Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kīša Hemptone: "No Cēsīm braukšu uz WNBA"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kīša Hemptone: "No Cēsīm braukšu uz WNBA"
Kīša Hemptone (Keisha Hampton): no "Big East" un ASV studentu izlases līdz Cēsīm un WNBA klubam "Seattle Storm"
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Man nav iemeslu Latvijā sūdzēties. Basketbols ir basketbols. Tev jāspēlē ar pilnu atdevi, neatkarīgi, pret ko tu spēlē. Tas nav stāsts par citiem cilvēkiem, tas ir par mani un manu attieksmi! Man pašai jāizdara labākais, ko varu," aizvadījusi trešo pilno spēli Latvijas un Igaunijas čempionātā, teica sporta kluba "Cēsis" spēka uzbrucēja Kīša Hemptone (189/22.02.1990/De Paul).

Svētdienas spēlē pret “TTT Rīga” divdesmit trīs gadus vecā amerikāniete pierādīja, ka ir viena no labākajām spēlētājām līgā. Hemptone pastāvīgi radīja draudus rīdzinieču soda laukumā, piespieda sāncenses astoņas reizes pārkāpt noteikumus un ieguva tiesības izpildīt 13 no 27 komandas soda metieniem, no kuriem realizēja vienpadsmit. Divdesmit četrās minūtēs uzbrucējas rēķinā 19 punkti (2p 4/6, 1p 11/13), četras atlēkušās un divas pārtvertas bumbas, kā arī labākais lietderības koeficients 23.

“De Paul” universitātes absolvente izrādās patīkama un jauka sarunu biedre. Viņas balsī jūtams prieks par atgriešanos laukumā pēc mēneša pārtraukuma. Deviņpadsmitā janvāra mājas spēlē pret “Latvijas Universitāti” Kīša savainoja ceļgalu, ilgāku laiku nevarot trenēties kopā ar komandu. Trīspadsmitajā februārī viņa epizodiski izgāja laukumā spēlē pret “RTU/Merks”, bet pirmos pilnos treniņus aizvadīja tikai mēneša otrajā pusē.

“Esmu ļoti priecīga par iespēju spēlēt Cēsīs, paldies Krišjānim par uzticēšanos. Labi, ka varu to darīt pēc atveseļošanās no savainojuma. Universitātes pēdējā gadā savainoju labo ceļgalu, tāpēc biju spiesta izlaist visu sezonu. Nolēmu, ka piekto gadu augstskolā nepalikšu un pieteicos WNBA draftam. Mani izvēlējās (divkārtējās līgas čempiones - 2004, 2010) “Seattle Storm”. Tagad cenšos iegūt spēļu praksi, lai pavasarī labā formā ierastos kluba treniņnometnē. Ceru, ka varēšu palīdzēt uzvarēt.”

ASV pirmajā galvaspilsētā Filadelfijā uzaugusī Hemptone spēlēja NCAA spēcīgākajā - “Big East” - konferencē, 2011. gada sezonā kopā ar “De Paul” (bilance 29-7, Big East 13-3) iekļūstot nacionālā čempionāta “Top 16” komandu vidū. Astotdaļfinālā jeb reģiona pusfinālā “Blue Demons” zaudēja Djūkas “Blue Devils” vienībai. Jāatzīmē, ka komanda uzvarēja visās mājas spēlēs (17-0).

“Spilgtākais brīdis “De Paul” rindās? Iekļuvām NCAA čempionāta “Sweet 16”. Četras sekundes pirms pamatlaika beigām iemetu divus soda metienus un ar to pietika uzvarai, turklāt sasniedzām labāko bilanci komandas vēsturē.”

Hemptones treneris Dags Bruno (Doug Bruno) no 2009. līdz 2012. gadam veica ASV valstsvienības galvenā trenera Džīno Oriemmas palīga pienākumus, šajā laikā kļūstot par Pasaules un Olimpisko čempionu. Viņa pirmā pieredze “USA Basketball” rindās bija 2006. un 2007. gadā, izcīnot zelta medaļas Amerikas un pasaules junioru čempionātos (Bratislava 2007).

Pēc sekmīgās 2011. gada sezonas Hemptone tika uzaicināta ASV studentu izlasē, augustā izcīnot pirmo vietu Universiādes spēlēs Ķīnas pilsētā Šenžeņā. Bils Fenelijs (Iowa State) komandā iekļāva “Stanford” zvaigznes, māsas Nnemkadi un Činija Ogvumaikas, nākamo “Chicago Sky” aizsardzi Skailaru Diginsu (Skylar Diggins) un “University of Delaware” dārgumu Elenu Dellu Donni.

Cēsu sastāvā basketboliste aizvadīja pirmās spēles pēc 16 mēnešu pārtraukuma. “Basketbols Eiropā ievērojami atšķiras no ASV, turklāt svētdien bija tikai mana trešā spēle kā profesionālei, spēlējot ārzemēs. Lietu, kurām pielāgoties, netrūkst. Ticu, ka katrā spēlē kļūšu labāka un varēšu parādīt savu labāko sniegumu, kad pienāks brīdis to darīt.”

Hemptone atzīst, ka aizvadītais pusotrs gads bijis grūts. “Pirms brauciena uz Latviju man nebija daudz izvēles iespēju. Cilvēki baidījās, vai varēšu atsākt spēlēt pēc savainojuma, neticēja. Tāpēc esmu pateicīga Krišjānim par uzticēšanos un iespēju spēlēt.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-26 14:15, pirms 11 gadiem
Gatavojam spēlētājus visam kam bet tikai ne LV izlasei!

     [+] [-]

, 2013-02-26 17:44, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Gatavojam spēlētājus visam kam bet tikai ne LV izlasei!
Interesanti zināt, kura tad būtu tā, kuru vajadzētu trenēt LV izlasei no garā gala. Tā kā neredzu! Nu nāc,lūdzu, ar savu kandidāti!

     [+] [-]

, 2013-02-27 04:51, pirms 11 gadiem
Krišjānis ir malacis. Jo Latvijas sieviešu basketbolā ir TTT Rīga un pārējās komandas.