Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: TTT Rīga – Galatasaray 66:77 (spēles beigas)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Teksta tiešraide: TTT Rīga – Galatasaray 66:77 (spēles beigas)
Ieva Krastiņa, Gunta Baško-Melnbārde un Anda Eibele
Publicitātes foto

Basketbola klubs "TTT Rīga" trešdien, 26. oktobrī, plkst. 20:00 "Abdi Ipekči" zālē Stambulā sāks Eiropas kausa izcīņas spēli pret Kristīnes Vītolas pārstāvēto "Galatasaray". Sportacentrs.com piedāvā notikumiem sekot teksta tiešraidē.

Otrdiena, 25. oktobris

17:55 Rīgas lidostā piestāj “Turkish Airlines” gaisa kuģis. Pasažieri, kuri gaida reisu “TK 1776 Rīga – Stambula” dodas uz iekāpšanas sektoru C1.

18:05 TTT spēka uzbrucēja Aiša Sazerlenda (Kansas) ir labā noskaņojumā. Spēlētājas paziņa Džentela Lavendera (Jantel Lavender, Ohio State) pirms piecām dienām kopā ar “Los Angeles Sparks” uzvarēja WNBA čempionātā. Priecāties par uzvaru nevarēs ilgi – sestdien Lavenderai jāierodas Turcijā, lai spēlētu “Fenerbahce” sastāvā.

18:50 Pacelšanās notiek īsi pēc plānotā izlidošanas laika. Lidojums turpinās divas stundas un 40 minūtes, kuru laikā pasažieri saņem siltu maltīti. Visvairāk priecē galda piederumi – metāla naži, dakšas un karotes, kamēr citās aviokompānijās jāiztiek ar plastmasas izstrādājumiem. Piens, ķiršu sula, “Efes Pilsen” alus – salīdzinoši bagātīgs ir arī dzērienu piedāvājums.

19:40 “Stambula? Vislabāk droši ielidot un tikpat droši izlidot. Latvijā ir mierīgi un droši, par Turciju tādas pārliecības nav,” nosaka TTT aizsardze Sidnija Kārtere (2011. gada NCAA čempione “Texas A&M” sastāvā). WNBA savām spēlētājām regulāri izsūta dažādus paziņojumus. Par Turciju teikts, ka jāievēro drošības pasākumi.

21:30 Lidojums norit bez kavēšanās. Lidmašīna, lidojot no ziemeļiem, apmet loku virs Marmaras jūras, pēc divu stundu un 40 minūšu lidojuma piezemējoties Kemala Ataturka starptautiskajā lidostā.

22:05 Izkāpšana, pasu kontrole, bagāžas saņemšana un nokļūšana līdz autobusam tiek paveikta pusstundas laikā. Lidostas darbinieks, kurš pārvietojas uz “Segway”, aizved komandu līdz “diplomātu koridoram” – pasu kontrolei bez rindas. Arī blakus rindas ir salīdzinoši nelielas – pārsimt cilvēku.

22:25 Cauri pilsētai izbūvēti divi lielceļi, kuri ved uz abiem tiltiem, kas savieno Eiropu un Āziju – Bosfora tiltu un Iekarotāja Sultāna Memeta tiltu (Fatih Sultan Mehmet Bridge). Satiksme lielā, bet sastrēgumu nav. Divdesmit minūšu laikā komanda ir viesnīcā “Gayrettepe” darījumu rajonā.

23:30 Pēc vakariņām, kuras tiek servētas viesnīcas lobijā (ieejas stāva zālē), dodamies vakara pastaigā līdz Bosforam. “Bešiktaš” rajonā valda vakara miers. Ielās palikuši pārsvarā taksometri, bet cilvēki redzami piekrastes kafejnīcās un bāros. Pusstunda uz leju, pusstunda uz augšu, viss ir mierīgi.

Trešdiena, 26. oktobris

08:10 Brokastis tiek pasniegtas 18. stāva restorānā ar plašiem panorāmas skatiem. TTT brokasto ar skatu uz Levanti – Stambulas darījumu centru ar daudziem nesen uzceltiem debesskrāpjiem. Tuvējais ceļu mezgls ir automašīnu pārpildīts. Stambula, kurā ir divreiz vairāk iedzīvotāju nekā Ņujorkā, nekad neguļ.

09:00 “Jums ir paveicies, sastrēgumu nav,” paziņo autobusa šoferis. Autobuss ātri tiek uz E5 lielceļa un policijas mašīnas pavadībā sasniedz Zelta Ragu – šauru un garu Bosfora līci, kurš pārcērt pilsētas Eiropas pusi divās daļās. Marmaras jūras pusē ir vecpilsēta, Ataturka lidosta un piekrastes rajoni.

09:20 Autobuss nepilnas desmit minūtes brauc gar senās Konstantinopoles mūriem, kuri izturējuši 25 aplenkumus. Pilsēta ieņemta tikai divas reizes – 1204. un 1453. gadā. Pēc brīža piestājam pie “Abdi Ipekči” spēlētāju ieejas. Gaitenī sagaida divi plakāti ar Turcijas izlasēm – 2010. gadā kungi Stambulā kļuva par pasaules vicečempioniem, bet 2011. gadā dāmas izcīnīja Eiropas sudrabu.

09:50 Komanda pēc iesildīšanās sāk metienu treniņu. Tas turpinās 45 minūtes. Spēlētājas piešauj grozus un izpilda trenera uzdevumus. Ņemot vērā, ka treniņš sākas un beidzas ātrāk, "Galatasaray" komandu nesanāk satikt. Kad braucam prom, pirmās spēlētājas ierodas uz treniņu.

11:20 Komanda atgriežas viesnīcā. Lai nokļūtu numuros, pieejami trīs ātrgaitas lifti vai kāpnes. Secinājums vienprātīgs: liftu ir par maz. Lai nokļūtu augšā vai lejā, labāk iziet 5-10 minūtes iepriekš.

12:50 Komanda pulcējas video seansam. Tam sekos pusdienas, īsa pastaiga un pēcpusdienas miegs.

17:01 Pirmo spēli aizvadījušas TTT pretinieces C grupā: Novosibirskas “Dynamo” savā laukumā pārspēja Elīnas Babkinas pārstāvēto Samsunas klubu “Canik Belediye” ar 89:70. Pēc nedēļas, 3. novembrī, “Dynamo” viesosies Rīgā.

17:27 Pirms izbraukšanas uz spēli komanda pulcējas uz kafijas pauzi, lai uzņemtu enerģiju pirms gaidāmās cīņas.

17:32 Mājinieki sākumā piedāvāja izbraukt uz spēli pusseptiņos vakarā, tomēr, lai mazinātu nejaušības iespēju – vakara sastrēgumus uz E5 lielceļa – treneri pieņēma lēmumu izbraukt pusstundu ātrāk. Jebkurā gadījumā līdz arēnai ceļā jāpavada pusstunda.

18:11 Komandas autobusu pavada ceļu policijas automašīna. Sultāna Memeta tilta virzienā E5 ir sastrēdzis, starp automašīnu tūkstošiem šaudās ūdens un dažādu noderīgu sīkumu pārdevēji. Edirnes virzienā sastrēgumu nav un autobuss raiti virzās uz priekšu.

18:38 Pusstunda un komanda ir klāt. Vēl dažas minūtes un pirmās spēlētājas iesildās “Abdi Ipekči” laukumā. Arēna šosezon svin 30 gadu jubileju. Latvijas vīriešu valstsvienība te 2001. gada septembrī aizvadīja Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēli pret Dienvidslāviju, bet Kaspars Kambala 2002. gada oktobrī sasniedza Eirolīgas rezultativitātes rekordu, gūstot 41 punktu.

18:52 Zālē ienāk Kristīne Vītola. Latvijas valstsvienības centra spēlētāja Stambulā ieradās 4. oktobrī, pirmajās spēlēs laukumā pavadīja vairāk par 30 minūtēm un vidēji izcēlās ar "double-double" rādītājiem.

19:01 Uz spēli ieradusies Aija Putniņa ar vecākiem. Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja atgādina, ka Turcijā nav Ziemassvētku brīvdienu, spēlētājām šajā laikā jābūt savos klubos.

19:14 Otrdien "Abdi Ipekči" zālē notika "Turkish Airlines" Eirolīgas spēle starp "Anadolu Efes" un Maskavas CSKA. Sekretariātam ievadot jaunāko informāciju, uz abiem tablo zem uzraksta "TTT Rīga" brīdi redzami CSKA spēlētāju uzvārdi: De Kolo, Teodosičs, Hainss, Fridzons un citi.

19:25 Zālē ierodas vairāki desmiti "Galatasaray" fanu, tērpušies "sarkani-dzeltenās" krāsās.

19:55 TTT spēlētāju iznācienu "Galatasaray" fani pavada ar svilpšanu. Mājinieces iznāk "Seven nations army" skaņu pavadījumā.

19:59 TTT starta piecinieks: Eibele, Krastiņa, Baško-Melnbārde, Sazerlenda, Paugaite. Pretiniecēm laukumā Albena, Džefersone, Demiroka, Popova un Vītola.

20:01 Pirmie abpusējie uzbrukumi ir nesekmīgi. Kristīne Vītola tiek garām Giedrei Paugaitei un izdara neprecīzu metienu. Bumba paliek turku kluba rīcībā, bet mājinieces pārtērē uzbrukuma laiku.

20:03 Četrkārtējā NCAA čempione Moraija Džefersone atklāj rezultātu, bet pretējā pusē ar izcīnītu atlēkušo bumbu uzbrukumā un otrās iespējas punktiem atbild Aiša Sazerlenda. Giedre Paugaite ar brīvmetienu izvirza TTT vadībā, bet Vītolas kļūdu uzreiz soda Ieva Krastiņa – 5:2.

20:08 Mājinieces presingo TTT spēlētājas, piespiežot kļūdīties un zaudēt bumbu. Rezultatīvi spēlējot Džefersonei un Popovai, “Galatasaray” izvirzās vadībā – 7:11.

20:12 Ieva Krastiņa no labā stūra iemet pirmo tālmetienu, bet otrais mēģinājums 45 grādu leņķī nav precīzs – 10:11.

20:15 TTT uzbrucējām nesekmējas metieni no groza apakšas. Kolēģēm talkā nāk Sidnija Kārtere, pēc kontakta ar pretinieci nogādājot bumbu grozā. Nākamajā uzbrukumā pirmo tālmetienu no labās puses realizē Gunta Baško-Melnbārde – 15:19.

20:19 Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē Kārtere realizē tālmetienu, taču mājinieces katru reizi spēj atjaunot piecu punktu pārsvaru – 18:23.

20:21 7,3 sekundes pirms ceturtdaļas beigām laukumā pirmo reizi iznāk Digna Strautmane. Tiesneši fiksē meitenei pārkāpumu pret Džefersoni. Amerikāniete iemet vienu no diviem brīvmetieniem, bet Kārteres tālmetiens atlikušajās 1,5 sekundēs mērķi nesasniedz – 18:24.

20:25 “Galatasaray” turpina presingot, taču viņu aizsardzība nav ideāla un TTT spēlētājas regulāri tiek pie brīviem metieniem. Ieva Krastiņa atspēlē bumbu Baško-Melnbārdei un uzbrucēja iemet otro tālmetienu – 23:27.

20:29 Džefersone turpina saraustīt rīdzinieču aizsardzību un pati sedz citu NCAA čempioni Kārteri. TTT aizsardze atbild ar divpunktu metienu pēdējā sekundē, bet viņas nākamo metienu pielabo Ieva Kūlīte – 27:31.

20:32 "Galatasaray" trāpa brīvos metienus, turklāt uzbrukumā lieliski saprotas Albena un Džefersone – 27:39.

20:37 Sešpadsmitajā minūtē Kārtere savainojuma dēļ atstāj laukumu ar fizioterapeites Līgas Folkmanes-Eglītes un spēlētāju palīdzību. Saspēle pāriet Andas Eibeles rokās. Pretinieces viņu agresīvi sedz.

20:39 Giedre Paugaite nobloķē pretinieces metienu, bet uzbrukumā ar Baško-Melnbārdes un Strautmanes palīdzību atspēlē trešdaļu starpības – 31:39.

20:45 Puslaika izskaņā pretinieces no jauna rezultatīvi uzbrūk un atjauno divciparu pārsvaru – 34:45.

21:01 Gaitenī dežūrē ar vairogiem un ieročiem bruņota policijas nodaļa. Apkārt laukumam viss ir mierīgi, neskaitot “Galatasaray” līdzjutēju skaļās balsis.

21:08 Pilna laukuma presings “Galatasaray” izpildījumā turpinās arī pēc pārtraukuma, radot TTT pamatīgas grūtības iesākt uzbrukumus. Netiek realizēti arī daudzi brīvi metieni – 36:52.

21:12 Trešās ceturtdaļas vidū mājinieču uzbrukums kļūst paviršāks. “Galatasaray” biežāk zaudē bumbu un TTT iespēju skaits aug. Digna Strautmane realizē pirmo pustālo metienu, Aiša Sazerlenda izcīna bumbas uzbrukumā un gūst otrās iespējas punktus – 44:53.

21:15 Kristīne Vītola 27. un 28. minūtē gūst četrus punktus pēc kārtas, bet TTT atkal un atkal samazina starpību līdz viencipara skaitlim – 48:57.

21:21 Džefersone realizē brīvmetienus, bet Dignas Strautmanes tālmetiens nav precīzs – 50:61 pēc 30 nospēlētām minūtēm.

21:27 Ieva Krastiņa uzņemas iniciatīvu uzbrukumā. Tālmetiens, divi punkti ar sodu – kapteine rāda priekšzīmi. Nākamajā uzbrukumā divus punktus pievieno Gunta Baško-Melnbārde – 58:63.

21:34 TTT vairāk nekā trīs minūtes neizdodas trāpīt, kamēr Džefersone un Albena savas iespējas izmanto – 58:71.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 10:57, pirms 7 gadiem
Baigi daudz ēd un neko nedara..

     [+] [-]

, 2016-10-26 12:02, pirms 7 gadiem
Nācija ir šokā! Ģeniālais matemātiķis Māris Noviks veicis apvērsumu zinātnē atklājot, ka 14.5 miljoni (Stambulas iedz.skaits pēc: https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul ) ir 2x vairāk nekā 19.7miljoni (Ņujorkas iedz.skaits pēc: Population Of New York In 2016 )

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 12:03, pirms 7 gadiem
Super, šis ir labs!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-26 12:06, pirms 7 gadiem
Agasi rakstīja: Nācija ir šokā! Ģeniālais matemātiķis Māris Noviks veicis apvērsumu zinātnē atklājot, ka 14.5 miljoni (Stambulas iedz.skaits pēc: https://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul ) ir 2x vairāk nekā 19.7miljoni (Ņujorkas iedz.skaits pēc: Population Of New York In 2016 )
Kāpēc Tu jauc štata iedzīvotāju skaitu ar pilsētas iedzīvotāju skaitu?

     [+] [-]

, 2016-10-26 12:13, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kāpēc Tu jauc štata iedzīvotāju skaitu ar pilsētas iedzīvotāju skaitu?
Diemžēl Tev nav taisnība, Ņujorkas štatā ir gandrīz 20miljoni iedzīvotāju (skat: State Population by Rank, 2015 ), no kuriem lielākā daļa dzīvo tieši Ņujorkas pilsētā.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-26 12:27, pirms 7 gadiem
Ņujorkas pilsētā ir ~8.5 milj iedzīvotāju. Štatā nepilni 20milj. Diskusija beigta

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 12:32, pirms 7 gadiem
Agasi rakstīja: Diemžēl Tev nav taisnība, Ņujorkas štatā ir gandrīz 20miljoni iedzīvotāju (skat: State Population by Rank, 2015 ), no kuriem lielākā daļa dzīvo tieši Ņujorkas pilsētā.
Kas tās par muļķībām? Vai nu Tu jauc pilsētu ar štatu, vai arī vnk runā par aglomerācijām. Pēc Taviem aprēķiniem tad Rīgā arī ir krietni virs miljona iedzīvotājiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 12:34, pirms 7 gadiem
Agasi rakstīja: Diemžēl Tev nav taisnība, Ņujorkas štatā ir gandrīz 20miljoni iedzīvotāju (skat: State Population by Rank, 2015 ), no kuriem lielākā daļa dzīvo tieši Ņujorkas pilsētā.
Pilnīgi aplami: Ņujorka ir 3x lielāka par Rīgu, bet tur dzīvo tikai 8,5 miljoni no 20mlj, bet pārējie dzīvo štatā.

Padomā, kas ir 8,5 mlj, ja liela daļa ir ļoti turīgi cilvēki!

Stambula ir gandrīz 2x lielāka(dzīvo virs 14mlj), bet liela daļa nav starp turīgajiem!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 12:42, pirms 7 gadiem
Pēc GDP uz vienu iedzīvotāju: Stambula ir 1/10 no Ņujorkas!

     [+] [-]

, 2016-10-26 16:59, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Pilnīgi aplami: Ņujorka ir 3x lielāka par Rīgu, bet tur dzīvo tikai 8,5 miljoni no 20mlj, bet pārējie dzīvo štatā.

Padomā, kas ir 8,5 mlj, ja liela daļa ir ļoti turīgi cilvēki!

Stambula ir gandrīz 2x lielāka(dzīvo virs 14mlj), bet liela daļa nav starp turīgajiem!
Ņujorka ir ČETRAS reizes lielāka par Rīgu platības ziņā, bet tā neviens nerēķina, aprēķinus veic pēc iedzīvotājiem, nevis pēc platības.
Pēc štata neviens nerēķina, bet gan pēc aglomerācijas datiem.
Un kāda nafig starpība, turīgie vai nē?

     [+] [-]

, 2016-10-26 17:01, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Pēc GDP uz vienu iedzīvotāju: Stambula ir 1/10 no Ņujorkas!
Tad jau tu rēķini pēc blīvuma skalas, sanāk Ogre ir lielāka nekā Valmiera, Ventspils utt.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-26 19:40, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2016-10-26 21:01, pirms 7 gadiem
Jūs gribiet teikt - ka Ņujorka (8.5 miljoni) - ir daudz mazaka par Londonu (11 miljoni) vai Maskavu (12 miljoni)?!