicoties asajam, dažbrīd rupjajam spēles stilam aizsardzībā, komandai iesauka bija "Sliktie puiši", un Lembīrs šonakt mēģināja apturēt ieskrējušos ātrvilcienu vārdā "Mercury" ar elementiem no "slikto puišu" laikiem.

Pēdējā ceturtdaļā "Liberty" izprovocēja Britniju Graineri uz nesportisko piezīmi, taču uz šādu notikumu pavērsienu "Mercury" atbildēja čempionu stilā - izrāviens 10:0 un lieta darīta. "Mercury" svinēja panākumu ar rezultātu 78:63,izcīnot savu 15. uzvaru pēc kārtas.

Britnija Grainere guva 18 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un bloķēja sešus metienus, bet Dianai Taurasi 15 punkti un desmit rezultatīvas piespēles. Anete Jēkabsone-Žogota spēlēja astoņas ar pusi minūtes, guva divus punktus (2p. 1/2, 3p. 0/1) un reizi pārkāpa noteikumus.

Uzvaru sērijā vidējais pārsvars pār pretiniecēm bijis 13,2 punkti. Pēdējās sešās spēlēs Fīniksa metusi ar vairāk nekā 50% precizitāti no spēles, kas ir labākais rādītājs WNBA vēsturē. Grainerei šosezon ir jau 94 bloķēti metieni un palikuši vairs tikai 20 līdz 1998. gadā uzstādītā WNBA rekorda atkārtošanai.

"Mercury" izcīnījusi 21 uzvaru 24 spēlēs, kas ir atkārtots Hjūstonas "Cornets" iespētais 1998. gadā. Līgas uzvaru rekords vienā sezonā ir 24 panākumi, ko 2001. gadā sasniedza Losandželosas "Sparks".

     [+] [-]

, 2014-07-27 14:39, pirms 10 gadiem
apsveicu sandi