Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ieva Veinberga: "Esot perimetrā, jāmet!"

Ieva Veinberga: "Esot perimetrā, jāmet!"
Ieva Veinberga savā ceturtajā Eirolīgas spēlē guva 9 punktus, otrajā puslaikā realizējot visus trīs tālmetienus
Foto: www.tttriga.lv

"Komanda pret UGMK ļoti labi nospēlēja. Parādījām, ka varam cīnīties ar tāda līmeņa pretinieku. Dažas lietas neizdevās, taču kopumā spēle bija laba," pēc sacensības ar Gundara Vētras vadītajām Krievijas čempionēm Jekaterinburgas UGMK gandarīta par spēli bija sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" uzbrucēja Ieva Veinberga.

Spēlē ar titulēto Krievijas klubu uzbrucēja laukumā pavadīja gandrīz tikpat daudz laika kā savās pirmajās trīs sacensībās Eirolīgā un pilnībā izmantoja savu iespēju. Nepilnu 10 minūšu laikā Ieva Veinberga guva savus pirmos 9 punktus Eirolīgā, realizējot visus trīs tālmetienus un līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum neļaujot UGMK attālināties vairāk par 13 punktu robežu 49:62.

„Galvenais bija uzmanīt pretspēlētājas, nedomāju par metieniem,” teica Veinberga. „Kad radās iespēja, jāmet. Tāds bija trenera uzdevums – esot perimetrā, jāmet. Pati mazāk eju caurgājienos, jo šajos elementos spēcīgāks ir pretinieks. Groza tuvumā viņas varēja mūs izgrūstīt viens un divi, bet no distances metienus ne vienmēr gaidīja.”

Ieva Veinberga pievienojās „TTT Rīga” 2009. gada martā un uzreiz palīdzēja izcīnīt svarīgu uzvaru, regulārās sezonas pēdējā spēlē izbraukumā ar 90:83 palīdzot uzvarēt SK „Cēsis”. Astoņpadsmit minūšu laikā Ieva realizēja trīs no četriem tālmetieniem, savāca 11 punktus, sekmējot rīdzinieču panākumu, kas nodrošināja pirmo vietu LSBL regulārajā sezonā. Jau iepriekš Veinberga sevi apliecināja kā tālmetienu speciāliste, divus gadus pēc kārtas (2008, 2009) uzvarot LBL Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā. Turpinājumā sekojis uzaicinājums uz valstsvienības treniņnometni un debija FIBA Eirolīgā.

Salīdzinot ar sezonas sākumu, lielāka kļuvusi vēlēšanās labāk nospēlēt un motivācijas problēmu nav bijis, uzsvēra uzbrucēja. „Šajā spēlē laukumā varēju pavadīt vairāk laika un labi, ka tā. Varēju paspēlēt. Pret stiprāku pretinieku motivācija bija laba, uzreiz spēlējām labāk. Drusciņ respekts bija, sākumā vajadzēja kārtīgi ieskrieties. Daudz tika atstrādāts, ko lika treneris.”

Pēcspēles preses konferencē Ievu uzslavēja „TTT Rīga” kapteine Aija Brumermane, galvenais treneris Aigars Nerips un UGMK galvenais treneris Gundars Vētra. Pirmie trīs precīzie tālmetieni Eirolīgā ir labākā dāvana piektdien gaidāmajā jubilejā. Ieva, daudz laimes un uzvaru dzimšanas dienā!


, 2009-11-26 18:00, pirms 14 gadiem
nu laba snaipere un speletaja ka tada!
novelu atru izvelselosanos Santai!!
un komandai atlaist visas arzemnieces vinjas nearko nav labakas par musejajam!! piem ar ko Lima ir labaka par Aiju un Ligu????
vai Vivere un ta ar Brillem par Krumbergu,Veinbergu,Dreimani un ttt
, 2009-11-26 19:13, pirms 14 gadiem
NANI27 rakstīja: nu laba snaipere un speletaja ka tada!
novelu atru izvelselosanos Santai!!
un komandai atlaist visas arzemnieces vinjas nearko nav labakas par musejajam!! piem ar ko Lima ir labaka par Aiju un Ligu????
vai Vivere un ta ar Brillem par Krumbergu,Veinbergu,Dreimani un ttt
tā ar brillēm ar step back var izkārtot sev metienu labāk par večiem, kas spēlē LBL!!!
, 2009-11-26 19:31, pirms 14 gadiem
Piekrītu par Vīveri - nebūtu notraumējusies, mēs neuzzinātu, ka Ieva var iemest arī Eirolīgā. Lima jau nav slikta, var redzēt, ka tomēr Eiropas skola. Un lielākais pluss - izskatās, ka viņa ir sakarīga treniņpartnere Aijai, tieši Aija šoruden izskatās tāda, nu, vairāk pārliecināta. Par Villisu - spēlētāja laba, bet tā Amerikas klaunbola zirgakāja vienalga šad tad lien ārā, domāju, ka vakardienas starpības vismaz 7 - 8 pti uz viņas lēmumu rēķina.
, 2009-11-26 21:39, pirms 14 gadiem
nu tādu kā Vīveri vēl vajag pameklēt super pamācība kā nevajag spēlēt basketbolu - VEFā kk līdzīgs ir mažeika
, 2009-11-27 09:38, pirms 14 gadiem
Citāts: "esot perimetrā, jāmet. Pati mazāk eju caurgājienos, jo šajos elementos spēcīgāks ir pretinieks."
Tā tas ir katrā spēlē - dežurē tikai pie 3p līnijas. Pārējais arsenāls pašvaks.

Un, Māri, cik var tās slavas dziesmas, kad tiek rakstīts par katru TTT spēlētāju? Eibele pirmo reizi Eirolīgā izcīnījusi 2 bumbas uzbrukumā, Veinberga iepriekšējā sezonā pret SK Cēsis iemeta 11 punktus. Varbūt uzraksti, ka Lima 1993. gada 2. februārī Spānijas jaunatnes līgā iemeta 27 punktus?
, 2009-11-27 10:53, pirms 14 gadiem
lai tik slavē!! vismaz kāds prieks par mūsējām?
, 2009-11-27 11:42, pirms 14 gadiem
klucis rakstīja: lai tik slavē!! vismaz kāds prieks par mūsējām?
Tavējām? Tev tur kāda sieva vai draudzene? Nez vai kāda no viņam Tevi uzskata par "savējo"??
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.