Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" šķiras no Kristīnes Vītolas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Fenerbahce" šķiras no Kristīnes Vītolas
Kristīne Vītola: astoņas spēles Turcijas superkluba rindās. Foto: FIBA

Stambulas "Fenerbahce" otrdien, 26. janvārī, paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar latviešu basketbolisti Kristīni Vītolu, kura no gadu mijas varēja piedalīties tikai FIBA Eirolīgas spēlēs.

Spēka uzbrucēja sezonu sāka Ungārijas klubā “DVTK Miškolc”, vidēji spēlē izceļoties ar 13,3 punktiem un 9,7 izcīnītām bumbām zem groziem. Sekoja patīkams sižeta pavērsiens – Vītola 24. novembrī parakstīja līgumu ar Turcijas superklubu. Vienošanās tika noslēgta līdz sezonas beigām.

Gadu mijā “Fenerbahce” rindās atgriezās Ukrainas superzvaigzne Aļina Jagupova. Pēc viņas ierašanās “kanārijputniņu” sastāvā bija septiņas ārzemju spēlētājas, taču Turcijas čempionātā var pieteikt ne vairāk par sešām (ieskaitot naturalizētās basketbolistes).

Kristīne Vītola tika izņemta no “Fenerbahce” pieteikuma vietējā čempionātā un sezonas turpinājumā varēja spēlēt tikai Eirolīgā. Latviešu spēlētāja paspēja piedalīties divās Turcijas līgas spēlēs, vidēji nepilnās 10 minūtēs gūstot 6,0 punktus un izcīnot 3,0 bumbas zem groziem.

Piektdien, 22. janvārī, “Fenerbahce” izcīnīja pirmo vietu Eirolīgas B grupā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Vītola sešās cīņās vidēji 9,3 minūtēs atzīmējās ar 2,2 punktiem un 2,2 izcīnītām bumbām zem groziem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 3,3.

Ņemot vērā sezonas formātu, Vītolai šosezon teorētiski atlika, maksimums, četras spēles – Eirolīgas ceturtdaļfināli 17. un 19. martā, kā arī “Četru fināls” 16. un 18. aprīlī. “Fenerbahce” šodien publicētajā paziņojumā pateicās spēlētājai par darbu, bet nekomentēja šķiršanās iemeslus.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...

  +2 [+] [-]

, 2021-01-26 16:00, pirms 3 gadiem
Nu feina tā Vītola, lai brauc uz TTT

  +1 [+] [-]

, 2021-01-26 16:22, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nu feina tā Vītola, lai brauc uz TTT
Tad jau labāk uz Liepāju, varēs pret TTT vēl kādas 5-6 reizes uzspēlēt un būs interesantāks čempionāts.

     [+] [-]

, 2021-01-26 17:12, pirms 3 gadiem
deepam rakstīja: Tad jau labāk uz Liepāju, varēs pret TTT vēl kādas 5-6 reizes uzspēlēt un būs interesantāks čempionāts.
Vītolas līmenis ir augstāks par Liepāju. Gan jau kāds ārzemju klubs paņems. Būtu labi, ja ar iespēju spēlēt Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2021-01-26 18:52, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nu feina tā Vītola, lai brauc uz TTT
TTT Eirolīgā bija izgāšanās un spēles jau beigušās, lai vinnētu LČ pietiek ar esošajiem resursiem
Labāk uz kādu Eiropas klubu, kuru varētu reāli pastiprināt uz playoff cīņām pavasarī