Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zahui sapņo par spēlēšanu Eiropas čempionātā Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zahui sapņo par spēlēšanu Eiropas čempionātā Rīgā
Amanda Zahui: 20 spēles Zviedrijas valstsvienībā. Foto: FIBA

Centra spēlētāja Amanda Zahui varēs pievienoties Zviedrijas sieviešu basketbola valstsvienībai tikai nedēļu pirms Eiropas čempionāta sākuma, taču viņa sapņo par spēlēšanu savā pirmajā finālturnīrā.

Zahui piektdien, 26. aprīlī, aizvadīja pirmo spēli Ungārijas finālsērijā, palīdzot “Sopron Basket” mājās pieveikt “Aluinvent DVTK Miškolc” ar 74:60. Garā spēlētāja guva 13 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Maija sākumā Zahui dosies pāri Atlantijas okeānam, lai pievienotos WNBA klubam “New York Liberty”. Tur viņa spēlēs līdz jūnija vidum. Sagaidāms, ka Zahui pirms Eiropas čempionāta aizvadīs divas pārbaudes spēles, sacenšoties pret Spāniju (21. jūnijā) un Lielbritāniju (22. jūnijā).

Zahui vēl nav spēlējusi Eiropas finālturnīrā. “Tas ir tas, par ko sapņoju. Visas zālē pavadītās stundas, visas stundas, kuras pavadīju, vecākiem mani vadājot turp un atpakaļ. Tas ir viss, kādēļ strādāju.

Šī ir Zahui garākā sezona. “Tajā ir viss, kādēļ smagi strādāju no 10 gadu vecuma. Spēlēju Eirolīgas “Četru finālā”, izcīnīju kausus, spēlēju WNBA un Eiropas čempionātā. Atliek pateikties Dievam, ka esmu vesela. Protams, esmju nogurusi, taču daru darbu, kuru mīlu.”

Lai gan “Sopron Basket” otro gadu pēc kārtas sasniedza Eirolīgas finālturnīru, Zahui nav līdz galam apmierināta ar savu sniegumu. “Nav sanākusi sapņu sezona, kā plānoju, taču tā turpinās. Ir smagi, tomēr daru arī pareizas lietas, jo komandai klājas labi.”

Zviedrijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Fredriks Joulamo atzīst, ka dialogs ar WNBA nav viegls. “Ir tiešām sarežģīti panākt, lai viņi saprastu mūsu problēmas, taču neesam vienīgie. Arī citās valstsvienībās WNBA spēlētājas pievienosies pēdējā brīdī.

Joulamo uztraucas par zvaigznes veselību, spēlējot visu gadu Eiropā, WNBA un valstsvienībā. “Jāmēģina atrast balansu. Protams, dzelzs jākaļ, kamēr karsta, taču jāsniedz viņai padoms, ka tā nav jādara katru gadu.”

Zviedru spēka uzbrucēja Regana Magariti pēc “Virginia Tech” augstskolas absolvēšanas tika izvēlēta WNBA draftā. Gadījumā, ja viņa iekļūs “Connecticut Sun” sastāvā, Magariti varēs pievienoties izlasei tikai pēc 18. jūnija.

Magariti iepriekš nav spēlējusi valstsvienībā, taču Joulamo saka, ka viņai tiks dota iespēja. “Sazināmies ar Reganu un labprāt redzētu darbībā. Zinām, ka viņa ir ļoti laba spēlētāja un var mums palīdzēt. Paturam durvis vaļā.”

Zviedrijas basketbolistes B grupā Rīgā sacentīsies pret Franciju, Čehiju un Melnkalni. Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā 1. jūlijā mērosies spēkiem ar A grupas (Latvija, Spānija, Ukraina, Lielbritānija) otro un trešo spēcīgāko komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-27 05:53, pirms 5 gadiem
spēcīgs uzvārds...

  -3 [+] [-]

, 2019-04-27 09:14, pirms 5 gadiem
Zahui???🤣🤣🤣 jaunizceptā "zviedriete"... tagad jau tur tādu būs ļoti daudz, gejropas funkcionāru sapnis

  +2 [+] [-]

, 2019-04-27 11:04, pirms 5 gadiem
Viņai vajag čali ar uzvārdu Nahui