Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Bohēmijas rapsodija un basketbols kūrortā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Teksta tiešraide: Bohēmijas rapsodija un basketbols kūrortā
Anete Šteinberga un Dita Rozenberga
Foto: basket.lv

Sportacentrs.com piedāvā sekot Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības gaitām starptautiskajā turnīrā Karlovi Varos.

Ceturtdiena, 25. maijs

10:43 Rīgas lidosta dienvidū ir ļaužu pilna. Kirovs Lipmans, Daiga Jansone ar “Juglas” meitenēm, “Barons kvartāls” treneris Matīss Rožlapa ar “Kolibri” meitenēm un Latvijas sieviešu basketbola izlase.

11:16 Komandas bagāžas reģistrācija aizņem teju pusstundu. Apjomīgākais inventārs – divi masāžas galdi – pēc reģistrācijas tiek nogādāts līdz lielizmēra bagāžas lentei (oversized luggage).

12:58 Daudzas spēlētājas – Anete Šteinberga, Kate Krēsliņa, Aija Putniņa – laiku lidmašīnā īsina, lasot grāmatas.

13:16 pēc Centrāleiropas laika (14:16 Latvijā) “Bombardier Q400” veic asu un strauju nosēšanos Vāclava Havela lidostā Prāgā. Bagāžas saņemšana norit bez aizķeršanās.

“Divas stundas ir sīkums. Līdz Habarovskai vienā virzienā ceļojām 14 stundas. Tā kā spēlējām “Nadeždas” kausā – uz Tālajiem Austrumiem sanāca lidot pat trīsreiz,” Rīgas “Dinamo” piekto sezonu atceras fizioterapeits Ansis Biedrs. Pēc “ledus laikmeta” viņš pievienojies Latvijas Olimpiskajai vienībai, bet šobrīd palīdz Līgai Folkmanei.

15:01 Bohēmija ir Čehijas rietumu novads ar galvapilsētu Prāgu centrā. No trijām pusēm to ieskauj kalni un vāciski runājošās zemes – Saksija ziemeļos, Bavārija rietumos un Austrija dienvidos.

15:02 Autobuss pabrauc garām alus darītavai ar nosaukumu “Krušovice 1581”, kur pēdējais skaitlis apzīmē dibināšanas gadu. Ārā grēdās sakrauti tukšu alus mucu tūkstoši.

15:57 Karlovi Vari atrodas 120 kilometrus uz rietumiem no Prāgas lidostas, tikai 30 kilometru attālumā no Vācijas robežas – sveiciens Bambergai un Jānim Strēlniekam!

17:11 Pirms teju 650 gadiem dibinātais kūrorts izvietojies ielejā gar divām upēm. Pilsētas jaunākā – 20. gadsimtā izaugusī – daļa, izvietojusies gar salīdzinoši lēzeno Ogžes upi (Ohre), savukārt lepnās viesnīcas un sanatorijas atrodas Teplas upes kanjonā, kuru no abām pusēm ieskauj 200-400 metrus augsti kalni.

18:01 Lai nokļūtu līdz arēnai, autobuss 20 minūtes līkumo apkārt rietumos no Teplas esošajam kalnam. Ceļš ved augšup gar Teplu, bet pēc Brezovas ūdenskrātuves nogriežas uz ziemeļiem, lai nolaistos pie Ogžes. Atpakaļ brauciens pa otru kalna pusi ir īsāks un ved cauri pilsētai.

18:25 Ķīnas izlase pabeidz treniņu. Kā pēdējos desmit gados ieraksts, tās personāla sarakstā ir treneri no Austrālijas. Toms Mahers komandu vadīja Pekinas (2005-2008) un Rio (2013-2016) ciklos, bet vienībā palikusi viņa uzticamā palīdze.

19:31 Karlovi Varu arēna ir vietējā hokeja kluba mājvieta – 2010. gadā šeit notika FIBA Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas spēles. Džīno Oriemmas trenētās ASV basketbolistes finālā pieveica laukuma saimnieci Čehiju.

19:47 Komandas pavadone Andrea pilsētā dzīvo divus gadus. “Iebraucējiem šeit uzturēties četras piecas dienas ir lieliski. Dzīvojot ilgāk, kļūst nedaudz garlaicīgi. Maza pilsēta, daudz vecu cilvēku. Jums veicas – laika apstākļi nākamajās dienās būs lieliski!”

20:07 Spēlētājas pēc treniņa beigām interesējas par LBL finālsērijas ceturtās spēles gaitu. “Jānim Blūmam 14 metieni 18 minūtēs,” domas par VEF kapteiņa uzņēmību dalās.

21:30 Desmit minūšu gājienā no komandu viesnīcas slejas slavenais “Grand Hotel Pupp”. Krāšņās un majestātiskās ēkas apkārtnē filmētas ainas no 2006. gadā uzņemtās filmas “Casino Royale” par Džeimsu Bondu.

21:54 Aiz “Grand Hotel Pupp” atrodas vecs funikulers, kurš no deviņiem rītiem līdz septiņiem vakarā ik pēc 15 minūtēm nogādā atpūtniekus līdz skatu tornim “Diāna”. Vakarā kalna pakāji ietin tumsa. Tuvāk virsotnei gaismas vairāk – tā steidzas uz rietumiem, savukārt ielejā deg tūkstošiem gaismiņu viesnīcu un villu logos.

22:33 Kokiem ieskautās alejas gar Teples upi slēpj pieminekļus vācu dižgariem Bēthovenam un Gētem. Pirmā Pasaules kara gados te viesojies Mustafa Kemals “Ataturks”, agrāk staigājuši Šopēns un Turgeņevs, atpūties somu varonis Gustavs Mannerheims – plākšņu un uzrakstu te ir bezgala daudz, vairākas ielas nosauktas viesu vārdos.

Piektdiena, 26. maijs

07:50 Viesnīcas galveno ēku jeb “Green House” slēgts gaitenis savieno ar “Villa Mercedes” – tajā pieejamas ārstnieciskās vannas, kontrastdušas, baseins. Uz baseinu jānāk citreiz – rītos tas atvērts no 07:00-08:00.

09:23 Oficiālais brokastu laiks komandai paredzēts 09:30 jeb pusvienpadsmitos pēc Latvijas laika. Kā pēc nerakstītas vienošanās visi nāk ātrāk. Pusotru stundu vēlāk jābrauc uz metienu treniņu.

10:05 Latvijas un Čehijas spēlei mājās varēs sekot ar statistikas palīdzību Czech Basketball Federation - Live Statistics . Būs arī Čehijas sabiedriskās televīzijas kanāla “ČT Sport” tiešraide Živé vysílání — ČT sport — Česká... , taču ģeolokācijas ierobežojumu dēļ tā Latvijā varētu nebūt pieejama. Grafiks ļoti intensīvs – trīs spēles trīs dienās.

10:17 Līga Vente, Ilze Jākobsone un Paula Strautmane dodas uz Konečnas pamatskolu (Zakladni škola Konečna Karlovy Vary). Skolas audzēkņi sagatavojuši pārsteigumu – zīmējumus un novēlējumus Latvijas valstsvienībai.

Ilze Jākobsone un Vidzemes komanda

Līga Vente un Zemgales komanda

Paula Strautmane un Kurzemes komanda

Pasākuma kopskats

Latvija!

Čehijas un Latvijas krekli

Meitenes ar pašdarinātiem Latvijas vimpeļiem

Komandu dalībnieki ar “Trīs zvaigžņu” krekliem

Paula Strautmane, Ilze Jākobsone un Līga Vente

10:53 No “Grand Hotel Pupp” līdz Teplas ietekai Ogžē vairāk nekā divu kilometru garumā stiepjas viena no skaistākajām gājēju ielām Eiropā. Jauko vecpilsētu nav skārusi Otrā Pasaules kara elpa, tajā neredz padomju masīvās celtnes un blokmājas.

10:57 Skaistajā promenādē ir piecas kolonādes, 14 karstie un divi aukstie avoti. Vairumā karsto avotu ūdens temperatūra pārsniedz 50 grādus pēc Celsija.

11:21 Starp autoostu un dzelzceļu staciju izvietojies neliels dārzu un augļu tirgus – pārdesmit galdi ielas malā. Nopērkamas svaigas zemenes (2,5-6 eiro kilogramā) un ķirši (1,2 eiro un vairāk).

11:23 Blakus atrodas Jana Behera iela ar tādā paša nosaukuma muzeju – kunga vārdā nosaukts slavenais augu liķieris “Becherovka”. Sastopami pat kioski Beherovkas pudeles formā. Liķierim ir četri veidi, zina stāstīt Andrea.

12:00 Čehijas treniņš ir beidzies. Anete Šteinberga un Elīna Babkina metas bijušo komandu biedreņu skavās. Elīna ir viens, bet Anetei – divi tituli, pārstāvot Čehijas spēcīgāko klubu “USK Praha”.

12:41 Latvija vakarā pret Čehiju spēlēs sarkanajās formās. Arēnas strādnieki hokeja arēnas bortus aizsedz ar “Led” reklāmas sienām.

13:00 Komanda nostājas centra aplī. Kapteine Gunta Baško-Melnbārde kreisajā stūrī cenšas iemest pēdējo tālmetienu. Kad bumba krīt cauri tīkliņam, atskan gaviles. “Visi kopā – Latvija!”

13:19 Andrea kļūst nemierīga – ēdienreizēm kā Vācijā te jānotiek pēc pulksteņa. “Čehijā pieņemts, ka ģimenes pusdienas ēd divpadsmitos, vakariņas – sešos. Priekšā vēl brauciens autobusā līdz viesnīcai.

Teplas ieleja. Kalna virsotnē tornis “Diāna”

Teplas upe un gājēju iela Karlovi Varos

Beherovkas pārdevēja nav vietējā. Pamanot “foto momentu”, kundze izplūda sašutumā un paslēpās aiz kartona gabalu

”KV Arena”, nākot no centra puses

Pilsētā redzamas gan basketbola, gan volejbola spēļu reklāmas

17:42 Turnīra spēles tiek pārraidītas mājas lapā tvcom.cz (nav zināms, vai uz to attiecas ģeolokācijas ierobežojumi).

18:17 Serbijas un Ķīnas spēle noslēdzas ar Eiropas čempioņu uzvaru – 71:66. Puslaika pārtraukumā arēnas ekrānos redzama Latvijas spēlētāju viesošanās Konečnas pamatskolā.

18:40 Pirms komandu izsaukšanas informators minūti stāsta par Elīnas Babkinas un Anetes Šteinbergas gaitām Čehijā. Dažas minūtes vēlāk Čehijas basketbola federācijas pārstāvis apsveic tiesnesi Ilonu Kučerovu dzimšanas dienā.

18:55 Latvijas spēlētājas izcīna vairāk atlēkušo bumbu, spēlē ātrāk un izvirzās vadībā ar 6:1. Čehietes tikai sestajā minūtē gūst pirmo grozu no spēles.

19:00 Pāris kļūdas ļauj čehietēm tikt pie pretuzbrukumiem, taču Brumermane un Babkina saglabā vadību Latvijai – 10:7.

19:05 Elīna Babkina agresīvi spēlē uzbrukumā un izprovocē piezīmi. Grozā krīt tikai otrais brīvmetiens, taču aizsardze uzreiz pārķer bumbu un iemet pustālo metienu. Pirmās ceturtdaļas izskaņā grozā lido arī Babkinas “sirēnlauzis” – 18:16. Elīnai deviņi punkti.

19:15 Otrās ceturtdaļas sākumā izceļas Gunta Baško-Melnbārde. Kapteine iemet no groza apakšas, bet aizsardzībā pārķer bumbu un Ilze Jākobsone nogādā to Kitijai Laksai – 22:18.

19:20 Soliņš aktīvi atbalsta spēlētājas laukumā. Ieva Krastiņa piespiež pretinieci atkāpties pāri centra līnijai, iesākot pretuzbrukumu, kura beigās Babkina iespēlē bumbu Vītolai. Latvijas garās spēlētājas aktīvi dodas ieskrējienos groza apakšā. Rodas problēmas ar skaņu sistēma – zālē vairākas minūtes skan sirēna un spēle tiek apturēta. Dīdžejs reaģē, uzliekot “MC Hammer” grāvēju “Can`t touch this”.

19:27 Aija Brumermane palielina Latvijas pārsvaru līdz sešiem punktiem (28:22), taču čehietes māk sodīt viešņu kļūdas – 28:26.

19:35 Čehietes puslaika izskaņā labāk cīnās par atlēkušajām bumbām un panāk neizšķirtu – 28:28. Komandām vēl nav izdevies trāpīt nevienu tālmetienu (Čehijai 0/7, Latvijai 0/5).

20:00 Alena Hanušova un Katežina Elhotova sajuta metienu garšu, gūstot punktus gandrīz katrā uzbrukumā. Anete Šteinberga aktīvi atbildēja bijušajām komandas biedrēm, pāris reižu ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elīna Babkina, taču Čehijai piecās minūtēs izdevies 9:21 izrāviens – 37:49.

20:12 Čehijas pārsvars sasniedza 16 punktu atzīmi (37:53), taču pusstundas beigas piederēja Latvijai. Pakaļdzīšanos iesāka Anete Šteinberga, rezultatīvi nospēlēja Dita Rozenberga, Kristīne Vītola un Kitija Laksa – 48:54.

20:28 Aijas Putniņas, Kitijas Laksas un Ievas Krastiņas tālmetienu sērija panāk neizšķirtu – 65:65. Jāspēlē 02:44 minūtes.

20:35 Anete Šteinberga un Ieva Krastiņa gūst četrus bezatbildes punktus. Latvija uzvar ar 69:65. Paldies lasītājiem!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 11:27, pirms 7 gadiem
Tā lūk strādā žurnālists!
Pārējie BoxScore pārrakstītāji būtu mācījušies...

     [+] [-]

, 2017-05-26 11:41, pirms 7 gadiem
Ja kāds atrod pieejamu tiešraidi, nekautrējies un padalies.

     [+] [-]

, 2017-05-26 17:05, pirms 7 gadiem
???
šāds play-by-play iederās tiksi privātajā twitterī..

  -1 [+] [-]

, 2017-05-26 18:40, pirms 7 gadiem
nez,noviks par savu naudu aizbrauc?

     [+] [-]

, 2017-05-26 18:47, pirms 7 gadiem
LiveTV / WebPlayer

te rāda

     [+] [-]

, 2017-05-26 19:28, pirms 7 gadiem
Uvio77 rakstīja: LiveTV / WebPlayer

te rāda
Paldies!

     [+] [-]

, 2017-05-26 21:08, pirms 7 gadiem
Ļoti jau nu izsmeļoši, kā kas ceļoja un kur kas Čehijā atrodams. Pietrūka tikai, ko sapņoja G. Baško un kādas krāsas zeķītes bija Brummermanei, ejot uz spēli... Jā - un čehu alus brīnumainās garšas apraksts un iedarbība jau nu pilnīgi nepiedodami ir aizmirsta...

     [+] [-]

, 2017-05-26 21:09, pirms 7 gadiem
Bet meitenēm ++++. Atkal izvilka beigas!!! Par spēli gan tur dažas rindiņas, ja salīdzina ar beletristiku...