Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Vega 1/Liepāja" izbraukumā sāks cīņu par "Četru finālu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Vega 1/Liepāja" izbraukumā sāks cīņu par "Četru finālu"
"Vega 1/Liepāja" aizsardze Maija Gertsone
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pirmdien, 27. martā, turpināsies Latvijas-Igaunijas līgas pārspēles par iekļūšanu labāko četriniekā. "Vega 1/Liepāja" basketbolistes plkst. 17:30 izbraukumā tiksies ar Tallinas Universitāti.

Armanda Misus trenētā komanda regulārajā sezonā, neskaitot piecas cīņas ar “TTT Rīga”, uzvarēja 13 no 16 spēlēm. Pirms piecām nedēļām, 19. februārī, liepājnieces pirmo reizi pieveica Somijas čempiones “Catz Lappeenranta”, savā laukumā apspēlējot sāncenses ar 92:53.

Nākamais izaicinājums ir atgriezties finālturnīrā. Lai to paveiktu, divu spēļu summā jāpieveic pašreizējās Igaunijas kausa ieguvējas “Tallinn University”. Pirms četrarpus mēnešiem, 2016. gada 13. novembrī, pretinieces Grobiņā tika apspēlētas ar 75:60, taču tagad igaunietes pastiprinājušās.

Tallinas Universitātes ierastajām līderēm – Trinei Kasemāgi un Samantai Makkejai – pievienojušās Igaunijas valstsvienības bijušās uzbrucējas Mirjama Nikolaja un Vīve Kaja Rebane. Ne viena, ne otra nav labākajā formā, taču 18. marta spēlē pret “FCR Media/Rapla” spēlēja attiecīgi 28 un 30 minūtes. Jārēķinās ar divām nopietnām cīņām, tai skaitā jāmēģina uzvarēt Tallinā.

Pagājušajā nedēļā sāncenšu nometnē bija vēl viens jaunums. Tallinas Universitātes galvenajai trenerei Jannei Rits uzticēts vadīt Igaunijas sieviešu valstsvienību, uz komandtiltiņa nomainot ilggadējo izlases stūrmani Jānusu Levkoju.

Latvijas-Igaunijas līgas savstarpējās spēlēs bilance ir 6-2 Liepājas labā.

Izspēles kārtība
“TTT Rīga” un Somijas čempiones “Catz Lappeenranta” regulārās sezonas kopvērtējumā nodrošināja automātisku iekļūšanu pusfinālā. Pārējās divas ceļazīmes uz “Četru finālu” tiek sadalītas, “Top 4” turnīra trešajai un ceturtajai komandai tiekoties ar otrās grupas pirmo un otro spēcīgāko komandu. Pārspēļu uzvarētājas tiek noskaidrotas divu spēļu summā.

Pārspēļu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
26.0317:00FCR Media/Rapla – RSU66:32
27.0317:30Tallinn University – Vega 1/Liepāja-
31.0318:45RSU – FCR Media/Rapla-
02.04-Vega 1/Liepāja – Tallinn University-