Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Babkina, visticamāk, paliks Turcijā, WNBA komanda sola aicināt arī nākamgad

Agris Suveizda

Babkina, visticamāk, paliks Turcijā, WNBA komanda sola aicināt arī nākamgad
Elīna Babkina. Foto: Adana

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Elīna Babkina sarunā ar LTV sacīja, ka viņa, lai arī parakstīta līguma vēl neesot, arī nākamo Eiropas klubu sezonu noteikti aizvadīs Turcijā.

Babkina joprojām atrodas ASV pilsētā Maiami, taču sapni par debiju WNBA nāksies atlikt vismaz par gadu. Pandēmijas dēļ tika atceltas treniņnometnes, kurā būtu iespēja cīnīties par vietu sastāvā, un Atlantas "Dreams" nolēma atskaitīt Babkinu, neiekļaujot viņu galīgajā sastāvā. Pati spēlētāja, kurai bija tikai treniņnometnes laika līgums, to gan esot gaidījusi – tā kā eiropietēm ir kavēts vīzu noformēšanas process un jau 1. jūnijā vajadzēs izmaksāt pirmās algas, tieši ārzemnieces bez garantētajiem līgumiem bijušas galvenās pretendentes uz atskaitīšanu. Komanda gan esot solījusi Babkinu aicināt arī nākamgad.

Babkina paredz, ka pandēmijas radītās dīkstāves un finansiālās krīzes dēļ neparasti laiki gaidāmi arī Eiropas sieviešu basketbolā, jo klubiem vajadzēs vairāk laika budžeta savākšanai un līgumi ar spēlētājām varētu tikt parakstīti vēlāk, nekā ierasts. Viņa gan ir pārliecināta, ka arī nākamo Eiropas klubu sezonu pavadīs Turcijā.

Šosezon Babkina pārstāvēja "Adana", kas līdz pandēmijai ar bilanci 8-11 ieņēma astoto vietu trīspadsmit vienību konkurencē. 31 gadu vecā saspēles vadītāja piedalījās visās 19 spēlēs, bija ar otro lielāko spēles laiku komandā (35:29) un trešo lielāko punktu skaitu (19,2). Viņas rēķinā arī vidēji 7,5 rezultatīvas piespēles, 3,6 atlēkušās bumbas, 3,7 kļūdas un 1,3 pārtvertas bumbas. Turcijā Babkina ir pārstāvējusi arī Stambulas "Fenerbahce" un Samsunas "Canik".

     [+] [-]

, 2020-05-28 01:33, pirms 4 gadiem
Viņa ir pārsauļojusi degunu tur!