Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aija Brumermane: "Krauliņš bija vīlies, taču viss ir labojams"

Aija Brumermane: "Krauliņš bija vīlies, taču viss ir labojams"
Aija Brumermane spēlē pret "RSU/Merks" komandu
Foto: Zigismunds Zālmanis, www.skcesis.lv

"Galvenais treneris Armands Krauliņš pēc zaudējuma pret "RSU/Merks" basketbolistēm bija vīlies, jo vēlējās mūsu uzvaru. Spēle parādīja, ka mums vēl daudz jāstrādā, taču trenēšanās pilnā sastāvā nesīs rezultātus," sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja SK "Cēsis" centra spēlētāja Aija Brumermane.

2013. gada regulāro sezonu Cēsu basketbolistes pabeidza ar perfektu bilanci 22-0, turklāt Krauliņa vadībā spēja uzvarēt 28 spēlēs pēc kārtas (pieskaitot 2012. gada finālus, klubam izdevās 30-0 sērija). Oktobrī trīskārtējās Latvijas čempiones saskārās ar lielāku konkurenci, jo pirmajā mājas spēlē pamanījās zaudēt Aivara Vīnberga trenētajai “RSU/Merks” komandai – 55:61.

“Rēķinājāmies, ka pret “RSU/Merks” meitenēm būs grūti spēlēt, jo viņām pulcēts labs sastāvs,” teica Brumermane. “Komanda salīdzinoši ilgi trenējusies kopā, aizvadījusi labu sagatavošanās procesu un piedalījusies daudzās draudzības spēlēs. Pārsteigumu nebija. Pašas neveiksmīgi nospēlējām aizsardzībā un uzbrukumā, nedaudz pietrūka fiziskās un taktiskās gatavības. Zinām, pie kā jāstrādā. Sezona būs gara, viss vēl ir labojams!”

Pieredzējusī centra spēlētāja jaunajā komandā iejutusies ātri. “Vairākas meitenes jau zināju. “TTT Rīga” rindās spēlēju kopā ar Ievu Jansoni, citas spēlētājas iepazinu kopīgā darbā Latvijas izlasē, tāpēc iepazīšanās noritēja ļoti veiksmīgi. Komandā izveidojusies laba atmosfēra, strādāt ir patīkami.”

Divās iepriekšējās sezonās komanda trenējās Lietuviešu vidusskolā, Starptautiskajā skolā Piņķos un Meža skolā. Šoruden darbs tiek organizēts vienā vietā un galvenajam trenerim pirmo reizi palīdz pazīstamais basketbolists Uģis Viļums.

“Visi treniņi notiek “Arkādijas” sporta zālē (Rīgas Futbola skolas telpās). Uģa Viļuma iesaiste nebija problēma. Viņš iepriekš trenēja meiteņu amatieru komandu, tātad pirmā pieredze ir iegūta un pamazām jāpāriet augstākā līmenī. Uģis rūpējas gan par fizisko, gan taktisko sagatavotību un treniņi ir ļoti interesanti. Uzskatu, ka viņš kļūs par labu treneri, turklāt pats vēl nesen spēlēja profesionāli.”

Treneris Krauliņš komandas darbā aktīvi piedalās no 15. oktobra. “Pirms sezonas atklāšanas galvenā trenera vadībā notika tikai viens treniņš, taču vilties nenācās. Nodarbības notiek ātri un intensīvi. Treneris no manis gaida spēli groza apakšā, cīņu par atlēkušajām bumbām. Rīta treniņos, kad notiek individuālais darbs, esam 7-8 spēlētāju sastāvā, vakaros trenējamies visas kopā.”

Trīs iepriekšējās sezonās Brumermane spēlēja ārzemēs. Francijas kluba “USO Mondeville” sastāvā tika sasniegts nacionālās kausa izcīņas fināls, bet Izaicinājuma kausa spēlēs par piekto vietu tika atzīts Sabīnes Niedolas pārstāvētā kluba “Nantes Reze” pārākums. 2011. gada rudenī Brumermane “Famila Schio” rindās nopelnīja Itālijas Superkausu, bet sezonas turpinājumā klubs iekļuva Eirolīgas “Astoņu Finālā”. Pērn spēlētāja “PINKK Pecsi” sastāvā ieguva bronzas medaļu Ungārijas čempionātā.

Septembrī basketboliste nolēma spēlēt Latvijā, lai gan pastāvēja alternatīvi varianti. “Saņēmu piedāvājumu Spānijas virslīgā – par mani interesējās Kristīnes Kārkliņas un Sabīnes Niedolas pārstāvētais klubs “Cadi ICG Software” – taču finansiālais piedāvājums nebija pārāk vilinošs. Pārmaiņas pēc izlēmu palikt mājās, apskatīties, kas notiek vietējā čempionātā (smejas). Domāju, ka gaida ļoti veiksmīgs gads ar Cēsu komandu.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.